Last news in Fakti

8 Януари, 2024 12:56 2 431 2

Кармично свързан с театъра стана зам.-кмет по културата на Благоевград

  • станислав кимчев-
  • култура-
  • благоевград

Станислав Кимчев е син на известният актьор и директор на  Благоевградския драматичен театър Николай Кимчев

Станислав Кимчев е роден на 9 ноември 1979 година в Благоевград. Той е кармично свързан с театъра и със сценичните изкуства, защото е син на Николай Кимчев – известен актьор и директор на Благоевградския драматичен театър , който за съжаление ни напусна. Майка му е гл.ас.д-р Антоанета Кимчева – преподавател във Факултета по педагогика към Югозападния университет.

Станислав е завършил музикална паралелка в Националната хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий – бивша Солунска”. Бакалавър е по музикална педагогика в Югозападния университет, след което завършва магистърска програма по „кино и телевизионна режисура”. Той е магистър и по специалността „ политика и международни отношения”. Работил е като журналист и програмен директор в първото частно радио „Аура” в България.

С приятели от това радио преди 17 години създават бизнес медия, която отговаря за представянето на тенденциите и особеностите на пазарите за телевизионно съдържание на територията на Централна и Източа Европа. Направили са партньорства с най-големите пазари за телевизионно съдържание в Кан, Маями и в Будапеща. Започват да издават бизнес списание „tvbizz magazine”, което разпространяват на подходящи форуми. Станислав е правил интервюта за това списание със световни звезди като актьора комик Джеймс Кордън, с телевизионния водещ Саймън Коуел , с американската актриса Джесика Алба и много други. Създава смесен младежки хор “Rolling Tones” към Народно читалище „Аура”, в който участват 40 души и миналата година организираха първия хоров фестивал на вокално изкуство „Аура”, в партньорство с Американския университет в Благоевград.

Станислав Кимчев беше кандидат за народен представител от политическа партия „Продължаваме промяната”. Харесва му платформата и идеята им и продължава да ги подкрепя. Сега е част от екипа на новия кмет на Благоевград Методи Байкушев, защото вярва, че политиката трябва да се върши от чисти, нравствени и морални хора. От близо три седмици е зам. кмет по култура, спорт и туризъм в Община Благоевград. Усилено работи по различни проекти.

Провежда преговори с Великотърновския университет, където работят с подготвена от студентите програма за описване на туристически маршрути. Има подкрепата на Югозападния университет в лицето на новия ректор проф. Николай Марин. Много са идеите му, амбициозен е и се надява, че ще намери необходимите средства за културните институции в региона, за да се развиват и да успяват.

Източник: bezgranitsi.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Калчо

    1 1 Отговор
    Гола вода и кал по гърба...