1 952 3

Сините кучета в Мумбай (ВИДЕО + СНИМКИ)

Активисти в подкрепа на правата на животните най-после откриха причината, поради която някои от бездомните кучета в индийския мегаполис Мумбай са станали сини, съобщи Би Би Си

Девора Байкова

Наскоро лица, занимаващи се със защитата на правата на животните, видели няколко необичайно изглеждащи бездомни кучета в близост до една от индустриалните зони на града. Изясни се, че въпросната зона е обкръжение на стотици фабрики, включително и химически заводи. Активистите твърдят, че една от фабриките изпуска синя боя директно в местната река - Касади. Според очевидци неподозиращите кучета влизали в замърсената вода, за да се охладят, както и да търсят храна. Това е и причината за оцветяването на козината им.

Остава неясно колко кучета са засегнати от злоупотребата на компанията (чието име не е посочено). Местният борд по контрол на замърсяването обаче увери хората, че в най-скоро време ще се предприемат действия срещу замърсителите. „Индия е дом на близо 30 милиона кучета, повечето от които са бездомни. Въпреки това, всички те са защитени от закона“, казаха директорите в изявление.

За щастие, на всички пострадали кучета е била оказана нужната помощ. "Боята е най-вероятно на водна основа, тъй като пада безпроблемно след две-три измивания", каза гледач на животни пред „Нешънъл Джиографик“.

Местният борд по контрол на замърсяването съобщи още, че ще издаде подробен доклад относно сините кучета през близките няколко седмици.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  1 21:39  25.08.17
  Чекай малко, от кога животните имат права?
 • До 1
  Отговор
  2 08:57  26.08.17
  И защо да нямат пише че са защитени какъв ти е проблемът и защо пишеш тъпи коментари?
 • АК47
  Отговор
  3 00:22  27.08.17
  Хрумна ми неразработена бизнес ниша - износ на сини кучета от Индия за Виетнам...30 милиона кучета а, как ви звучи... И към "Пазарен Либерализатор" : животните би трябвало да имат много повече права, отколкото има ...... като теб.

Напиши коментар:


Публикувай