Last news in Fakti

27 Декември, 2023 17:11 1 869 1

Хърватска легенда стана първият в света музикант с торта на негово име СНИМКИ+ВИДЕО

  • желко бебек-
  • торта-
  • хърватска-
  • музикант

Желко Бебек получи сладкото изкушение от фенка за 78-мия си рожден ден и 50 години на сцената

Легендарният първи фронтмен на югославската рок група група „Бијело дугме“ Желко Бебек стана първият музикант в света, чието име носи... торта. Заслугата за това е на местната сладкарка и негова фенка Миряна Шполяр, която създаде сладкото изкушение за легендарния музикант, оказало се истинска рапсодия от вкусове, съобщава "Инмагазин".

Роденият на 15 декември 1945 г. певец напуска „Бијело дугме“ през 1984 г. след творчески спорове с основателя на бандата Горан Брегович и се отдава на успешна самостоятелна кариера.

„Миряна много ме изненада и останах напълно неподготвен, когато ми съобщиха, че ще бъда първият музикант в света с торта на негово име. Но аз съм голям фен на тортите и тя я направи според моя вкус, но по свой начин. Бях възхитен, когато я опитах“, каза Желко.

Хърватска легенда стана първият в света музикант с торта на негово име СНИМКИ+ВИДЕО
Снимка: Инстаграм



„Трябва да призная, че идеята дойде. „Видях обявата за концерта и исках да присъствам на концерта, като се има предвид, че работя такава работа, където съм наета за 24 часа и исках да отида на този концерт и казах на съпруга си, че искам да отида и бих обичам да правя торта", каза Миряна.

"Имах само седем дни, за да измисля рецептата и да я реализирам за концерта на Желко в "Арена Загреб", сподели фенката сладкарка.

Тортата се състои от три вида шоколад, между които опалис, който е с доста специфичен вкус, тъмно какао, брауни бисквити, малини и ванилия.

Хърватска легенда стана първият в света музикант с торта на негово име СНИМКИ+ВИДЕО
Снимка: Инстаграм


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 никола гешев

    3 0 Отговор
    Като пишете "Биjело дугме" пишете и Желjko Бебек. Големо име на територията на бивша Югославия! Босна и Херцеговина е дала много звезди! Мусюлманите от тази изстрадала и красива земя са потомци на богомилите, намерили спасение в ислямя от преследванията на Църквата!