1 395 3

Притча: Да се научим кога да спрем

Събина Андреева

Веднъж се провело състезание между дървосекачи. На финала останали само двама души.

Победител щял да бъде онзи, който отсече най-много дърва за определено време.

Час след началото секачът, който водил, чул как противникът му спрял за малко. Той приел това като шанс да го изпревари и удвоил усилията си.

И така на всеки час вторият секач спирал за малко, а през това време първият отново удвоявал усилията си. Така продължили целия ден до края на състезанието.

Огромно било учудването на водещия секач, когато разбрал, че вторият е победил с голяма преднина.

- Но как е възможно това? – изненадал се той. – Аз чувах как на всеки час ти спираше. Тук трябва да има някаква грешка, това просто е невъзможно!

- Всичко е много просто — отвърнал вторият секач. - Аз наистина спирах всеки час за 10 минути, за да си наточа брадвата.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • FUCK OF
  Отговор
  1 18:10  01.09.17
  МАЛКО ДА ИМАШ,АМА НАВРЕМЕ ДА ТИ ИДВА......
 • Шаран БГ
  Отговор
  2 07:27  02.09.17
  Като притча се приема ! Ама сега като си наточи веригата нашенеца, ни горски, ни глоби, ни еколози ...... Нищо не го спира,нищо не го плаши!!! Чисто работи - как го прави - не знам ! Няма клони, клонки, листа и опилки - нищо няма наоколо!! Само прясно отрязън пън... И да е само един......... И всичко опира до организацията на работа на отделните Горски стопанства. Тези, които си гледат работата съвестно, не допускат бракониер да припари из техните гори. Цената на дървата за огрев е ниска!? На всеки стопанин пред дома му се стоварва заявеното количество и .....има ред и високи приходи. Тези, които са некадърници, знаят само да увеличават цената на дървата за огрев. И имат ниски икономически резултати ! Има селища , в които никой дърва не купува .... А зимно време всички комини пушат. Ха сега кажете, кой е с "наточена брадва" ???
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  3 01:53  04.09.17
  СЪБИНА МНОГО ТЕ ХАРЕСВАМ

Напиши коментар:


Публикувай