Last news in Fakti

12 Октомври, 2023 16:32 1 027 8

Започна продажбата на билети за моноспектакъла на Христо Мутафчиев - "Боже мой"

  • христо мутафчиев-
  • моноспектакъл-
  • народен театър-
  • народен театър „иван вазов”-
  • премиера

Премиерата на моноспектакъла ще бъде по време на "Нощ на театрите"

Премиерата на моноспектакъла на Христо Мутафчиев „Боже мой“ ще се състои на 21 ноември на Камерна сцена в Народния театър. Режисурата и звуковата картина са на Стоян Радев, а текстът е вдъхновен от романа „Жажда“ на белгийската писателка Амели Нотомб и е написан специално за Христо Мутафчиев от Теа Денолюбова. Драматург на спектакъла е Мирела Иванова, а художник – Елица Георгиева.

Спектакълът е четвъртата премиера на Народния театър за сезона – след „Хага“ на режисьора Галин Стоев и предстоящите, съответно на 1 и 2 ноември – премиера на спектакъла „Антихрист. Глави VIII, X, XI“ по Емилиян Станев на режисьора Стилиян Петров, и на 11 и 12 ноември – премиера на „Коварство и любов“ от Фридрих Шилер на доайена в театралната режисура Асен Шопов.

„Пиесата „Боже мой“ е повик за човечност и любов във времена, в които с Божието слово се злоупотребява и вместо да е извор на живот, с него се оправдава унищожението", посочва режисьорът Стоян Радев. Героят на Христо Мутафчиев, когото ще видим на сцената, е изпълнен с божествена сила или пък е самият Божий син…

Предпремиерата на „Боже мой“ ще бъде на 18 ноември, в рамките на инициативата „Нощ на театрите“. Моноспектакълът на Христо Мутафчиев можете да гледате и на 28 ноември, 12, 23 и 31 декември.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Небинарен евроатлантик с аутизъм

    13 0 Отговор
    Няма да го гледам.
  • 2 Дрън дрън та пляс

    15 0 Отговор
    И 50 стинки не давам на тоя герберасъ
  • 3 Смях

    10 0 Отговор
    Та тя залата е за 130 човека. Камен Донев пълни зала 1 на НДК
  • 4 урко

    15 0 Отговор
    Те това, което е на снимката ли ще гледа публиката на "моноспектакъла" му? Как Христо седи на маса и надига чашката? Това му е силната страна , направо е за Оскар
  • 5 така ли

    2 1 Отговор
    този мърльо...

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 КОТарАК

    1 0 Отговор
    ССЖФ гйф
  • 8 ЗРИТЕЛ

    1 0 Отговор
    ПРОТИВЕН БЕЗДАРНИК И ПОДЛОГА НА ГЕРБ И БОЙКО Е ТОЗИ ХРИСТО МУТАФЧИЕВ
    ИЗИГРА ДОБРЕ САМО ЕДНА РОЛЯ, НА АЧО ЦИГАНИНА В "ДУНАВМОСТ". ГОДИНИ НАРЕД СЕ МАЗНЕШЕ НА БОКО И НЕ МУ КАЗА ДА ВДИГНЕ ЗАПЛАТИТЕ НА БЕДНИТЕ НИ АРТИСТИ И МУЗИКАНТИ, НАЙ-ЗЛЕ ПЛАТЕНИТЕ В СВЕТА!, А СЕГА КРЯКА И ПРАВИ СТАЧКИ СРЕЩУ НОВАТА СВЯСТНА ВЛАСТ. И АКАД ДЕНКОВ И АСЕН ВАСИЛЕВ УВЕЛИЧИХА И БЕЗ АЧО ЦИГАНИНА БЮДЖЕТА ЗА КУЛТУРА, НО ПОРАЖЕНИЯТА СА НАЛИЦЕ, СТОТИЦИ МЛАДИ МУЗИКАНТИ ИЗБЯГАХА ЗАРАДИ ЖАЛКИТЕ ЗАПЛАТИ.