642 0

БТЛ беше сред иноваторите на Конференцията по спортна медицина

Милена Богданова

БТЛ Индъстрийз взе участие в 14-та Конференция по спортна медицина, която се проведе на 21 ноември в София. Домакин на събитието бе конферентната зала на спа-комплекс "Царско село", като организаторите се бяха постарали всичко да мине като по вода.

Безспорно най-голям интерес сред участниците на форума предизвика щанда на БТЛ и това се дължи на иновативната техника, която компанията представи. Тя отдавна се е доказала като ценен помощник в спортната медицина.

Освен на тазгодишната Олимпиадав Рио, на която някои от медалистите се довериха на БТЛ за успешното си представяне и подготовка, по време на европейското първенство, футболистите на националните отбори на Португалия и Чехия също избрахауредите на компанията за бързо възстановяване след контузии и за провеждане на неинвазивни облекчаващи терапии.

Сред уредите на БТЛ, с които гостите на конференцията имаха възможността да се запознаят, бяха виокотехнологичните High Intensity Laser, Shockwave и TR-Therapy, които помагат за по-бързо възстановяване след травми. Те се отличават с мигновен и мощен обезболяващ ефект, който дава възможност на спортистите бързо да се излекуват преди предстоящи състезания. Именно заради това тези уреди са неизменна част от съвременната спортна медицина.

CPMotion - апаратът за пасивно раздвижване на долен крайник на БТЛ, също бе представен в "Царско село". Той се използва по време на възстановителния период след оперативни интервенции или счупвания.

Д-р Силвия Паскалева - експерт по рехабилитационна и физикална медицина, пък успя да спечели вниманието и интереса на гостите със своята лекция на тема: „Генетичните тестове – ключът към спортни постижения".

Участие в конференцията взеха лекарите на националните отбори по футбол на България, лекарите консултанти на олимпийските отбори на България, клубните лекари от Първа, Втора и Трета лига, както и специалисти по спортна травматология и рехабилитация. Така конференцията се превърна в събитие от национално значение, което ще окаже своето влияние в бъдещото развитие на българската спортна медицина.Напиши коментар:


Публикувай