Last news in Fakti

29 Декември, 2023 09:56 1 624 2

Китай обвини тайванската група Mayday в "измама на публиката" ВИДЕО

  • mayday-
  • китай-
  • обвинения-
  • измама

Пекин отрича политическа мотивировка

Китай отрече съобщенията в медиите, че разследването му на предполагаемото "синхронизиране на устни" от популярна тайванска рок група Mayday е политически мотивирано, предаде BBC.

Т. нар. похват Lip sync се използва масово при концерти, когато вокални и музикални пасажи от песни се записват предварително и се пускат най-често при сложни хореографски изпълнения, когато свиренето и пеенето е затруднено.

Твърди се, че Пекин е поискал от Mayday да направи прокитайски коментари преди наближаващите избори в Тайван, и когато групата е отказала, разследването е започнало, за да се окаже натиск върху членовете ѝ.

Службата по въпросите на Тайван в Пекин отхвърли съобщенията като "фалшиви новини" и "пълна измислица".

Тайван казва, че разглежда твърденията.

Mayday, известни със своята "позитивна рок музика", са сред най-успешните тайвански изпълнители в континентален Китай.

Администрацията на националното радио и телевизия на Китай поискала от Mayday публично да декларира подкрепата си за позицията на Пекин, че самоуправляващият се Тайван е част от Китай, съобщи агенция Ройтерс в четвъртък.

Китай гледа на Тайван като на отцепила се провинция, която в крайна сметка ще бъде под контрола на Пекин, докато Тайван вижда себе си отделно от континенталната част на Китай, със своя собствена конституция и демократично избрани лидери.

В докладите се твърди, че Пекин е искал да използва рокаджиите, за да повлияе на гласоподавателите, особено на младите хора, преди президентските и парламентарни избори в Тайван на 13 януари.

Исканията към Mayday да даде изявления в полза на Пекин продължили няколко месеца и съвпаднали с началото на турнето на групата в Китай през май, съобщи CNN.

Когато Mayday не са се съгласили с исканията, китайските власти се координирали с държавните медии, за да предизвикат дискусия относно предполагаемото "синхронизиране на устните" и заплашили групата с наказание.

Търговските разпоредби в Китай забраняват този похват, тъй като бил „измама“. Престъплението се наказва с глоба от 100 000 юана (14 100 долара). Участията на изпълнителите също могат да бъдат забранени, а на организаторите им да се отнемат лицензите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахах

    5 0 Отговор
    Ако забранят пълния плейбек в БГ, ще астанат двама изпълнители по сцените, а форматите ще затворят:-)
    Не говоря за класиката и джаза.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.