Last news in Fakti

20 Октомври, 2023 09:55 1 019 12

Спектакъл, посветен на Емил Димитров, представя Николай Априлов

  • николай априлов-
  • емил димитров-
  • спектакъл

"Публиката много харесва спектакъла, защото научава много нови неща за Емил Димитров, отбеляза Априлов

Спектакълът на Николай Априлов - "Емил - само един живот не е достатъчен", ще бъде представен на 7 ноември от 19 часа в Theatro отсам канала в столицата. Той е посветен на любимия на поколения българи певец Емил Димитров.

Пред БНР Априлов подчерта, че представлението се играе вече четвърта година в различни градове на страната. Публиката много харесва спектакъла, защото научава много нови неща за Емил Димитров, отбеляза той.

"Текстът е написан в първо лице, т.е. това наистина е една негова изповед. Той разказва за детството си, за родителите си, за първите си стъпки на сцената, за последните си дни след прекарания инсулт, за двете си съпруги, за борбата за неговите песни. Той непрекъснато е бил спиран, хулен. Всичко това представлява интерес за публиката, заедно с най-популярните му песни".

"Аз го правя за това - да не бъде забравен, да се знае за него, нека младите да знаят, да слушат неговите песни", сподели Николай Априлов в интервю за предаването "Хоризонт до обед" и добави:

"Той заслужава от време на време да слушаме неговите песни и да се опитваме да разбираме това, което е искал да ни каже, защото той наистина е създал една морална система, която чрез изкуството може да стигне до всеки. Той е едно музикално, артистично наследство и не бива да го забравяме. Аз вярвам, че няма да бъде забравен".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Механик

    6 2 Отговор
    Често ме обвиняват, че съм хомофоб. Защо тогава, когато се сетя за Емил Димитров, за Георги Парцалев, за Фреди Меркюри и мн. др. , защо за тия хора си мисля само добри неща и защо им се покланям за таланта?
    Може би защото тия хора никога не парадираха наклонностите си и защото никога не прокламираха ориентацията си. А най-вече, защото бяха и са талантливи творци, учени, изобретатели и членове на обществото.
  • 5 Роза

    5 0 Отговор
    И досега слушам с удоволствие песните на Емил!Един прекрасен певец с тъжна съдба!Сега някои певци се опитват да изпеят негови песни,но никой не пее като Емил!В неговия глас и изпълнение има нещо специфично,особен чар,който идва от душата му!Надявам се,че и досега пее там, в отвъдното,на небесната сцена!
  • 6 Най-после

    2 0 Отговор
    да чуем нещо за ЕМИЛ ДИМИТРОВ ! Щото ВСЯКО лято по време на Съммър фест в Южния парк в София се повтаря един концер под мотото "ЦВЕТЕ ЗА ГОШО"... Не че Жоро Минчев не заслужава да бъде помнен и споменаван, но всяко лято все едно и също. А пък ЕМИЛ ДИМИТРОВ тихо си"почива" в паметта на музикалните продуценти...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Кадир

    2 1 Отговор
    Не ме занимавай.
  • 10 файчо

    1 1 Отговор
    Театро отсам канала на столицата.
  • 11 ЛГТБ

    2 1 Отговор
    Всички идваме организирано на Събитието в памет на Емилия Димитрова...
  • 12 Я го знам !

    1 1 Отговор
    Бай Тошо го къртеше в "Чайката" в гаража на ДС.Оня квичеше като прасе от кеф !