Last news in Fakti

11 Октомври, 2023 10:15 1 190 0

Ненчо Илчев споделя живота си в моноспектакъла „Щастлив съм“

  • ненчо илчев-
  • моноспектакъл-
  • щастлив съм

Автор на пиесата по документални разкази на Ненчо Илчев е Емил Бонев

Ненчо Илчев споделя живота си в моноспектакъла „Щастлив съм“ - 1
Снимка: БГНЕС

Ненчо Илчев споделя живота си в моноспектакъла „Щастлив съм“. Премиерата е на 20 октомври в Смолян, а на 26 ноември – в „Театро“ – София, съобщават организаторите, предава БТА.

По думите им зрителите ще се запознаят с истинския Ненчо, а не фокусника и комика, познат от екрана, ще разберат какво го вдъхновява и мотивира, кои са неговите духовни учители, даващи му криле, ще научат за победите и загубите на Ненчо, но и за поуките след тях.

Автор на пиесата по документални разкази на Ненчо Илчев е Емил Бонев - сценарист на филма за Гунди, който излиза на екран догодина.

„Винаги съм се чудил кога Ненчо е запалил искрата на вдъхновението си. И как толкова много години пламъчето в душата му е живо. Какво е това чудо да бъдеш харесван от зрители от всички възрасти и социални категории. След няколкото срещи с него разбрах, че ентусиазмът му дава сили, добротата – възможности, чистотата – резултати. Обясних си защо този родопски диамант, шлифован от ръцете на пословично добър учител, блести години наред от телевизионния екран и театралната сцена и топли с неподправеното си очарование милиони зрители. Усетих от присъствието му, че вдъхновението се дава на хората с истинска, чиста човешка добродетел“, казва Емил Бонев.

Той е и режисьор. Сценографията и костюмите са на Елена Иванова.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА