Last news in Fakti

5 Септември, 2011 19:23 1 732 0

„Аларма Пънк Джаз фест” стартира на 8 септември

  • аларма пънк джаз фест-
  • таралежков-
  • бнр

Преди Radare обаче на сцената ще излязат момчетата от родния стоунър-рок квартет Center, победители в тазгодишното издание на Jack Daniels Battle Of The Bands. Center са една от най-активните и бързо развиващи се банди на родната рокендрол сцена за последните две години. В началото на август обраха овациите и на четвъртото издание на фестивала Spirit Of Burgas.
Китаристът на Center Теодор Недев е участвал още на първите издания на „Аларма Пънк Джаз” през 2009 г. – с тогавашната си група „Способ” и с „Кайно Йесно Слонце”.

На следващия ден – 9 септември – в необичайния за изложби час 21.30 ще се открие фотоизложба „Аларма Пънк Джаз за повече авангард и щастие”, като на живо ще свирят Анджела Родел & Иван Христов (с нов проект), „Ша-Ша”, „КсеТоФон” и други формации, свързани с историята на фестивала. Мястото е култовата галерия „Генералът раздава шоколад” на „Ами Буе” 17 (близо до „Пирогов”).

Следва 12 септември, понеделник, с блус-прогресив квартета „Тролите” в рок бар „Фенс” – с близо двучасова програма. Новината около „Тролите” е, че по-късно през септември ще издадат изцяло акустичен албум, записан през март в Часа на Земята.


На 13 и 14 септември фестивалът се пренася в родното си Първо студио на „Драган Цанков” 4, съответно с готик-джаз квартета от Ниш EYOT (победители на белградското издание на Umbria Jazz: Balkan Windows) и с култовия бургаски поет с китара и ъндърграунд режисьор Митко Таралежков.


На 15 септември фестивалът ще завърши с „Осил Амук”, групата, с която започна „Аларма Пънк Джаз” през 2008 г., „Сърмата Хари & Коптор Микс” (татковците на българския хардкор-суинг) и хърватската хардкор/джаз формация Hesus Attor. И „Осил Амук”, и Сърмата Хари не са излизали отдавна на софийска сцена, така че се очакват изненади, а Hesus Attor, които като стилистика са някъде между Майк Патън и Naked City, са на балканско турне, за да представят новия си албум Senorai – причудлива смесица между пекинска опера, прогресив, хардкор, ембиънт, траш и комедия. Обърнете внимание на ранния начален час спрямо другите концерти (18.30) – той е заради ранния час на затваряне на клуб The Box (22.20).

Всички концерти ще се предават по програма „Христо Ботев” на БНР (92.9 FM), с изключение на тези на Center, „Осил Амук” и „Сърмата Хари & Коптор Микс”, които ще бъдат излъчвани пряко по Радио София (94.5 FM).

Информация на Българското национално радио


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА