Last news in Fakti

24 Януари, 2017 12:03 1 528 0

Джордж Буш - старши напуска интензивното отделение

  • джордж буш-
  • интензивно отделение-
  • болница-
  • пневмония-
  • изписан-
  • джордж буш-старши-
  • сащ-
  • президент

92-годишният бивш президент на САЩ бе приет в болница заради пневмония

Джордж Буш - старши напуска интензивното отделение - 1
Снимки АП/БТА

Бившият американски президент Джордж Буш — старши вече се чувства много по-добре и неговите лекари са одобрили изписването му от интензивното отделение на болницата в Хюстън, където беше приет на 14 януари с пневмония, съобщи Си Ен Ен.

Засега обаче, той ще остане в болницата, за да бъде следено състоянието му, заяви неговият лекуващ лекар по време на пресконференция.

Според д-р Клинт Дер, 92-годишният бивш президент съвсем скоро би могъл да се върне у дома.

"Има малка вероятност той да бъде изписан в петък, но това си остава несигурна цел“, заяви д-р Дер пред репортери. Според него Буш вече е много по-добре и е в добро настроение. Той вече може да стои седнал и дори гледа телевизия.

41-вият президент на САЩ получи остри респираторни проблеми, вследствие на прекарана пневмония, което наложи да му бъде направена процедура за пречистване на дихателните пътища.

Неговата съпруга Барбара Буш, която беше приета в същата болница с вирусен бронхит, вече е изписана, заявиха лекарите по време на същата пресконференция. 91-годишната бивша първа дама можеше да се прибере още в неделя, но тя пожела да остане, за да е близо до съпруга си.

Джордж Буш - старши напуска интензивното отделение


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА