Last news in Fakti

12 Юли, 2018 14:08 4 792 8

Дънер прониза тялото на парапланерист, паднал от 600 м., а той... ВИДЕО + СНИМКИ

  • парапланерист-
  • тяло-
  • прониза-
  • дънер-
  • иван красовски-
  • беларус-
  • инцидент-
  • чудо-
  • оживя

Хирурзи се чудят как парапланеристът Иван е жив след това брутално падане от 600 метра

Парапланеристът Иван Красовски претърпял ужасяващ инцидент. Той паднал от височина 600 метра в борова гора, като едно от дърветата преминало през тялото му. Благодарение на бързата реакция на лекарите, мъжът живее втори живот и днес го наричат Беларуският Хълк.

Наскоро в интернет се появиха шокиращи снимки, от които се виждат нараняванията на Иван при това зловещо падане, случило се на 2 юни тази година.

Иван се приземил сред купчина отсечени дътвета и едно от тях буквално преминало през тялото му, промушвайки дясното му рамо. Някои потребители, разгледали галерията от снимки и видеа, качени от любителя на екстремни преживявания, не вярват, че подобно нещо е възможно.

Иван е парапланерист от 15 години. В тези среди той е известен с желанието си постоянно да усъвършенства уменията си и да пробва нови неща. Такъв бил и случаят, когато се качил на паратрак. Но нещо във въздуха се объркало, което довело до инцидента.

Пластичният хирург доц. д-р Сергей Юлианович Мечковскай бил шокиран, когато поел случая на Иван. Първоначално той видял ужасяващите фотографии и запитал: "Как този човек е още жив". И макар в практиката си медикът да имал и по-леки случаи, които завършвали с ампутации, при този пациентът бил напълно възстановен.

"Случаите, както при този пациент, са уникални. Бях много изненадан: как е жив този човек? Но той бе останал жив, защото така му било писано.

Лекарят посочва, че е имало един много важен момент. Заради нараняванията е нямало как да се разбере какви са пораженията върху вътрешностите на Иван, преди да премахнат дървото. Той бил вкаран в операция и чак след отстраняване на чуждото тяло станало ясно, че парапланеристът е извадил завиден късмет.

Всем тролям посвещается

A post shared by акРАсила (@akrasilla) on Jun 3, 2018 at 5:53am PDT

"Дървото, което беше в него не бе засегнало всички жизненоважни органи, включително кръвоносните съдове, нервите. По време на операцията видяхме, че всичко това е пълно и непокътнато. Към днешна дата човек има пулс, има чувствителност на ръката, чувства се добре и се възстановява", разказва лекарят и посочва, че препоръчал на Иван да продаде всичките си летящи устройства, за да продължи да живее. Иван се съгласил да помисли.

Много хора се чудят също как в това състояние Иван въобще е успял да позира пред камерата и да излъчва на живо операцията си.

Малко повече от месец след инцидента, раните на Иван вече са почти заздравели и той гордо показва шевовете и белезите си:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    6 2 Отговор
    Роди ма мамо с късмет, па ме хвърли … на дърво!
  • 2 lightness

    11 6 Отговор
    Добре де, видно от снимките нараняването и операцията са на ДЯСНОТО рамо, шевовете са на ЛЯВОТО, е аджеба как стават тия работи ???

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Лост

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "lightness":

    Селфи си е направил.

    Коментиран от #7

  • 4 Фотограф

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "lightness":

    Направи си селфи с предната камера на телефона и ще разбереш.
  • 5 Сатаната

    10 0 Отговор
    Снима в огледало. Затова на линейката надписа е огледален, за да го четеш в огледалото си за задно виждане. Не исках да го обяснявам, но явно всички те пренебрегнаха.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 калчо калчев

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Лост":

    Кво селфи бе? Не видиш ли ,че снима с задната камера
  • 8 Радо

    1 0 Отговор
    Чак пък цял дънер да мине през тялото на човек!!!!...явно ми е бедна фантазията, че нещо не мога да си го представя....по-скоро е клон.