Last news in Fakti

1 Април, 2018 02:15 4 720 1

Екзотични папагали заживяват във Велико Търново

  • папагали-
  • изложба-
  • велико търново

От 30 март до 6 май в Mall Велико Търново ще гостува изложба на екзотични птици. На ет. 3 в търговския център сред тропически декор ще ви пренесем в джунглата в компанията на над 20 вида пернати сред които: Токо Тукан, папагали Ара, Какаду, Амазона, Жако, Еклектус и др.

Изложбата ще бъде отворена за посетители всеки ден от 11:00 до 15:00 и от 16:00 до 20:00 ч.

Очаква се папагалите да разговарят с хората и да рецитират стихове.

"От дресьорите на птиците пък ще научите интересни подробности за папагалите като например това, че те се влюбват в хората. Някой видове се влюбват много силно, а други по-малко. Ще научите още за произхода на различните видове, кои са разпространени в Африка, кои в Австралия и кои в Южна Америка. Ще ви разкажем още с какво се хранят и някой лични неща за конкретните птици, които като всеки човек си имат свое име и своя характер", обещават организаторите.

Джулс - хиацинтова Ара или както казват децата “Синия папагал от филма Рио“ е от вида папагали, достигащи най-големи размери. Този вид могат да развият размах на крилете с дължина до 140 см и живеят до 100 години. Жоро пък е от вида Кралско Жако и е на четири години. Той е най-говорящият папагал. Рафи е Токо Тукан, който няма как да не ви впечатли с красотата и екстравагантността на вида си, а Съни е изключително сладък Златен папагал.

Птиците са свободни, не са поставени в клетки и няма прегради между хората и тях. Така всеки може да се наслади на мига, в който среща птиците, така както би ги видял в естествената им среда.

Изложбата е подходяща за деца, които чрез близкия контакт с птиците ще изпитат отношение и любов към животните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 колизеум оуеее

    1 0 Отговор
    Джийзъса част от изложбата ли е? Що за птица е и той самия не знае