680 0

"Апокалипсис сега" на видеоигра (ВИДЕО)

Режисьорът Франсис Форд Копола разработва игра на базата на легендарния филм 

Анатоли Стайков

Известният режисьор Франсис Форд Копола разработва видеоигра на базата на филмовата си класика "Апокалипсис сега" (1979), съобщи "Контактмюзик".

Създателят на "Кръстникът" ще лансира играта чрез компанията си "American Zoetrope". Проектът отчасти ще бъде финансиран чрез кампания в сайта за набиране на средства Кикстартър.

"Навремето реших да заснема творба, влагайки в нея личните си виждания и надявайки се да въздействам върху поколения зрители. Близо 40 години по-късно, с подкрепата група смелчаги, искам да създам интерактивна версия на "Апокалипсис сега", в която Вие сте капитан Бенджамин Уилард, изправен пред суровата действителност на Виетнамската война.

Свидетел съм как видеоигрите придобиват все по-голям потенциал като средство за разказване на истории. С вълнение проучвам възможностите "Апокалипсис сега" да се появи като нова платформа, достъпна за едно ново поколение", казва Франсис Форд Копола.

Очаква се базираната върху филмовата класика видеоигра да бъде пусната в продажба през 2020 г. Почитателите, допринесли за набирането на средства в Кикстартър, ще получат достъп до нея през 2019 г., когато ще се навършат 40 години от излизането на екран на "Апокалипсис сега".

САЩ


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай