1 101 1

Хеликоптер спаси чехкиня в Рила

При падането е получила тежки травми на главата, има счупени ребра и остра кръвозагуба

Стефанаки Йоанис

Хеликоптер на застраховка “Активна грижа” се включи в поредната спасителна акция, този път в  Рила, в района над Самоков.  Днес следобед при разходка в планината камък е паднал върху 41-годишна чешка туристка.

В следствие на удара тя е изгубила равновесие и се е претърколила отвисоко. При падането е получила тежки травми на главата, има счупени ребра и остра кръвозагуба. Броени минути след инцидента пострадалата Лусия Палицова е изпаднала и в безсъзнание. Мястото е труднодостъпно и единствения шанс за спасението на жената е хеликоптера.

Сигналът до пилотите във въздушната линейка е подаден около 16.30 ч. на спешния телефон на “Активна грижа” – 0800 10 200.

За минути хеликоптерът на “Лев Инс”, с парамедик на борда, отлетя към мястото на инцидента. Жената веднага е поставена в специален матрак и качена на борда. По време на полета жизнените й функции са поддържани от парамедика Виктор Варошкин.  Тъй като болницата в Самоков няма необходимата апаратура, за да поеме подобни тежки случаи, въздушната линейка транспортира Лусия в столичната “Света Анна”, където лекарите се борят за живота й.

В болницата има представители на “Лев Инс”, които следят състоянието на Лусия Палицова непрекъснато.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Браво
    Отговор
    1 00:09  25.07.16
    на Славчо Близнаков...

Напиши коментар:


Публикувай