Last news in Fakti

7 Декември, 2023 18:07 3 257 3

Антъни Хопкинс играе Бащата на психоанализата в "Последният сеанс на Фройд"

  • последният сеанс на фройд-
  • филм-
  • антъни хопкинс

Филмът ще бъде представен в избрани кина в Ню Йорк и Лос Анджелис на 22 декември

Антъни Хопкинс играе Бащата на психоанализата в "Последният сеанс на Фройд" - 1
Снимка: Фейсбук

Двама велики мислители на 20-ти век се срещат във филма "Последният сеанс на Фройд". Антъни Хопкинс играе Бащата на психоанализата, а Матю Гуд изпълнява ролята на К. С. Луис.

Той е създаден по адаптация на едноименната пиеса на Марк Сен Жермен Freud's Last Session, пише collider.com.

Действието се развива през септември 1945 г., когато умиращият Фройд е избягал в Лондон от контролираната от нацистите Виена. Там той среща оксфордския професор Луис, който все още не е написал книгите за Нарния, които ще му спечелят литературно безсмъртие. Набожен християнин, Луис иска да дебатира с Фройд, дългогодишен атеист, относно природата на божественото, като междувременно Фройд започва да психоанализира новия си познат.

Всъщност Фройд успява да избяга в Лондон след нацисткото анексиране на Австрия, но няма доказателства, че е срещнал Луис по време на краткия си престой в Лондон.

Във филма участват още Лив Лиза Фрис, като дъщерята на Фройд Анна, Джоди Балфур, като семейна приятелка на Фройд, Дороти Бърлингам, Падрик Дилейни, като братът на Луис Уорън и Стивън Кембъл Мур като дългогодишния колега и приятел на Луис - Дж.Р.Р. Толкин.

Sony Pictures Classics ще представят филма в избрани кина в Лос Анджелис и Ню Йорк на 22 декември.

"Последният сеанс на Фройд" е режисиран от Марк Браун, който е и съавтор на сценария с Марк Сен Жермен, чиято е пиесата. Филмът е продуциран от Алън Грайсман, Рик Никита, Мег Томсън и Хана Лидер и копродуциран от Айофе О’Съливан и Тристан Орпен Линч.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Дали показват как болният "баща" буквално се разкапва в леглото си изоставен от всички почитатели на психоанализата, заради нетърпимата смрад около него?!??
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.