Last news in Fakti

18 Март, 2015 02:31 1 136 0

Кание Уест оглавява фестивала в Гластънбъри

  • кание уест-
  • гластънбъри-
  • фестивал

На него ще свирят и Фуу Файтърс

Кание Уест ще оглави тазгодишното издание на музикалния фестивал в Гластънбъри, съобщи Би Би Си.

Организаторът на фестивала Емили Ейвс обяви новината в социалната мрежа Twitter: “Развълнувани сме да ви съобщим, че невероятният и единствен Кание Уест ще е хедлайнер на съботното шоуто и ще пее на пирамидалната сцена“.

Фестивалът в малкото британско градче Гластънбъри се смята за най-голямото ежегодно музикално събитие в света и редовно се посещава от над 100 000 души. През тази година той ще се състои от 24 до 28 юни. Кание Уест ще бъде основната атракция в съботната вечер на фестивала.

Участие в проявата вече потвърдиха от рок групата „Фуу Файтърс“, които ще оглавят шоуто в петък вечер. В предишното издание на фестивала хедлайнери бяха "Металика", а през годините на него са се изявявали легенди като Дейвид Бауи, Роби Уилямс и Робърт Плант.

Уест няма да е първият рапър, който ще е хедлайнер на шоуто. През 2008 г. такъв беше Джей Зи. Тогава доста хора, включително Питър Галахар от „Оейзис“, се противопоставиха на това рап изпълнител да е основната атракция на фестивала. Все пак Джей Зи бе топло посрещнат от британската публика. сега има доста фенове, които роптаят срещу Кание.

Билетите за тазгодишното издание на фестивала в Гластънбъри бяха изкупени само за 30 минути през миналия октомври. Ценителите платиха по 225 паунда за пропуските на фестивала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА