17 Юли, 2018 12:38 138 894 79

Не е за вярване как живее убиецът на фолк певицата Румяна днес

  • румяна-
  • фолк певица-
  • загинала-
  • приятел-
  • семейство

Синът на покойната не кръсти новороденото на своята майка

19 години след трагичната смърт на фолк певицата Румяна, се роди второто й внуче. Миналата година дъщерята на чалга легендата Марияна даде живот на сина си Иван навръх рождения си ден - 5 май. В последните дни на юни в бургаската болница изплака бебето и на сина й Илиян. Въпреки очакванията, че новороденото ще носи името на покойната си баба Румяна, нейната внучка се казва Златина.

По ирония на съдбата Румяна не намери щастие в любовта и загина заради калпавото шофиране на своя последен приятел, но нейните две деца и оцелялото й гадже са щастливо задомени и се радват на деца. Преди дъщеря й Марияна, семейно гнездо свил синът на певицата. Въпреки музикалната си дарба, 32-годишният Илиян не успял да направи кариера, но пък се радва на щастливия си брак и новородена щерка, пише вестник „Уикенд“.

Любимият на фолк легендата, който я погуби в адската катастрофа, скоро след като се отърсил от шока, отново намерил голямата любов и се оженил. Той продължавал кариерата си на музикант по заведенията. Любо обаче категорично отказвал да изпълнява съвместния им хит „Вечната обич”, въпреки молбите на нейните фенове. На загиналата си приятелка певецът посветил сълзливите балади „Търся те нощем” и „Най-ценния дар”. Угризенията на съвестта обаче го преследвали до днес, въпреки че след смъртта й се оженил за друга. Любен, който бе популярен във фолк гилдията с фамилията Васков, вече се подвизавал като Кирилов и избягва всякаква публичност.

Дъщерята на Румяна Марияна, която е нейно копие, е категорична, че двамата с брат й Илиян биха простили на убиеца на майка си, стига той да им поиска прошка някой ден.

Дългокосата певица загина на 30 юли 1999 г. в зверска автомобилна катастрофа, в разцвета на творческите си и житейски ангажименти. На същата дата, но 7 години по-късно, умира и нейната майка. Възрастната жена така и не успяла да превъзмогне мъката по нелепо отишлата си дъщеря. Казала, че си отива, и наистина — на 30 юли 2006 г., вместо да прави панихида, тя починала.

В деня, който издъхна, изпълнителката имала уговорка с бащата на децата си Руси Андролов да ги остави да му погостуват в Казанлък, където той работел като музикант. Колата била шофирана от приятеля на певицата Любен, който също стартирал кариерата си на фолк певец. При фаталния инцидент на пътя Бургас-София, на километър източно от сливенското село Блатец, Голфът на певицата се блъснал челно в микробус Fiat Iveco. При удара красивата Румяна издъхна на място. 12-годишният й син Илиян бе настанен с опасност за живота. Дъщеря й Марияна също пострадала тежко.

По-късно било установено, че катастрофата е била изключително и само по вина на Любо, който хвърчал с твърде висока скорост. Катастрофиралият автомобил бил превърнат в купчина старо желязо. Кормилото на водача било превито на две, двигателят влязъл в купето, задните седалки били откъснати. Въпреки че уби любимата си в катастрофата, карайки с превишена скорост, Любо така и не лежа нито ден в затвора. Той се размина единствено с условна присъда и не плати кръвнина на децата й.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    184 33 Отговор
    По тъпа статия отдавна не съм чел,ако няма с какво да си запълвате сайта има спортни,политически,културни събития колкото щеш които може безплатно да отразите а не глупост след глупост да бълвате.
    Не забравяйте вие сте пазители на словото и донякъде формирате у младите вкус към красивото.

    Коментиран от #5, #38

  • 2 Дрън-Дрън

    49 147 Отговор
    Ей Трачева, ти ЧУВАШ ЛИ СЕ БЕ!??!! Какъв убиец, какъв затвор, в случая никой не е виновен, най-малко това момче Любо, който и без това несправедливо и незаслужено страдаше и се самообвиняваше за смъртта на тази!!! А тая пееше разни к**венски чалго-песни с разни долни и безсрамни текстове дето и сега не ги пеят! Знаем я и нея, и *творческите* и изяви!!!

    Коментиран от #11, #25, #37, #48, #49, #55, #73, #74

  • 3 Факти

    70 101 Отговор
    Тая пееше ей такива неща: разкопчах ти панталона и не намерих нищо там... или;щом го пипнах пощурях!.. Или: чук-чук... или: хайде бе Дидо давай пари... или: на морето ще си пека д"пето... Голяма загуба!...

    Коментиран от #39, #41

  • 4 справедлив

    239 15 Отговор
    До №2 и №3

    Вижте сега умници мамини. Предварително искам да ви изясня, че не съм чалгар и никога не съм бил. Не го слушам този стил музика, но искам да ви кажа, че независимо, какво е пяла тази жена В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ Е ЗАСЛУЖАВАЛА ДА УМРЕ ПО ТОЗИ НЕЛЕП НАЧИН ЗАРАДИ ТОЗИ КОМПЛЕКСАР, КОЙТО СЕ Е ПРАВИЛ НА СЪСТЕЗАТЕЛ И Е ОСТАВИЛ ДВЕ МАЛКИ ДЕЦА БЕЗ ТЯХНАТА МАЙКА.
    Казвате, че той не е бил виновен за това, че е карал като луд и е предизвикал катастрофата, а кой е виновен баба ми от кестридж ли? Може ли да сте толкова изпразнени от съдържание в черепните си кутии? Явно може. Коментарите ви го доказват.
    Боже пази България с такива като вас. Тук само такива останаха и за това няма ден, в който да няма поне 2-3 катастрофи по нашите пътища. Прав е проф. Иво Христов за дебилите, но е сгрешил в процентите не са 80, а поне 95%.

    Коментиран от #6, #56

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Справедлива

    24 135 Отговор

    До коментар #4 от "справедлив":

    Моето детенце, аз пък ще ти изясня следното нещо. Слушам всякаква музика, без значение от жанра, стига да е хубава и да ми харесва. Включително и някои поп-фолк изпълнители. Румяна определено не е сред тях с нейните нагли и пошли песнички. Напълно съм съгласна и подкрепям изцяло коментарите 1, 2, 3 и 5. С изключение на твоята бездарна и безпочвена глупост. Впрочем с описанията си себе си ли визираш!? Със сигурност е така. Защото няма как свястен човек да е морално справедлив и да не презре и възроптае срещу пошлостта и простащината във всичките и форми. Пошлост и малоумие, наричащи се Румяна, Петкана и т. н., без значение от името. А тя е наказана свише за моралното си падение, затова е загинала в катастрофата. Само тя. Любчо и децата са се отървали. Колкото за него, той наистина няма вина за нищо, а децата не ги облажавам с такава майка!

    Коментиран от #7, #28, #42, #52, #60, #67, #68, #79

  • 7 Гюрза

    90 13 Отговор

    До коментар #6 от "Справедлива":

    Аман от паранойчни чворове..Румяна за разлика от други чалгарки е завършила муз.у-ще в гр. Котел.Тоз карлуковски лобода,що не е забил голфа отляво в буса,където е натискал газта,ама е бил на илачи и в последния момент сменя посоката и затрива Румяна.Ако казвате на това пошлост..,,Две очи разплакани,две сълзи горещи,,Душата е пустиня,без твойта топлина,,значи че сте за 4 км..

    Коментиран от #8

  • 8 ПЛЯЯЯСССС!!!

    18 107 Отговор

    До коментар #7 от "Гюрза":

    Аман от тъпунгери като тебе. Чети коментар # 3. Истината боли, а? Защото тая наистина имаше такива резилщини. Не мога да ги нарека песни, тъй като ще е обида за музикалната индустрия като цяло, за българските поети също... пък дори и за чалгата! И вярно, че се е отървало момчето от тая мискинка и си е намерило свястна жена! От пачаври никой нищо добро не е видял. Какво и къде е учила е съмнително, а дори и да е така най-много и личи че е изучавала и усъвършенствала цял живот най-древният занаят..! И ще кажа следното - ДОБРЕ ЧЕ УМРЯ ТАЯ К..ВА ДА НЕ СРАМИ БЪЛГАРИЯ!!!

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Етнически горд българин

    22 98 Отговор
    Прекрасна информация. Не знаех, че имало убита певачка. Дано всички чалга певачки да умрат, да ги убият и т.н.

    Коментиран от #13, #64

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 зле сме

    18 3 Отговор
    ами кажете нещо и за бащата! можело да вземе децата например...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Чавдар

    5 11 Отговор
    Чувал съм я. Не беше ли от Ловешкия или Троянския край ?

    Коментиран от #62

  • 17 Пламен

    66 10 Отговор
    Песните и били не нецензурирани и се пеели за курволак глупости а сега какво порно навсякъде голи жени джендъри сексове прашки кво говорите глупости бе

    Коментиран от #61

  • 18 Митко

    8 4 Отговор
    От бургаско е бе
  • 19 Алфа Ромео

    26 22 Отговор
    Къв убиец бе, кви глупости пишете, станал е пътен инцидент, никой не искал да убива някой.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гост

    16 4 Отговор
    В смисъл тая работа може да я върши и най-тъпия селянин - първо. Второ, това е някак под достойнството на нормалния човек. Да не забравяме, че журналистите са анална слуз, все пак....

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ко не

    64 10 Отговор
    Пиша това за тези които пишат лоши коментари за Румяна първото което е Румяна е била добър човек и не е пяла тъй наречените от вас курвенски песни и ако я познавате на истина повярвай те ми нямаше да я обиждате и да пишете такива лоши работи по тоя жесток начин И ДА ЗНАЕТЕ ЧЕ ГОСПОД ЩЕ ВИ ГО ВЪРНЕ ПО НАЙ ЖЕСТОК И ГАДЕН НАЧИН защото вие за мен не сте хора да имате право на мнение но нямате никакво право да я обиждате нямам думи за вас отвратителни сте а и почти цяла България обожава Румяна

    Коментиран от #31, #72

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 справедлив

    15 23 Отговор

    До коментар #6 от "Справедлива":

    Ти явно изобщо не си разбрала и дума от написаното от мен. Явно си руса и това обяснява качеството и количеството на умствения ти капацитет. Не струваш. По добре лапни дулото .

    Коментиран от #29, #32, #43

  • 29 Факти

    18 12 Отговор

    До коментар #28 от "справедлив":

    Жената е поразително умна и ерудирана, впечатлен съм. Твоите брътвежи издават липсата на умствения ти капацитет. А факта, че не струваш и ще лапнеш дулото е неизбежен, ама първо си го извади от за""ка!

    Коментиран от #33, #34

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Как не

    7 14 Отговор

    До коментар #28 от "справедлив":

    Ти вземи се затрий по-бързо, та да не мърсиш прекрасната ни страна, пък и света въобще!!!

    Коментиран от #35

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 справедлив

    8 6 Отговор

    До коментар #32 от "Как не":

    Акъл от кравешка тор нежелая

    Коментиран от #36

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Булгар

    38 5 Отговор

    До коментар #2 от "Дрън-Дрън":

    Льоло тоя циганин го познавам лично с румяна живееха в кв.емил марков за нищо не става пълен пумиар.трябваше до гние в затворо
  • 38 Хмм

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "фен":

    Така е, коментар 1, прав си. Ама кой да слуша и да изпълнява. Ето, днес виждам тази статия и за съжаление гледам, че всичко написано по-долу от теб е отвратителна бълвоч. Хвани единия, удари другия.
  • 39 Истината и само истината

    46 5 Отговор

    До коментар #3 от "Факти":

    Така пееше. И какво от това!? Не го ли правят това всички нормални жени, не се ли държат в ежедневието така? На нормалните мъже не и ли им харесва!? Пееше си за обичайните неща от живота Румито... много земна и естествена беше. Какво се правите на извънземни. Светла и памет и Бог да я прости.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Lady

    35 6 Отговор

    До коментар #3 от "Факти":

    И аз така правя на гаджето си бе отнесен, наред ли си изобщо. Румяна имаше страхотен глас и хубави песни, преди години с удоволствие я слушах. Може би Господ е решил да я прибере, не знам. Да почива в мир.
  • 42 Lady

    21 6 Отговор

    До коментар #6 от "Справедлива":

    Върви да си пиеш хапчетата. Сигурно си стара и озлобена Баба Яга, другият вариант е да си млада, обаче грозновата или дебела...Във всеки случай имаш проблем и той си остава лично твой, ние не ти искаме жалкото и криво мнение, нито го зачитаме. Разбирам, че си от тия дето цял живот злобеят и завиждат срещу красивите, привлекателни и талантливи хора, познавам такива завистници лично. Какво да се прави, като си такава си приеми съдбата, със злоба няма да прокопсаш, нито ще станеш умна, хубава и секси.
  • 43 Lady

    11 8 Отговор

    До коментар #28 от "справедлив":

    Точно!!!!! И да го беше направила отдавна, защото когато и да го извърши, все ще е късно!!!!! Ама вероятно ще се отрови от собствената си безсилна злобичка!!!!!

    Коментиран от #71

  • 44 Христо

    28 6 Отговор
    Г-жо Трачева, замисляте ли се в каква рана ровите и как се правите на съдник, жалко е?! Не съм злонамерен, но напълно заслужено ще е ако някой ден загубите ваш близък в катастрофа по ваша вина! Само тогава ще се поставите на мястото на въпросния господин и ще разберете, че монетата има и друга страна. С цялото ми уважение към Вас и екипа на сайта ще ви помоля да не публикувате подобни статии, не наранявайте хората допълнително за някакви жълти стотинки изкарани от подобна статия. Надявам се, че няма да изтриете мнението ми и да го забравите веднага, не си мислете, че ви хейтя, просто изказвам възмущението си от статията. Нека на първо място бъдем човеци и не нанасяме допълнителни рани на скърбящите. Държа да отбележа, че нямам никаква връзка с посочените в статия лица!
    Хайде със здраве!

    Коментиран от #45, #57

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Не е за вярване

    7 11 Отговор
    Да, не е за вярване. Пътнотранспортно произшествие = на убийство. И човек, който страда и се измъчва толкова много време за смъртта на любимата си е наклеветен като убиец. Господ Бог да съди с истина и правда опорочителите и клеветниците.
  • 47 4uka4a

    8 6 Отговор
    Abe hora prestanete s tezi prostotii ,poznavam go mom4eto mnogo dobre i da znaete nikak ne e lo6o,prosto nelep incident i na mqsto ostava lubimata mu ,vie ne znaete kolko e stradal Lubo za Rumqna samo rasite gluposti vseki den po4ti bqh sas nego i vijdah makata i stradanieto mu.TOI NAISTINA OBI4A6E RUMQNA mir na praha i
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Tixomir

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Дрън-Дрън":

    Яда мълчиш гад такава защо обиждаш така певицата ми и ти които песни слушаш и твой те са курвенски песни буклук как може така да обиждаш гат
  • 50 Мир

    32 2 Отговор
    Имайте уважение към загинал човек! Не забравяйте, че това е въпрос човещина и възпитание..На вас едва ли би ви било приятно да четете подобни нечовешки коментари по адрес на ваш загинал близък! И още нещо, има една много точна поговорка "На онзи който съди пътя ми, му отстъпвам обувките си!"
    Бъдете здрави и най-вече добри
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Хелиос

    11 2 Отговор

    До коментар #6 от "Справедлива":

    Коя си ти да съдиш кой как трябва са умре много си извратена сугорно не си християнка не визирам други религии имаш някакво чувство за раздаване на правосъдие не съди ако не искаш да бъдеш съден над съдията стои само господ

    Коментиран от #54

  • 53 Панагюрище

    29 2 Отговор
    Не мога да разбера що за малоумие. Наистина. Да излезеш с тезата, че една жена понеже била "чалгарка" и за това си заслужавала смърта. Та вие по никакъв начин не се различавате от най-гнусните влечуги. Вие сте паразити в едно общество, което и да е то. Вие сте потенциални убийци, които един ден ще завършат или в затвора или в психиатрична клиника. Как не ви е срам.

    Коментиран от #59

  • 54 Не кой си

    6 1 Отговор

    До коментар #52 от "Хелиос":

    А Господ не се ли пише с главна буква?!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Крали Марко

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "справедлив":

    БРАВО !
  • 57 Крали Марко

    3 2 Отговор

    До коментар #44 от "Христо":

    Много БРАВО!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Стела

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "Справедлива":

    Има вина Любчо...това ,че е карал с превишена скорост
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Тути Фрути

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Чавдар":

    От Бургаско е.
  • 63 Дреме ми

    5 8 Отговор
    За мъртвите лошо не се говори...
    Но коя беше тази Румяна?Наистина не се сещам!!!

    Коментиран от #65

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Що кайш

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "Дреме ми":

    Още там ли си? Момче, сигурно си малък НО СИ СПРАВЕДЛИВ. Всички -
    ( чак от миналата година , ) ДАНО ,се по учат от теб.И тази година почетоха "Две очи разплакани"
  • 66 Валентина

    5 1 Отговор
    Господ ще му плати на тоя боклук Любо!
  • 67 Аззз

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Справедлива":

    Влизаш в графата 95% идиоти с изказването си.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Denis

    10 0 Отговор
    Няма да отвръщам на коментари, смешно е. Но аз лично израснах с песните на Румяна, не ме интересува от пошлостта на текстовете, музиката й беле хубава. Мисля, че коментарите са излишни, и че не може да се обвинява само изпълнителя, защото всеки изпълнител прави това, което искат феновете му. А и по това време всяка нейна песен беше хит, не пречеше пошлостта. Най малко в днешно време можем да опрекваме миналото, понеже днес порното е в ежедневието ни. Излезеш на улицата и кво, жени, момичета, деца всичките разголени. Гордеейки се, че показват плът.
  • 70 Галияна

    9 0 Отговор
    Аз самата не одобрявам пошли текстове, и въпреки всичко Румяна имаше и прекрасни песни като " Две очи разплакани". Жалко за загубата й! И как може този изрод убиец любо след като я е убил, като толкова много е страдал за нея, защо скоро след това се е оженил за друга, лицемера долен?! И не е платит кръвнина на децата й...
  • 71 Miss

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Lady":

    Pih si hapa. E koj go napravi da sme grozni i tapi , trolovi? Napusni i mi e vse taz koj troll si. Pizdrav, troll tap Yordanka Kralik
  • 72 Yordanka Kralik

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ко не":

    To4no. Za martvite ili dobro ili djavola da im grize kokalite. Ei, mi takiva sme..., s krivi kraka, bez zabi i zizite si vzehme. Ima prokuratura, ti li da im pravi6 rabotata. Zaplati vzemat..pak nie na selo ot gradski tip...
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Анонимен

    2 0 Отговор
    Мразя чалгата а със "фен" съм съгласен по тъпа статия не бях чел.Браво намерихте какво да публикувате.

    Коментиран от #76

  • 76 фен

    7 0 Отговор

    До коментар #75 от "Анонимен":

    Румяна беше изключително красива и чаровна! Много жалко, че загина така нелепо, толкова млада и остави две малки деца без майка! Не знам, какво е пяла, но още помня прекрасната балада "Две очи разплакани"! Не мога да повярвам, докъде може да стигне злобата на хората! ПОКЛОН, Румяна!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Ваяна

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Справедлива":

    И за това е заслужавала да умре ли? Такива бяха времената. И Сали пя " Ох банана ах банана", Тодоров "Радка пиратка", Руслан- Близалка и още много, много примери! Срамота! Всяка една фибра от тялото ви крещи "Злоба"!