8 077 8

Как ще умрете? Един сайт може да ви каже

Симулаторът прогнозира как ще си отидем въз основа на възраст, пол и етническа принадлежност

Как ще умрете? Един сайт може да ви каже
Милена Трачева

Да разсъждаваш над въпроса как ще срещнеш създателя си или иначе казано — как ще умреш, е доста плашещо.

Въпреки това, онези, които изпитват нездраво любопитство да разберат, е бил измислен симулатор, който да им подскаже при какви обстоятелства ще си отидат от този свят.

Графиката, направена от Нейтън Яу за Flowing Data, е базирана на средностатистическия брой причини, които водят до смърт в Америка, както и на нещата, които могат да убият някого.

За да генерира причината, която ще доведе до вашата смърт, симулаторът се нуждае от информация за пола и етническата ви принадлежност.

Например ако сте 30-годишна жена от бялата раса, шансът да умрете от заболяване на кръвоносната система е 38%, а от рак — 25%. Но ако си отидете преждевременно, да речем след 4 години, най-вероятната причина би била "външни фактори". Ако умрете на 44 г. то ще е или от заболяване на кръвоносната система или от инфекция. Ако пък сте 51-годишен бял мъж, шансът да си отидете по същите причини е 37% и 28%.

Как ще умрете? Един сайт може да ви каже

Симулаторът обаче, не може да ви каже с изключителна точност обстоятелствата около вашия край, например дали ще загинете в „автомобилна катастрофа”, но вкарва смъртта в категории, типични за смъртен акт.

Как ще умрете? Един сайт може да ви каже

Ако сте любопитни, вижте от какво ще умрете тук.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 23:07  26.10.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Мутрочалгарче
  Отговор
  2 01:02  27.10.16
  На мен всеки път ми се пада, че ще умра от преяждане и препиване, след бурна оргия с абитурентки, някъде на Сейшелите...
 • папирус
  Отговор
  3 10:09  27.10.16
  Аз съм жив но ку.а ми е умрял а бабата още напира за мръсотийки
 • дедо
  Отговор
  4 10:57  27.10.16
  Но това не е трудно да се разбере и без този сайт? Достатъчно е да открихнтете сайта на Народното ни събрание и да прочетете проекторешенията на великите ни законотворци! Това е бърз евтин и гарантиран начин на самоубийство...абсолютно ефективен и доказан! ГАРАНТИРАМ!!! Аз изглреждах като на 17 години преди да открехна там...сега съм бял дядо... утрен е се знае като ткрехна сайта може и да ме погребат...?

  Коментиран от #5

 • дедо
  Отговор
  5 11:02  27.10.16

  До коментар #4 от "дедо":

  Ето дори с изречението, че ще работим за до 65 години минимум за пенсия, човек вече знае, че ще умре без да се пенсионира и то бачкайки за мижави пари нестигащи за храна ид рехи, камо ли за останалото, пък камо ли семейство да храни и на почивка да иде? Само това изречение ти гарлантира бърза естественно красива и гарантирана смърт или поне остаряване с 40 години за само и пет минути. А за останалото не говорим... Чуйте дедо, прочетете и ще видите... :)
 • Трол
  Отговор
  6 14:21  27.10.16
  Аз знам как ще умра-жив!
 • Васичка Атанасова
  Отговор
  7 22:56  27.10.16
  никой не знае и не може да ти каже само Бог знае кога къде и защо
 • Бидона
  Отговор
  8 17:28  28.10.16
  Ще умрете прави до струга! Дори и като умрете, ще трябва да продължите да работите за да плащате такса циганин!

Напиши коментар:


Публикувай