2 480 2

7 интересни факта за вашето куче

Колко от следните факти знаехте за вашия четириног приятел преди да прочетете статията?

Девора Байкова

Вашето куче е умно, колкото 2-годишно дете

Има причина, поради която малките деца и кучетата се разбират толкова добре: говорят на един и същ език. Или най-малкото, разбират приблизително същия брой думи и жестове -250.

Кучетата и котките пият вода по един и същ начин

Може би е трудно да се повярва, тъй като кучетата са толкова непохватни, докато пият вода, но точно като котките, те огъват върха на езика си към хранопровода и слагат течността в устата си.

Вашето куче има усещане за времето и му липсватe, когато го оставяте само

Ако мислите, че кучето ви знае кога е време за вечеря или разходка, вие сте напълно прав. Кучетата са добри в запомнянето на нашите установени навици и са способни да усещат колко време е минало. Наскоро направено проучване показва как кучетата реагират по различен начин на своите собственици, в зависимост от това колко време са отсъствали.

Мустачките на вашето куче му помагат да се ориентира в тъмното

Това не е съвсем нощно виждане или супер сила, но тези мустачки се вдигат дори при най-незначителните промени във въздушните течения, предоставяйки на вашето кученце информация за размера, формата и скоростта на заобикалящите обекти. Това позволява на вашето куче да се ориентира по-добре в присъствие на потенциален враг или плячка дори през нощта.

Едно едногодишно кученце е физическо зряло, колкото 15-годишно момче

Разбира се, наблюдава се известно разминаване при различните породи. При големите кучета нещата са по-ускорени, отколкото при малките.

Усещането за миризма на кучето ви е от 1000 до 10 милиона пъти по-развито от вашето. В зависимост от неговата порода, кучето ви разполага с между 125 милиона и 300 милиона екзокринни жлези. Хората разполагат само с 5 милиона.

Мозъкът на човека е около 1/40 от теглото му, докато мозъкът на кучето е едва 1/125. Не се чувствайте прекалено самодоволни, защото мозъкът на мравката е 1/7 от нейното телесно тегло.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Gery
  Отговор
  1 10:58  17.07.17
  Oh obojavam kucheta te sa nai verniqt drugar
 • Мими
  Отговор
  2 19:30  17.07.17
  🐶🐶🐶🐶

Напиши коментар:


Публикувай