1 801 0

Почина най-старият ленивец в света (ВИДЕО)

Уникалното животно обитаваше зоопарка в Аделаида и бе на повече от 40 години

Милена Трачева

Зоопаркът в Аделаида се сбогува с най-стария ленивец в света, след като 43-годишната Мис Си почина в края на миналата седмица, съобщи австралийският телевизионен канал News7.

Мис Си бе представител н вида двупръст ленивец на Хофман и бе родена в австралийската зоологическа градина през 1974 г. Това означава, че тя беше на повече от 40 години, когато ветеринарните лекари взеха трудното решение да я евтаназират, поради нарастващи здравословни проблеми.

Повечето двупръсти ленивци, които живеят в дивата природа, доживяват най-много до 10-12 години, което прави Мис Си наистина уникална.

"Тя наистина беше феноменално същество. Предполагаше се, че е най-старият жив представител на своя вид не само в нашия зоопарк, но и в света", заяви в понеделник Фил Айнсли, пазач в зоологическата градина в австралийския град.

Двупръстите ленивци (Choloepus hoffmanni), наричани също двупръсти ленивци на Хофман, са вид средноголеми бозайници от семейство Двупръсти ленивци (Megalonychidae), които обитават джунглите на Централна и Южна Америка.

Австралия


Напиши коментар:


Публикувай