Last news in Fakti

20 Януари, 2015 07:19, обновена 24 Юни, 2022 14:06 139 573 129

7 неща, които ще ви се случват, когато умрете

  • смърт-
  • живот след смъртта-
  • любопитно-
  • психолог

Съдбата на душата ви е свързана с поведението ви като човешко същество

Какво се случва с нас когато умрем? Къде отива душата ни? Ако сте възпитани в религиозен дух значи за вас има само 2 места където тя може да отиде: Рая и Ада. Ако сте добър човек и вярвате в правилните неща вие ще живеете във вечността на Небето. Ако сте грешник ще прекарате вечността в Пъкала. За щастие това е фалшива дихотомия (от гръцки, „разделяне на две“ - начин на класификация).

Ако оставим на страна идеята за Ада и Рая и спрем да мислим само за две опции (и двете, от които вечни) има много научни изследвания за това, което се случва с душите ни когато умрем. Например когато хората напускат телата си, когато са на прага на смъртта и след това се връщат с преживявания от света на духовете. Хиляди близки до смъртта преживявания са дали на учените, занимаващи се с тази област, информацията, с която да направят по-точна картина на това, което ни очаква от другата страна.

Д-р Майкъл Нютън е психолог, който специализира в хипнотерапия с хипноза. Той поставя пациентите си под хипноза, за да изведе наяве минали травми от живота им и да ги преведе през спомените им.

Той скоро открива, че е в състояние да върне хората обратно толкова  надълбоко в техните спомени, че те си спомнят неща, които дори вече нямат място в техния живот. Те можели да се върнат в предишни животи и времето между животите!

В своите книги "Пътешествието на душите" и "Съдбата на душите" (от които общо са продадени над половин милион копия) той споделя казуси, които е събрал в течение на четири десетилетия работа с хора и ровене в спомените на техните души.

Изненадващо, всички те казват едни и същи неща, които удивително съвпадат с много случаи на преживявания, близки до смъртта (БПС).

В следващите редове са описани 7 неща, които тези две полета на проучване са установили, че ни се случват след смъртта.

1) Животът преминава пред очите ви

Изключително често срещано явление сред хората, които застават на прага на смъртта е да виждат целия си живот като проблясък пред очите им. Мозъкът щраква на режим хипер-скорост и започва да преразглежда базата данни на памет преди душата да се отдели от тялото.

2) Можете да видите тялото си

Много хора виждат физическото си тяло точно в момента когато съзнанието им излезе от физическото тяло. Ще имате възможност да видите заобикалящата ви среда и нещата, които се случват около трупа ви. Това обаче няма да ви изплаши, защото ще се почувствате толкова естествено. Някои хора съобщават, че са се почувствали разочаровани или разгневени от начина, по който са умрели. Ето защо са имали желание да се върнат обратно в тялото си, за да търсят отмъщение, но това усещане преминава с времето, когато започват да попадат в светлината.

3) Светлината

Хората винаги съобщават, че виждат светлина, когато умрат. Светлината се появява в далечината и бавно ви притегля към себе си като магнит. Светлината винаги е придружена от чувство на любов и мир. Това е вашият фазов преход обратно към дома ви в света на духовете.

4) Виждате мъртвите си роднини

Точно когато душата ви навлиза в света на духовете, след като тя е била изтеглена от светлината, ще бъде посрещната от душите на ваши близки, които вече са там. Това ще ви накара да се почувствате комфортно и ще ви предразположи. Това е нещо като среща. Те не са непременно вашите роднини от текущия ви земен живот. Те могат да са членове на вашето семейство от предишен живот, които са били с вас през цялата ви душевна еволюция. Ще срещнете ваши близки и членове на семейството ви, с които нямате кръвна връзка, които ще ви поздравят когато влезете в духовния свят. Разбира се вие ще помните имената им и ще ги познаете.

Важно е да се отбележи, че душите ще заемат своята физическа форма, за да ви създадат усещане за дом и познатост. Душите не изглеждат като земната си физическа форма. Тялото е просто тяло. Душата е безформена, но може да приема различни форми, за да служи на различни цели.

5) Ангели пазители / Духовни водачи

Вие имате собствен ангел-пазител или "дух водач" в зависимост от това кой термин ви допада повече. Както и да ги наричате вие ще се сблъскате с вашия водач в света на духовете и той ще ви утеши и ще ви накара да се почувствате като у дома си. Но това е и времето, когато забавлението и игрите са приключили. След като опознаете небесните селения, дългът ви зове. Вашият пазител е бил с вас и ви е наблюдавал през целия ви живот и ще иска да разясни някои неща с вас. Това е времето, в което ще трябва да дадете отчет за живота, който току-що сте изживял.

6) Обзор на живота ви

Вие вече сте се срещнали с вашите ангели/водачи и те си разяснили всичко, което се е случило в живота ви. Хората съобщават, че виждат целия си живот като на филм пред очите си или като страниците на книга. Може да се наложи да видите неща, които ви карат да се срамувате или вашите неуспехи. Това обаче не е съдебен процес, а време, в което да прегледате и обсъдите какво трябва да подобрите като душа. След като видите целия си живот може да се споразумеете с вашия водач и да се върнете на Земята, за да поработите върху себе си, след определен период в света на духовете.

7) Не искате да се връщате

Ще почувствате, че ви залива огромно количество мир и любов и ще ви стане ясно, че не искате да се върнете обратно. Не е нужно да се притеснявате за болест или земни задачи. Вече сте безгранични, защитени и безплатни. Няма стрес, няма болка, няма страдание.

Но не забравяйте, прераждането може да ви очаква. Вие можете и да бъдете доброволец и да се върнете да помагате на други души на земята.

Имайте предвид, че това са неща, които хиляди хора са разказали за своите спомени / преживявания за задгробния живот. Тези 7 заключения са направени след 40 години професионална работа. Д-р Нютън вярва в реалността на този процес, тъй като самият той има достатъчно доказателства, които са доста добре подплатени.
 


Поставете оценка:
Оценка 4 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 krufx

    7 31 Отговор

    Коментиран от #104

  • 2 GOST

    34 115 Отговор
    ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!
    кОГАТО ЗАСТАНЕШ ПРЕД ГОСПОД ,НЕЗНАМ ТОГАВА КАКВО ЩЕ ОТГОВОРИШ,ЗА ВСИЧКИ ИЗМИСЛИЦИ КОИТО СИ НАПИСАЛ!
  • 3 Симеон Тасев

    5 31 Отговор
  • 4 краси

    57 34 Отговор
    какво помниш когато си се родил???????? когато умреш е същото!!!!!!
  • 5 PROFESIONALISTA

    71 10 Отговор
    Във всичко това има голяма доза истина. Но никой не си задава въпроса- е хубаво де, какво от това? За какво е този непрестанен кръговрат на тези души- от земния живот към вечността и обратно? За какво е нужно това усъвършенстване на душата чрез непрестанното прераждане, какво ако накрая всички души станат съвършени, или може би идеални? Сигурно тогава ще настъпи рая на земята ли, к'во ли? Именно това е проблема в изследването на този и много други учени, че те нямат и дори не целят да си създадат ясна представа за целият механизъм на живот, за това как, защо и с каква цел функционира всичко, ами са се вкопчили в една брънка и нищят само нея. Но това не води до никакви резултати, ако не се нареди целия пъзел! Докато всичко не е ясно, нищо не е ясно.
  • 6 ДСПБ

    112 11 Отговор
    Не съм съгласен че са измислици. Н а 25години съм и са ми разказвали приятели и приятелки които се връщат от оня свят след катастрофи и подобни неприятни инциденти. На всички разказите им почват по един и същи начин. Първо кратак но подробен обзор на спомени от живота, дори и на моменти които не си запомнил. През това как си виждат тялото над себе си. Как виждат светлина. Казват че се чувстваш уникално добре. И всички казват как чуват глас които казва: - не още!... Или разко се усещат въпреки че се чувстват добре, че искат да живеят още.
    Има много истини в написаното!

    Коментиран от #61

  • 7 Бате Цецо

    33 56 Отговор
    Авторката пише с голяма компетентност и разбиране. Прочитайки статията си мисля, че я е писала от оня свят.
  • 8 шен

    101 6 Отговор
    Сестра ми е умала подобно преживяване по време на раждането на малкия си син. Получава силен кръвоизлив и припада. Разказа, че е видяла тялото си, чаршафа, напоен с кръв, паниката на лекарския екип и после се отделила към светлината, не точно бяла, а като златисто бяло сияние. Озовала се в нещо като коридор, в края на който имало нещо като прожекционен екран, а от двете страни на коридора я чакали хора - от едната баба ми и нейни приятелки, от другата дядо, сам (те са се грижели за сестра ми като дете). Разговаряла е с дядо, но без думи, телепатично. Казал и е, че трябва да се връща, че децата имат нужда от нея и че майка също не била добре (на следващия ден майка претърпява операция за отстраняване на тумор на гърдата, единствено баща ми е знаел за това). На "екрана" започва да се прожектира живота и ... Сестра ми разказва, че е почувствала как я съдят, докато гледала "кадрите". Обясни - " то е като нещо в съзнанието ти, което гледа заедно с теб и съди дали си постъпвал добре или зле, не го виждаш, но го усещаш много силно" ... След това рязко се е върнала в тялото си. Как да не повярваш 😊
  • 9 Дани

    49 51 Отговор
    Тук има само много много малко истина и това е че човек се ражда един път и умира, след което зависи къде е определил участта за вечността си тук от земята, или в Рая или в ада, няма прераждане или каквито и да било подобни измислици, които са неиздържани на Божието слово, всички такива тези, са породени от плътски страсти и желания "ЧОВЕК" да контролира света, породено от сатана, това се нарича гордост или его, за по просто всеки иска да се изяви като Господ и да каже той как става, но Библията казва истината и там се говори категорично и ясно за живот след смъртта, затова всеки ще отговаря за свойте дела пред Всемогъщия Бог, отговорността е лична за всеки, затова и на всеки е дадена свободната воля да избира на кого да служи, но и затова Исус дойде на земята за да плати и тази цена на кръста, за всеки един, чрез Когото имаме изкупление и опрощение на греховете и място в Рая за вечността , та така казва словото който повярва той ще се спаси, а който не повярва ще бъде съден, без значение колко си бил добър или лош, пропуснеш ли да се покаеш и да приемеш Господ Исус Христос за личен спасител, си пропуснал най-важното нещо в живота си.

    Бъдете благословени.

    Коментиран от #88

  • 10 къртица

    23 52 Отговор
    Това е смешна теория с доста фантастика. Доста от описаните процеси са физико-химична реакция на мозъка и субективна халюцинация. Добра или лоша, науката си има методология и начин на изследвания, опити, теории и доказателства. Тук предлагат само събрани разкази /или съчинения/ на субективни възприятия в гола теория, без каквито и да е доказателства. Особено прераждането - напълно слаба и неиздържана теория. Преди населението е било в пъти по-малко, след години ще е в пъти по-голямо, следователно и душите се раждат, за да попълнят новото увеличаващо се население. Щом се раждат, защо да се прераждат... Прераждането е функция на нуждата от възпроизводство, ако няма раждане, следователно изключва раждането и е в противоречие с факта, че населението нараства. Тоест или няма души в това им понятие, или те се формират в организма индивидуално. Досега не е доказано, че въобще съществуват. Всичко останало е суеверие или теология.
  • 11 Дошo

    21 70 Отговор
    И аз се сещам за няколко неща.Първо те погребват, второ се надуваш като балон, трето се спукваш и четвърто се разлагаш и те изяждат червеите толкова и няма рай, няма ад няма нищо.Е.ати мизерията
  • 12 Българин

    100 9 Отговор
    Става въпрос за душата, Дошо. Тялото ти е кашон, опаковка.
    Не си блъскайте главите с неща, които така и иначе не разбираме. Ще го разберем, когато не можем да го разкажем вече. Обаче както казва шопът: "Требе да Убаво там, щото иначе все щеше да се намери тарикат да се върне" :))))
  • 13 свой човек

    18 13 Отговор
    Невидими неща не се обясняват с методологията, присъща на физикохимията. Душевната субстанция няма нищо общо с пространството, времето и движението откъм познатите ни оптимуми. Науката нищо не е "доказала" и няма как при такава изходна парадигма, каквато си самоналага - самият принцип на доказателството не следва да се обожествява.
  • 14 опала

    54 11 Отговор
    като човек, който е бил там, откъдето малцина се връщат, за да разкажат, мога да ви уверя, че няма светлина в тунела.... няма цветове, няма звуци, там няма нищо, то дори не е тунел, а една безкрайна бездна с много отчетливо вътрешно усещане за прага, след който връщане няма, в атмосфера на нестихващ огромен Титаничен Страх и Безпокойство от Неизбежното - че губиш себе си Завинаги...

    Коментиран от #22

  • 15 MSux

    6 21 Отговор
    По принцип доста клоня към "теорията" както е било преди да се родиш, така ще бъде и след като умреш. Замислете се искате ли да бъдете дух във вечността, както много хора се надяват да се случи, не говорим за 50 години а за вечността - милиарди години ...who wants to live forever ако си в друг свят който е просто материя(ще се депресирам на втория ден и ще си самоубия душата). В кръга на шегата си представете как милиарди години ви е скучно и тъпо. Иначе тази статия е базирана на някои истини, но са много украсени.
    Имаше предаване по national geographic където обесняваха нещата които се случват при смъртта.
    Това е истина, че мозъка започва да работи на хиперскорост, не си спомням точно защо, но беше свързано със спирането на сърцето и светлината която виждат също беше обяснена по този начин. Също казаха, че тази работа на хипермозъка продължава около 20 минути след смъртта, следователно след като умрете 20тина минути ще сте в парализа и умрели и мозъка ще ви засипва с някаква информация.....за другото си е измишльотина.
  • 16 Васил

    11 19 Отговор
    Защо трябва да вярвам на авторката и на някакви си учени, че и раят и адът съществуват? Нито една наука не се занимава с нещата от отвъдното и няма как да го прави. Затова предпочитам да вярвам на Христос и Свещ. Писание, учещи точно обратното: че човек ще отговаря за нещата, които е вършел на земята и че няма никакво прераждане. Какво става след смъртта пише тук:
    http://pravoslavietobg.blogspot.com/2012/09/1_12.html
    Има и две много хубави по въпроса: "Душата след смъртта" на йеромонах Серафим Роуз и "Беседи за живота след живота" на архимандрит Серафим Алексиев.
    Ето и линк към един прекрасен православен сайт, в който също има материали по въпроса: www.budiveren.com
  • 17 Васил

    6 9 Отговор
    Поправям си грешката: "Защо трябва да вярвам на авторката и на някакви си учени, че раят и адът НЕ съществуват"? Ето две хубави статии за смъртта и починалите:
    http://budiveren.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1076:2014-10-24-11-41-12&catid=68:2013-09-23-20-11-48&Itemid=181

    За мъртвите http://budiveren.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1025:2014-06-05-22-44-19&catid=50:2010-03-16-21-38-11&Itemid=184

    Коментиран от #41, #42

  • 18 краси

    34 16 Отговор
    иска ви се след смърта да продължавате по някъкъв начин да съществувате! преди да се родите знаете ли какво е било? когато сте се родили помните ли как стана?кои колкото живее, живее от тук на там край. пак го казвам. помните ли си самото раждане? така ще е и със смърта. успех на всички живи, лека пръст на умрелите.
  • 19 Valentin Waltschew

    5 24 Отговор
    разбирасе че ще видят светлина ... "сатана" е ангела на светлината .... обзалагам се че и ангелите "пазители" са жени или бебета с крилца, като тези в картините от Ренесанса ... на небето е както и на земята ... не е колко знаеш, какво правиш и как но "кого познаваш" ... познаваш Исус ...си вътре ... не познаваш Господ ...елате при "светлината" че ми трябвате !!!
  • 20 Жоро

    25 6 Отговор
    А ако парчетата от пъзела се простират отвъд възможностите на примитивната човешка сетивност и ум ? Например ако трябва да си представиш, че времето не съществува, а пространството е един затворен обем = 0, който е разгърнат в безкрайност, като всяка точка от безкрайността е практически едната единствена точка ? За какво ти трябват знания, които нито можеш да ползваш в живота си сега, нито да осъзнаеш ?
  • 21 999

    37 8 Отговор
    Колко по късно разбера истината по въпроса толкова по добре и изобщо не съм любопитен.
  • 22 Вярващ

    14 3 Отговор

    До коментар #14 от "опала":

    О-па-ла!От много близък човек бил под пълна упойка (атеист):летиш с голяма скорост в един тунел от светлина с разклонения,и един глас ти казва по кой път да минеш,сбъркаш ли умираш!Има неща които не са ни ясни -определено!
  • 23 аврам

    16 8 Отговор
    Как ,като всяка година, раждащите се превъзхождат умрелите с няколко милиона ,е възможно да има прераждане.
  • 24 Lyd1q

    12 12 Отговор
    А според мене вкарат ли те 2 метра под земята няма да ти е комфортно хич :( Интересни теории ама още никой не ми е писал писмо от оня свят. А иначе дано в другия живот да приятно :D Наздраве на всички земни и душевни :)
  • 25 експерт

    16 18 Отговор
    Първо ти прилошава,както никога.Притъмнява ти.Вътрешностите ти искат да експлоадират.Изпадаш в повече от паника.Иска ти се да викаш,но мучиш.Целия се тресеш.Всички симптоми се усложняват с времето.Какви крила,светлини.Щях да пукна от токов удар.Токът ме тресе 10сек.Оцелях.После си говорих сам.Това е истината от първо лице.
  • 26 Аз

    56 4 Отговор
    А аз съм нещо като атеист спрямо религиите - интересни са ми много като идеология, теология , загадъчност, но дотам. Идеята на всяка религия приела форма е контрол над масите - това е основното. Не, че са лоши нещата които съветват религиите, не, че не са правилни, не че страхът който насаждат от това, което ще ти се случи, ако не вървиш "в правилният път" не е правилен....проблемът е, че са писани и/или обобщени от хора с интереси, че този път е зададен от тези хора с интереси. Кога и кой е написал Библията? Кои са хората, решили кои точно жития да се включат в нея и защо? Вярвам в нещо, но не в написаното в книгите, не в религиите заради които, и в името на които, в цялата човешка история хората да умирали и са били избивани насилствено и садистично....това ли е религията - садизъм? ...Вярвам, че трябва да бъдеш добър човек и да се отнасяш към останалите така, както искаш да се отнасят те с теб, но не съм от хората, които ще обърнат другата страна когато ги ударят и повторят и потретят....защо?.... а какво има и дали има "отвъд" всеки ще разбере :)...Живейте си живота, така, че да не ви е срам!
  • 27 спасен

    14 3 Отговор
    Вижте истинската история на тази жена,тя е била три дена мъртва,била е на "оня" свят и се е върнала да разкаже ,рускиня е и говори на руски но се разбира всичко. тук https://www.youtube.com/watch?v=75y0bXHUAF0
  • 28 Красо Зелето

    16 4 Отговор
    Блажени са вярващите.
  • 29 пако

    9 27 Отговор
    Темата за отвъдото е чиста маниполация. Здраво мислещите хора няма да се съгласят с отвъдния живот. Знаем че, информацията каквато и да е тя се съхраява някъде. А къде се съхранява информацията която сме събрали приживе, след като умрем? Няма задгробен живот. Това е. Колкото и да ви омайват с разни истории. А за прераждане и дума неможе да става. Пимислете малко над тов: умирате и отнасяте информацията събрана през земния ви живот там в отвъдното и когато се преродите би трябвало да носите старата информация и да сте наясно какво да правите. Някой ще кажат,ами да някой се раждат направо знаещи и живота им е по лек докато не згафят и ангела хранител не им отнеме новия живот защото не са спазили уговорката. няма такъв момент. Умните са умни благодарение на техните наследствени гени. Бъдете такива каквито сте,каквито са ви гените. намерете себеси и се постарайте да изживеете живота по ваш начин. Няма да има друг път,няма прераждане.Само сега по това време се случва всичко. Планетата е на милиони години и тя ще продължи да си я има,но нас НЕ.

    Коментиран от #31

  • 30 пако

    19 14 Отговор
    А за седемте неща който се случват са следните но незнам дали за някой са седем или повече.
    1.след като сте умрили някой се обажда на 112 .
    2.идва екип на "Бърза Помощ", да установи смърта.
    3.ако е от естествена смърт идва катафалка и ви откарва в моргата,ако е насилственна идва Полиция за оглед и после пак в моргата.
    4.след това близките разбиат и започват да плачат някой не.
    5.погребална агенция ви организира погребението.
    6.варянт гроб или кремация.
    7.след това се започва панахиди страдание от вашите близки.
    До тук са седем а докато са живи тези който са ви обичали и продължават да ви носят в сърцетаси. това се случва след сърта. Благодаря за вниманието.

    Коментиран от #33

  • 31 спасен

    15 11 Отговор

    До коментар #29 от "пако":

    Пако когато умреш ще разбереш истината че има Бог,има рай,има ад.Ще разбереш също и че "здраво мислещите" хора които не са съгласни с одвъдният живот никой няма да ги пита за тяхното мнение и дали са съгласни , ами направо ще ги хвърлят в пъкъла.
  • 32 Кирил

    43 2 Отговор
    Всичко е много по сложна система, която не може да бъде обяснена и разбрана с капацитета на съзнанието с което разполагам аз, вие и цялото население на тази планета. От къде знам ли!? Просто се интересувам от всичко, събирам информация за: религия, вселена, история, митология, космос, биология, древни цивилизации, древни писания, открития и много други. Когато имаш достатъчно информация почваш да редиш пъзела и част от отговорите сами се появяват. Но това е само капка в морето. За това хора учете не се забивайте, като коне с капаци само в знание, което ще ви донесе материални облаги и доходи, а в знание, което ще ви донесе познание.
  • 33 ГЛУ

    4 3 Отговор

    До коментар #30 от "пако":

    ПАКО къде се губиш бе,откога те търся :)
  • 34 Нека бъдем реалисти

    18 26 Отговор
    Направиха ми впечатление няколко изречения в тази статия. Едно от тях беше "Хората винаги съобщават, че виждат светлина, когато умрат." За Бога, кой ще ти каже какво вижда, след като вече умира и не може да разсъждава трезво !? Ангели пазители,задгробен живот... Това са пълни глупости ! Умираш и край - изчезваш завинаги. Няма те нито на небето, нито в Рая, нито в Ада, нито сред живите и се превръщаш бавно в леш, изгниваш. Накрая остават само кости. Близките ти тъгуват година, две и повече дори, но в един момент ти биваш забравен ! Живота продължава и ти вече не си част от него...
  • 35 боби

    14 10 Отговор
    не се страхуваите от смърта.ако душата не съществуваше всички щяхме да сме зомбита,но и на мен не ми се вярва че има ангели пазители.
  • 36 Влади

    12 4 Отговор
    Може и да не знаем дали има задгробен живот, но науката няма никакви колебания относно това какво се случва с тялото ни, след като умрем…
    10. Ензимите ни изяждат
    3 дни след смъртта ензимите, използвани при храносмилането, започват да ви изяждат. Стомашните бактерии поглъщат клетките, разкъсани от повишените нива на киселинност следствие на натрупването на въглероден диоксид.
    9. Кожните клетки продължават да живеят
    Те могат да живеят поне няколко дни след смъртта. Мозъчните клетки умират 3 минути, след като притокът на кислород спре. Тези на мускулите могат да оцелеят няколко часа.
    8. Хипостаза
    Когато сърцето спре да изпомпва кръвта, гравитацията привлича червените кръвни телца в най-долната част на тялото. Отичането и съсирването на кръвта предизвиква образуването на лилави петна по тялото. Съдебните изследователи ги използват, за да установят часа на смъртта.
    7. Адипоцир (трупен восък)
    Някои тела могат да образуват сапуноподобен восък, ако влязат в контакт със студена почва или вода. Адипоцирът представлява естествен предпазен елемент, образуван от разпадането на тъканите.
    6. Позеленяване
    Тялото позеленява след смъртта, тъй като бактериите от храносмилателната система отиват към кожата. На хемоглобина, предизвикан от разлагането, са му необходими 3-4 дни, за да предизвика позеленяване на тъканите.
    5. Втечняване
    Органите, които са били снабдявани с кръв най-много, се втечняват. Смесват се с кръвта и започват да изтичат през отворите на тялото.
  • 37 Anzhel

    6 13 Отговор
    Само мисълта ,че има вечност след смъртта предизвиква объркване,защото поражда хиляди въпроси.Повечето хора избират да отклонят темата,защото им се струва пълна загуба на време и пари,НО това е най-добрата инвестиция която може да се направи,защото,,как ще си прекарате цяла вечност ?зависи от живота ви тук на земята''и чесно казано тези които не се стремят да си устроят вечността,да не говоря пък за тези които изобщо не вярват в живота след смъртта, ми се струват примати-просто част от популацията на планетата,нещо подобно на опаковки от шоколади.От 12 годишен се занимавам със спиритуализъм и отношения ,,човек -Господ''.За вярващите и търсещите могат да посетят fgsms.net ,а за хората ,които искат да си прекарат вечноста възможно най-добре могат да ми пишат на месенджър и евентуално да се срещнем за по сериозен разговор.Става въпрос за безкрайно число години(вечност)изобщо не се двоумете.
  • 38 Пресиана

    18 1 Отговор
    Искам да попитам защо пишете,че когато човек умре и душата му се отдели от тялото вижда веднага светлината? А онези 40 дни за които се говори че душата е още на земята?

    Коментиран от #39

  • 39 Anzhel

    6 3 Отговор

    До коментар #38 от "Пресиана":

    Пресиана ,виждат веднага светлината ,защото това е предстаителната форма на Господ-(светлина).А за онези 40 дни,пресели ли се някой в отвъдното(встъпи ли във вечността) ,никой нищо не може да направи за този някой(този някой е имал повече от достатъчно време да си устрои вечността).
  • 40 Преживяла

    32 1 Отговор
    Има душа, значи, че има и свят, в който тя живее.А че я има знам първо от лично усещане, когато в труден момент призовах душата на починалата ми сестра и същата вечер в стаята я почувствах като силна вибрация, това е именно енергията, от която тя се състои, и второ от друго телепатично преживяване с душата на баща ми, който предсказа 2-3 неща за познати и които чакам времето да потвърди скоро.Това е, драги невярващи, както не знаехте за този живот преди да се родите, така и сега не знаете за другия след като умрете.Искам да кажа и друго, с душата контактуваме с мисълта, всичко, което душата иска, е да мислим с добро за нея, ако е заслужавала.
  • 41 наско

    6 6 Отговор

    До коментар #17 от "Васил":

    Аз виждам и чувам духове от 2009 г.
  • 42 наско

    9 10 Отговор

    До коментар #17 от "Васил":

    знам такива неща че на всеки един учен ще му настръхне и малкото коса която има на главатанедейте да почнете хората с тези глупости Това са пълни простотии за мен въобще не е таканяма никаква светлина няма никакви такива простотии където говори тоя доктор всички хора които са починали остават тук на земята Никъде другаде .
  • 43 Ивелина

    7 5 Отговор
    Незнам какво да мисля прочетох доста неща но не съм съгласна че всички души се прераждат и чак си спомнят за предишните животи и че всички близки ги чакат на края на тунела или каквото е там защото ако една диша се е преродила поне 5 пъти колко хора ще я чакат във крайна сметка и при кого ще отиде тази душа според мен става много не конфортно
  • 44 Ивелона

    5 7 Отговор
    Прочетох доста неща и незнам какво да мисля но не съм съгласна че душата на човек се преражда и че чак си спомня за миналите животи и че във края на тунела или както там се казва я чакат всички близки от миналите животи защото ако една диша се прероди поне 5 пъти колко души ще я чакат и при кого първо ще отиде според мен става доста неловко
  • 45 Ивелина

    26 1 Отговор
    Някой ден всички ще отидем там и тогава ще разберем какво става но сега само може да предполагаме какво се случва когато човек си отиде завинаги от този свят но със сигурност който е отишъл там никой не се е върнал и още нещо аз си мисля че адът е тук на земята и че тук предварително си плащаш за греховете после изобщо не знам къде отиват душите и какво става със тях но дано да са добре там защото тук на земята се мъчиш като грешен дявол и там ако е така незнам къде тези души ще намерят покой
  • 46 Ивелина

    22 3 Отговор
    Преди 3 месеца свекърва ми почина блъсна я кола и почина на място аз я сънувах няколко пъти и усетих нейното присъствие на няколко пъти дано където и да е да добре и да има спокойствие защото тук на земята нямаше това щастие както ви писах подолу според мен и съм сигурна на 100 процента че тук е адът тук си плащаш за всичко понякога и без вина
  • 47 Хубенов

    12 7 Отговор
    Потърсих подобна статия защото не мога да намеря покой и мир по този въпрос. Дори след прочитането на статиятами се отвориха доста нови въпроси и притеснения а съм млад човек само на 27г. Като си представя, че един ден ще изгасна като свещ, направо се побърквам.
  • 48 Стефи

    5 5 Отговор
    След като никой не се е върнал, значи няма смисъл, умираш и толкова, а защо се раждаме и защо живеем никой не знае, прочетох една книгите на М. Нютън, и той не знае какъв е смисълът на всичко това, и дали изобщо има нещо, като "там"!!!
  • 49 Марони

    31 4 Отговор
    Всички писания за смъртта,къде по-научни,къде повече прозаични имат според мен едно ценно послание.И то е,да живеем праведно и почтено,защото единственият ни "багаж" в последните ни мигове е съвестта ни.Затова и животът ни да мине на хиперскорост,като кинолента не звучи неправдоподобно!А никой не иска "филмът му" да бъде лош,нали?Затова,драги сънародници,нека всеки бъде по-добър сценарист,на собствения си"филм",вместо да пилее енергията си в проклинане на съдбата и обвиняване на всички и всичко!
  • 50 Мария

    7 3 Отговор
    ЧЕЛА СЪМ И ДВЕТЕ КНИГИ НА НЮТОН, И СЪМ СКЛОНА ДА ПОВЯРВАМ. АЗ ЛИЧНО СЪМ СЕ СБЛЪСКВАЛИ С ЯВЛЕНИЕ ,КОЕТО НЕ ПОДЛЕЖЕШЕ НА ОБЯСНЕНИЕ НО БЕШЕ ФАКТ.ЕНЕРГИЙНИЯ ЗАРЯД НА ДУШАТА НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ ТЯЛОТО СЪЩО ТРЯБВА ДА БЪДЕ.КАКТО Е КАЗАНО ОТ ПРЪСТ СМЕ НАПРАВЕНИ И НА ПРЪСТ ЩЕ СТАНЕМЕ.

    Коментиран от #52

  • 51 Мечо

    22 3 Отговор
    Душите на мъртвите ни говорят в съня телепатично и то само за важни неща, поне при мен е така.Покойната ми съпруга идва понякога на сън, поглежда ме и след това виждам картина от събитие, което предстои да се случи.Няма никакво чудо в това, че животът продължава след смъртта, това е факт.Така Бог е устроил човека.С вяра в Иисус Христос спасяваме душите си.
  • 52 Ташко Мъдев

    1 5 Отговор

    До коментар #50 от "Мария":

    Ако не пишеше с главни щях да прочета поста ти.
  • 53 Бат Мишо

    16 2 Отговор
    някой от нас помнят и от преди да са се родили
    някой проговарят на езици които не знаят от ТОЗИ живот
    някой показват умения които нямат от този живот
    някой получават директни инструкции от мъртви в
    критични ситуации
    на горните 4 съм ставал свидетел
    човек да подкарва хеликоптер Ми8 без да е влизал преди в такъв
    мъртва майка на приятел му се яви и му каза да излизаме от бунгало 131 на камчия - като излязахме то излетя в въздуха от бойлер-както спим момчето се изправи и каза че майка му е тук ....
    Ванга каза къде да намеря на умрял братовчед камиончето че си го искал да му го предаде .....
    както и да е да не ви занимавам вие си знаете
  • 54 Бат Мишо

    4 2 Отговор
    ПС
    за хеликоптера - пилота припадна - машината се залюшка
    и тос както седеше до мене скочи фана щурвала избута пилота и на приземи
    на следващия ден го замъкнахме пак до хеликоптерите в Чайка
    и пак не можеше да лети нито да отвори кабината знаеше как
    обаче предния ден господ като ни връчи повиквателните
    ТОС ЛЕТЕШЕ КАТО Герхард Венгер на Ме 109
    АЙ ОБЯСНЕТЕ МИ КАК
  • 55 Бат Мишо

    5 4 Отговор
    ПС
    мойто обяснение е че между тос и оня свят има врата която се отвара да минеш
    вероятно поради грешка в програмирането се отваря МАЛКО ПО РАНО - в предсмърния момент -както като Ми 8 чката се запремята надолу....явно кът са отвори да на чакат минаването е двупосочно
    и оттам насам се минава също -знания и умения от минали животи или духове -като майката на момчето.....
    разбира се по можещи като ванга явно ,,лъжат вратата да се отваря и без да умира някой по вякакъв начин и черпят инфо и контакти с ,,оня,, свят зад вратата
  • 56 Ранбо Силек

    1 2 Отговор
    Всяко нещо има край, само кренвиршите два.
  • 57 Найден

    1 3 Отговор
    На кое да вярваме , има живот след смърта ,няма живот след смърта ? Но едно знам че никой не се върнал от там.
  • 58 reni

    11 0 Отговор
    Ами не се е върнал,душата е вечна и не умира,умира само тялото.
  • 59 Guest

    8 1 Отговор
    Прочетох почти всички коментари и видях че всеки един от тях има различен разказ, теория! Някой казват почти същото! Но пък аз се питам какъв е смисълат на живота??????
  • 60 Gera

    8 0 Отговор
    След падане бях в кома-за половин час след инжекция се събудих имах амнезия за около 20мин.После бях добре и нищо не ме болеше защото нямах удар брат ми е задържал главата.Напразно лежах в болница.Искам да кажа че си спомням летежа на духа и бегло си спомням сиянието с една дума немога да опиша добре тунела и сиянието много смътно си го спомням но има такова.Искам да споделя че и преди това и след това ми се е случвало да летя или духа ми се е отделял от тялото-такава скорост такава сила е моя дух че няма нищо общо с тялото ми и винаги някой ме връща.-Чудя се къкъв дух ми обитава тялото мисля че мога да духна целия свят-а тялото ми е слабо.
  • 61 да ама не

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "ДСПБ":

    Иска ти се.
  • 62 Иво

    12 0 Отговор
    До всички, който не вярват в задгробния живот, след като според вас няма такъв, какво има, не може да е една празнота и едно черно пространство, но едно е сигурно, там има нещо!
  • 63 Xzzzzx

    9 8 Отговор
    Коментарите на религиозните ме дразнят най много. Пълни глупости. Като коне с капаци.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Индиго

    10 1 Отговор
    Одвъдното си има тайни и така ще си остане
  • 67 Индиго

    7 0 Отговор
    Каквото сте видяли или чули не трябва да се казва,зааащото хората не са готови, колкото и да изследвате няма да разберете.
  • 68 КРИС

    10 0 Отговор
    СМИСЪЛА НА ЖИВОТА НА ЗЕМЯТА. ЧОВЕК СЕ РАЖДА И УМИРА ЕВОЛЮРА РАЗВИВА СЕ СЪС ВСЯКО СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ."СЛЕД ВРЕМЕ МОЖЕ И ДА ОТСКАЧАТ ДО ЛУНАТА ПО ЗА ЕДНО КАФЕ" ЗАМИСЪЛЪТ КАКЪВ ЗНАЕ САМО СЪЗДАТЕЛЯТ, ВСЕЛЕНАТА ИЛИ БОГ.ДАЛИ ИМА НЕЩО СЛЕД СМЪРТА, ОТВЪДНОТО ЕНЕРГИЯ Е ИЛИ ДУША, ТОВА НЕЩО НАПУСКА ТЯЛОТО. ПАРАЛЕЛЕН СВЯТ НЕВЕДИМ ЗА ЧОВЕШКО ОКО ИМА НЕЩО. ОБИКНОВЕНО ЧОВЕК ДОБРАЛ СЕ ДО СЪШНОСТА, ИСТИНАТА НА НЕЩАТА ВЕДНАГА ПОЛУДЯВА ИЛИ МОМЕНТАЛНА СМЪРТ. НЕ Е ДАДЕНО НА ОБИКНОВЕН ЗЕМЕН ЧОВЕ ДА ЗНАЕ ИСТИНАТА.
  • 69 Живкс

    8 1 Отговор
    Не ни е позволено да знаем...
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 peshka

    2 0 Отговор
    himikala umrq
  • 72 ciganka

    2 0 Отговор
    maliii himikala deto umrq she go vida li pak ma саше
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 az6768

    5 1 Отговор
    споделям голяма част от мненията, тоест и така, и така ... някой път се колебая, дали изобщо има нещо след смъртта и си казвам защо ми е да знам, друг път се случва нещо и си викам "има нещо там", но е дно е сигурно каквото и да е, след смъртта човек просто си отива, дърпа се шалтера и край, но става ли нещо със информацията, която е трупал през живота си, никой не знае, и още ... човечеството не е готово да знае повече, толкова му трябва и край, ако забелязвате, хората се разделят на две групи, много религиозни и големи атеисти, но има една малка група, като аз например агностици, те са нито така, нито така, колебаещи се, моето мнение е, живейте си живота, защото каквото и да правите, накрая никой не е излязъл от този живот жив, опитвайте се да бъдете добри, но не на всяка цена, и последно четете за квантовата физика, според мен там е истината!
  • 77 Грешно но успокояващо

    12 1 Отговор
    Статията е доста обнадеждаваща и ми се иска да е така! Според не, а и аз мисля, че смъртта не е страшна, а е страшна телесната болка, която се изпитва понякога преди нея. Винаги съм казвала, че не ме е страх от смъртта, а от болката. Сигурно е грешно да вярвам в прераждането, но пък ми харесва да мисля, че обичани от мен починали хора може да са наоколо в друго тяло, макар и да не ги познавам. За тези, които се опасяват, че ако има прераждане в Отвъдното няма да остане никой, а тук ще се пренасели.... елементарно мислене. Кой казва, че всяка душа се преражда? Изпълнилите мисията си на Земята няма защо да се връщат. Да ми прости, Бог греха да вярвам в прераждането, но ми действа успокояващо. В кризисни ситуации освен, че се моля на Бог, аз призовавам и душата на покойната си майка да ми помогне. И винаги се е получавало.
  • 78 S-class

    1 0 Отговор
    Никой ня може да потвърди кое как стои по този въпрос, но един друг вариант е да няма душа( смис. има но не с нашите разбирания), а някакъв заряд с определени параметри. При смъртта като при химично уравнение се освобождава енергия, отива в земята и нататък няма смисъл да говорим.
    #Аз не знам дали аз или другите са прави, но предполагам.
  • 79 Antonio

    3 2 Отговор
    Не знам за вас аз вярвам в бог , и се замислих кат умра каде ще утида ( още съм млад да се питам за такива въпроси на 15 години съм ). Аз мисля че ще утида в космоса и гледам как със секунди как избухва земята или да утида в небесата кадето и са другите умрели идея си нямам какво ще стане но е интересна тема . Но не бих се самоубил че да видя.
  • 80 урантия

    1 6 Отговор
    няма прераждане.умираш и толкова.никъде в библията не пише за прераждане
  • 81 Jocker

    6 0 Отговор
    А какво се случва с душите на животните? Само ние ли сме богопомазани за живот на душата? И да има нещо след смъртта с наличната наука не можем да го обясним. Само ще кажа, че това че ако размахаме ръце не успяваме да литнем не означава, че летенето не съществува.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Tonia

    1 8 Отговор
    ТРЯБВА ДА СЕ ПРОЧЕТЕ

    Здравейте всички, казвам се Тоня, искам да споделя историята си с света за това как съм си върнал бившия съпруг с любовна магия, страдах сам с малката си дъщеря 9 години, съпругът ми ме напусна и последва друга жена, Търсех помощ навсякъде Никой не можеше да ми помогне, до последния месец видях рекламата на една дама от Германия, която говори за д-р Огундели, Този човек е много силен, той има властта да направи всичко, той ми донесе мъжа за мен с неговата магия, бях толкова щастлив и му казах, че ще споделя името му на света, за да могат хората да го познаят, д-р Огуделе върна съпруга ми, който ме остави за 9 години само за 24 часа, този човек е супер могъщ, Искам да ви информирам там, които имат връзка или някакъв проблем, свържете се с д-р Огундели и той ще помогне само на начина, по който ми помага. Тук са неговите данни за контакт за тези, които искат да се свържат с него за решение Email: [email protected] WhatsApp и Viber Чат: +27638836445.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Pat

    0 7 Отговор
    Историята на истинския живот на Пат Нелсън.

    Казвам се Пат Нелсън, живея в Полша. Искам да споделя моята истинска житейска история тук, за да се присъедините към мен, благодаря на великия човек, който донесе щастие в живота ми, съпругът ми ме остави преди 9 години. по цял свят, за да го върне, аз бях излъгана много пъти от фалшиви хора, миналия месец видях реклама онлайн от една дама от Германия, споделяща името на д-р Огунделе, тя каза, че е велик заклинател, който връща загубена любов и възстановяване на връзката, както и решение на всеки проблем, бързо се свързах с него, за да ми помогне, д-р Огундели ми каза, че ще върне съпруга ми, който ме напусна преди 9 години само за 24 часа. го чакаше да го види, след като работата му се върна само за 24 часа, както каза, казах му, че ще споделя името му в интернет и дори на радиостанцията, затова споделям името му за хора, които нужда от помощ, за да се свържете с него, ако имате някакъв вид въпроси на връзката, свържете се с това Уверявам ви, че д-р Огунделе ще донесе решение и щастие на връзките ви, защото той ми направи само за 24 часа. Тук са неговите данни за контакт с тези, които искат да се свържат с него. Email: [email protected] WhatsApp и Viber Чат: +27638836445. Всеки, който иска да се свърже с него или му благодари за помощта ми, трябва да използва информацията за контакт, която съм предоставил тук, този човек е реален и мощен.
  • 87 душа

    5 0 Отговор
    наскоро преживях подобно нешто от тогава до сега сякаж мястотими нее сред живите спомнямси как се отделих от тялотоси кум светлината лежах на едно легло а двама странни мъже говореха за мен единят каза ВЪРНЕТЕЯ и се събудих в болницата кадето лелями държеше ръцетеми
  • 88 Гостилничаря

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дани":

    Амин!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 уйуфри

    3 0 Отговор
    има два ваиянта :
    1.живота продължава и след смъртта
    2,токът изгася и дотам

    при все това има неща ,коото са доказани ,а и да не са доказани то на всеки интелигентен човек са ясни. ДОРИ ДА НЯМА НИЩО , правете добро, обичйте и давайте, така ще живеете много по дълго отколкото ако заложите на злобата, агресията и кавгите. ДОРИ ДА НЯМА НИЩО,трупайте знания и умения и ги записвйте, защото някой след нас все някога ще открие химията на безкрайния живот , все пак вижте от маймуна докъде стигнахме
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 милена

    3 0 Отговор
    Аз мисля така....няма рай или ад...има тънък свят..в друго измерение..или паралелен...с друга материя.Понякога успяваме да го уловим но само с променено съзнание...полусън...сън или транс. Понякога когато ще ни се случи нещо важно се появяват нашите близки като символи на това което ще ни се случи.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 стил

    4 0 Отговор
    Горе написаното не е вярно аз видях съвсем друго, там няма добро и зло има друго разбиране извън представите на хората. Доброто и злото е създадено за материалния живот да има контрол и страх.
    Езикът е един и отнасвте с себеси всичко което сте вършили, говорили преживе, спомняте си всичко което сте прочели и научили.
    Виждате и чувате без ограничения, умни сте безгранично. Попадате в свят с върховно други разбирания, неможе да се обясни.
  • 100 живко

    2 1 Отговор
    тези,които не вярват и се отнасят с голяма доза ирония,първо да прочетат книгите на Майкъл Нютън,Линда Бакмън,Елизабет Кюблер Рос,Долорес Кенън,Брус Голдбърт,Р.Моуди и тогава да коментират таз толкова сериозна и обширна тема!!!
  • 101 Тиквата

    2 0 Отговор
    Когато си отида от света - корав и непречупен, но пречистен - вий знайте : пред лицето на смъртта изпитвах аз не страх, а любопитство.
  • 102 Тиквата

    0 0 Отговор
    Когато си отида от света - корав и непречупен, но пречистен - вий знайте : пред лицето на смъртта изпитвах аз не страх, а любопитство.

    Коментиран от #103

  • 103 rosi

    3 1 Отговор

    До коментар #102 от "Тиквата":

    Това разбира се е тема, която вълнува всички...живи! Бях женена и...направих аборт, после се разведох, не беше за мен този мъж. Както и да е..., когато бях под упойка, състояние по-близко до смъртта отколкото сме си обикновено, виждах невероятно красиви пейзажи, слънчеви картини на пълноцветни и пърношумни места. Бе все едно си там, няма разлика, само дето е 100 пъти по-красиво! Дотук добре..., но почнах да се събуждам и за мой ужас влязох в реалността. Тук всичко тежи на раменете ти, всяко нещо има последствия и първопричина. Там не е така, ефира и чудото на безтегловността са навсякъде. Крайно време е да узаконят асистираното с упойка евтаназиране на хора, които са болни и т.н. скарани с живота, защото естествения преход е за сметка на живите и здравите, а за сметка на болните мисля че е ясно какво е. Това е хуманно! Да си идем без болката и мъката и да не причиняваме ужас на другите!
  • 104 диана

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "krufx":

    коментар към #3 да,права си. Прераждането съществува много хора са се прераждали и са разказвали за предишния си живот например момчето от филмът титаник. Той разказва за филмът и как неща са били променени. Родителите проверили това и се оказало вярно. А когато се преродим не е задължително да се преродим като бебета. Някои души заемат мястото на други и така. Също така е вярно и че не помним нищо когато умрем но ако имаме недовършени дела душата ни остава на земята, за да довършим работата си. Духовете не помнят нищо когато са умрели неочаквано или дадения човек се е самоубил. Но когато човек умре същевременно, той остава и знае какво иска. Има и разгневени духове. Според това колко са разгневени, те могат да нараняват хората. Така, че не бъди сигурна че отвъдното не съществува :)
  • 105 блабла

    1 0 Отговор
    всичко е истина с изключение на прераждането,въпреки че се твърди че имало книга в библията която говорела за него,но на никейския са я махнали тази книга.не слушайте какво ви говорят.аз самата излязох от тялото си няколко пъти.как се случи нямам идея,но видях Иисус Христос и говорих с Него много пъти. Никой не ми вярва,че съм го видяла,а твърдят че уж вярват в Бог.Изпитах огромно спокойствие и безгранична любов.Такава,каквато няма на Земята никъде
  • 106 Sp72

    1 1 Отговор
    “хиляди разказват за задгробният живот”?
    Напушени ли сте та пишете такива глупости?!
    🤦🏻‍♀️

    Коментиран от #107

  • 107 Qwerty Yop

    1 0 Отговор

    До коментар #106 от "Sp72":

    Науката не може да докаже неща които са извън материалния свят, затова живейте така, че да не ги е срам тези около васприживе и когато умрете!

    Аз също знам от моята майка за разказ на баба ми, която си е виждала тялото отгоре и докторите около нея, докато лежи на легло в болница, разказвайки, че преживяването е било като все едно гледа филм. Няма как да имаш спомен от ситуация в която да гледаш отстрани като зрител нещо което се е случило в реалността, освен при излизане извън тялото.

    Също, преди 10 години се запознах на една екскурзия с бивш военен, който също ми разказва как излиза в астралното си тяло чрез специална техника, и застава до физическото си тяло... но ми сподели, че е доста опасно, ако не знаеш какво правиш.

    Има много древни писания по темата, така че учените имат много хляб да изядат докато разучат за какво точно става дума... а може и никога да не разберат това което са описали древните! След като е има сведения, значи не е безпочвена измишльотина! Пък и като се замисли човек, какъв смисъл от живота изобщо! Няма смисъл в това да живееш, размножаваш, ядеш, строиш, воюваш за пари, власт и накрая резултата е като тоя дето духа, защото накра всичко ще изчезне и все едно нищо не е имало!

    Замислете се над това и стига сте преживяли доволно като телета!


    Ако искате да разберете живота, гледайте филма "Матрицата", най-гениалния филм на всички времена! Обаче, не го гледайте като сюжет, вникнете в същината на филма. Всичко е тол

    Коментиран от #108

  • 108 Qwerty Yop

    3 1 Отговор

    До коментар #107 от "Qwerty Yop":

    ....продължение


    Ако искате да разберете живота, гледайте филма "Матрицата", най-гениалния филм на всички времена! Обаче, не го гледайте като сюжет, вникнете в същината на филма. Всичко е толкова просто.
    Накратко, ние (телата ни) сме био роботи, опаковки които са приемник на програма - софтуер (душа) която дава живот на всичко. Когато душата (програмата или софтуер-а) излязат от тялото, тогава то става едно безжизнена мъртва опаковка. Аналогия на човека е компютъра, който съще се състои от тяло(кутия с чаркове) и най-важното програмата (софтуер) която го кара да работи и прави това което прави! Без програма, компютъра е нищо!

    Някой беше написал в коментар тук, че едва ли не наследствеността и гените определяла как ще се развие индивида. Ми не е задължително да е така, защото наследствеността се предава само на физическо ниво, на ментално не се предава нищо, т.е. в гениално семейство може да се роди пълен идиот и обратно, в семейство на пропаднали хора да се пръкне гениално дете.... и това идва от душата, не от физическите гени които се предават по наследство!

    Затова запомнете, че вие сте само душата и нищо друго! Сигурно сте чивали приказката, душата иска, но тялото не позволява. Това е защото душата няма възраст, докато тялото е като затвор за душата, която я ограничава. Така че се радвайте на този миг от вечността които ви е даден тук на тази планета и правете така, че и на тези след вас също да им е приятно, защото ако живеете като за после

    Коментиран от #109

  • 109 Qwerty Yop

    0 0 Отговор

    До коментар #108 от "Qwerty Yop":

    ...продължение



    Затова запомнете, че вие сте само душата и нищо друго! Сигурно сте чували приказката, душата иска, но тялото не позволява. Това е защото душата няма възраст, докато тялото е като затвор за душата, която я ограничава. Така че се радвайте на този миг от вечността които ви е даден тук на тази планета и правете така, че и на тези след вас също да им е приятно, защото ако живеете като за последно, може да се върнете в друго тяло и да заварите резултата от безпаметното си живуркане сега... т.е. да изядете лайната които в момента серете (образно казано)!


    Бъдете незабравими!

    😉
  • 110 Ангел

    3 0 Отговор
    Пиша само това, което което знам и съм сигурен.
    Преди да умрете ще бъдете предупредени свише, че това ще се случи. Тогава задължително трябва да преосмислите постъпките си и да помолите Всевишния за прошка. Ако не сте го сторили, докато душата ви лети в тунела към светлината, която призоваване Иисус Христос от Назарет да ви спаси. Молете се за починалите си близки, да бъдат помилвани и настанени на хубаво място.
  • 111 Нира

    0 1 Отговор
    Добре де .ами като идев тунела и като си видиш риятелите и роднините си от всичките си животи,дали се срещаш и със себе си от всичките си животи .и как се роявяваш и имаш много майки ....ингересна иоия за пререждане но нелогична.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Вярваща

    2 0 Отговор
    Гледала съм филма "Евангелието на Йоан" там Исус Христос казва на един от серафимите че човек ще се преражда отново и отново докато не се усъвършенства Тогава серафимът го попитал ти кой си? А Исус му отговорил аз съм този който съм и знам от къде идвам но ти не знаеш кой си и от къде си това е все едно да знаеш от къде идва вятъра и на къде отива
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Ева

    1 0 Отговор
    Хора,научете се да пишете грамотно!
  • 116 Jane Wembli

    1 2 Отговор
    След 5 години в брак с мъжа ми с 2 деца, мъжът ми започна да се държи странно и да излиза с други дами и ми показа студена любов, на няколко пъти той заплашва да се разведе, ако смея да го разпитам за аферата му с други дами, аз беше напълно опустошен и объркан, докато един мой стар приятел не ми каза за заклинател в интернет, наречен Dr.Wealthy, който помага на хората с проблеми в отношенията и брака чрез силите на любовните магии, в началото се съмнявах дали такова нещо съществува, но реших да го опитам, когато се свържа с него, той ми помогна да хвърля любовно заклинание и в рамките на 48 часа съпругът ми се върна при мен и започна да се извинява, сега той е спрял да излиза с други дами и неговите с мен за добро и за истински , Свържете се с този страхотен заклинател за любовни заклинания, за да решите проблема си в отношенията или брака днес чрез: [email protected] или директно WhatsApp: +2348105150446.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Anna Johan

    0 0 Отговор
    Казвам се Анна Йохан:
    Искам да благодаря на д-р Сака за добре свършената работа, след като той ми помогна да се сдобря със съпруга си след 11 години раздяла, съпругът ми ме остави за друга жена и аз страдах само с двете си деца, никога не вярвах в духовността, но поради любовта, която изпитвам към съпруга си, се свързах с д-р Сака за помощ, веднага той започна да работи за мен. След 24 часа съпругът ми се върна у дома при мен. Каква страхотна изненада, всичко благодарение на Dr.Saka. Този мъж е истински и мощен. Ако преживявате трудности във връзката или брака си, свържете се с Dr.Saka в неговия WhatsApp и Viber Chat: (+27634201775). Свържете се с него, ако имате някакъв проблем, уверявам ви, че ще се усмихнете и ще си върнете щастието точно като мен.