1 141 0

5-те най-важни съветa за красота от експертите

Събина Андреева

Чудили ли сте как известните винаги изглеждат перфектно без да се трудят особено? Малко им завиждаме, но разбираме, че имат армия от лични експерти по красота на помощ. Въпреки това, основите на ефективната грижа са лесни и достъпни за всички. Нека ги видим заедно!

1. Използвайте плажно масло/кремове

Красивата и здрава кожа не може да бъде постигната без редовно ползване на плажно масло. Експертите казват, че каквото и друго да правим, без да защитим кожата от слънчевите лъчи, ще бъде нарпазно. Те препоръчват дори фактор минимум 30 за лицето.

2. Не изсушавайте кожата си прекалено много

Повечето кремове против пъпки съдържат бензоил пероксид, който изсушава кожата, предизвиква раздразнения и увеличава отделянето на себум. Алкохолът действа сходно, така че не го ползвайте. Експертите препоръчват да ссе насочите към продукти, които съдържат салицилова или млечна киселина, както и маски с глина.

3. Не забравяйте врата
Вратът е частта от женското тяло, която издава възрастта на жената повече от другите, затова е много важно да се грижим за кожата по него. Тя е тънка и се нуждае от деликатна грижа. Погрижете се да е хидратирана.

4. Не използвайте ексфолианти или гъби за лице, особено ако сте предразположени към акне
Експертите не препоръчват да използвате абразивни продукти за грижа за кожата (ексфолианти, гъби, четки), ако имате акне: това само води до повече раздразнение. Всеки тип кожа се нуждае от деликатно почистване със сапун, а за да намалите раздразнението използвайте смес от вода и аспирин върху проблемните места.

5. Масажите на лицето помагат срещу кръговете под очите
Козметиците препоръчват масаж за прочистване на лимфите срещу кръговете под очите. Тази процедура засилва лимфния поток, кожата се изглажда и „торбичките“ изчезват. Освен това, дори можете да го направите вкъщи – не е толкова трудно да се научите как.Напиши коментар:


Публикувай