Last news in Fakti

23 Февруари, 2017 02:45 933 0

Южнокорейките ще живеят средно по над 90 години

  • южнокорейки-
  • корейки-
  • жени-
  • корея-
  • живот-
  • продължителност

Очаква се това да се случи до 2030 година

Южнокорейките ще живеят средно по над 90 години - 1
Снимка: Shutterstock

Жените в Южна Корея ще са първите в света, които ще се радват на средна продължителност на живота над 90 години, твърди съвместно проучване на "Импириъл Колидж Лондон" и Световната здравна организация (СЗО).

В изследването са събрани данните от 35 индустриализирани държави в света. Предвижда се, че всички хора ще започнат да живеят по-дълго до 2030-а, а разликата между средната продължителност на живота на мъжете и жените ще се стопи в повечето страни.

"В Южна Корея правят много от ежедневните си неща по правилния начин. Храненето им има основна заслуга за дългия живот. Южнокорейците нямат проблеми с хипертония, а нивото им на затлъстяване е едно от най-ниските в света", споделя професор Маджид Езати пред сайта на "Би Би Си".

Междувременно жителите на САЩ са на другия полюс - там се очаква най-слабото увеличение на средната продължителност на живота сред всички богати държави в близките години.

Южнокорейките ще живеят средно по над 90 години


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА