Last news in Fakti

2 Юни, 2014 18:03 662 0

Слънчев концерт на възглавници вика лятото

  • "концерт на възглавници"-
  • "модо българия"-
  • деца-
  • джаз-
  • джордж гершуин-
  • глен милър

Глен Милър, Джордж Гершуин и други популярни майстори на джаза в музикалната порграма на събитието

„Слънчев концерт на възглавници“ е следващото събитие от популярната софийска поредица за родители с малки деца. То ще се състои на 8 юни от 11.00 и от 17.00 ч. в традиционната си зала в сградата на Съюза на архитектите, съобщиха организаторите от „Модо България“. Концертът ще бъде предшестван от традиционната Работилница, в която този път заедно със Стела от monkeyset ще се изработват шарени калъфи за книги. Резервациите са силно препоръчителни, а вече могат и да се поръчат билети за събитието онлайн (www.pillows.bg).

Музикалната програмата ще се състои предимно от джаз мелодии. Освен музика от Глен Милър, Скот Джоплин и Джордж Гершуин, ще чуем експлозивния “Танц със саби” от Арам Хачатурян и други бисери от класическия репертоар.

Брас квинтетът, съставен от тромпетистите Ян Дунев и Константинос Гиавурис, валдхорниста Михаил Михайлов, тромбониста Явор Костов и тубиста Георги Илиев, се изявява на „Концерти на възглавници“ за трети път през този концертен сезон. Както и предишните пъти, очаква се истински фурор от страна на публиката, тъй като музикантите отново са подготвили вдъхновяващо музикално празненство, с което се надяват най-накрая времето да се умилостиви и да дойде истинското топло лято.

„Концерт на възглавници” е проект на „Модо България“ и се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България”, Детски Дневник, Калинел, FunBook и Harmonica.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА