Last news in Fakti

12 Април, 2024 05:41 2 150 4

Чех, бутнал немски турист от стената на замък, ще лежи 10 години в затвора

  • чехия-
  • бърно-
  • замък-
  • инцидент-
  • присъда

Осъденият празнувал ергенско парти по време на инцидента в Бърно

Чешки съд в Бърно осъди мъж на повече от 10 години затвор за това, че е бутнал германски турист от стената на замъка Шпилберк - популярна туристическа дестинация в града, датираща от средновековния период, съобщи ДПА, цитирана от БТА, като се позова на Чешката новинарска агенция.

Тридесет и седем годишният мъж, който празнувал ергенското си парти с приятели и роднини в началото на септември миналата година, когато било извършено нападението, ще трябва да плати и обезщетение на жертвата, равняващо се на около 16 000 долара. Мъжът има право да обжалва решението на съда.

По време на изслушванията съдът установи, че подсъдимият е разговарял с германския турист, който е седял на стената на замъка. Подсъдимият бутнал мъжа, който паднал от височина от около шест метра. При инцидента получил фрактура на два прешлена и травми по гърба.

Съдията по делото Мартин Върбик определи деянието като "израз на пълно пренебрежение и незачитане на живота на друг човек и като напълно непровокирано престъпление". Той уточни, че преди нападението между двамата мъже не е имало никакъв конфликт.

Адвокатите на подсъдимия призоваха за оправдателна присъда, като заявиха, че е имало объркване на самоличността.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 В.В.П.

    11 3 Отговор
    Малко са .Поне 100000обезшетение и ,20год в кауша...Чехите са долни копелд.ци. .Имитират немците.
  • 3 Повечето чехи

    9 3 Отговор
    са престъпници!
  • 4 Гост

    16 0 Отговор
    У нас за убийство дават по-лека присъда. Българската Темида да гледа и да се учи!