1 966 3

Мъж обрал банка, за да избяга от жена си в затвора, но...

Съдът решил да е снизходителен и издаде присъда за 6 месеца домашен арест

Мъж обрал банка, за да избяга от жена си в затвора, но...
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

71-годишен американец извършил банков обир, само и само да попадне в затвора. Защо? Искал да избяга от съпругата си, пише местното издание The Kansas City Star.

Лорънс Джон Рипли ограби банка миналия септември и се обади в полицията, заявявайки, че се надява да бъде хванат, за да влезе в затвора и да се спаси от жена си, бе осъден на шест месеца домашен арест тази седмица.

След като бил арестуван и изправен пред съда мъжът признал всичко и обяснил причините зад деянието му, както и че влизането му в затвора би било по-голямо наказание за жена му отколкото за него.

Влизайки в положението на нещастният мъж, защитата и обвинението поискали от съдията да прояви снизходителност. Към молбата се присъединил и вицепрезидентът на ограбената банка и касиерът, когото обирджията заплашил.

Грабежът е бил извършен в град Канзас сити през 2016 г. След жестока разпра със съпругата си, мъжът заявил, че ще му е по-добре в затвора и излязал от дома си. След това отишъл право в банка, намираща се до полицейския участък и без много много да му мисли дал на касиера бележка, на която пишело: „Имам пистолет, дай парите“.

След като получил 2294 долара, мъжът седнал и зачакал да се появи полицията.

Съдът наложи на мъжа 6 месеца домашен арест и 50 часа общественополезен труд. Той ще трябва да върне и 227 долара за претърпяната от банката загуба, след освобождаването на служителите по-рано в деня на обира. Рипли ще трябва да внесе и 100 долара във фонд за жертвите на престъпления.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • фонд за жертвите
  Отговор
  1 12:13  16.06.17
  САДИСТИ!!
 • Чехъл
  Отговор
  2 15:27  17.06.17
  Горкия човек.
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  3 03:22  18.06.17
  това не е обир а акт на отчаяние ужас няма отърване от тези жени

Напиши коментар:


Публикувай