Last news in Fakti

19 Октомври, 2018 20:45 29 723 21

СНИМКА на екипаж на Ryanair потресе мрежата

  • ryanair-
  • екипаж-
  • задържан полет-
  • спят на пода
СНИМКА на екипаж на Ryanair потресе мрежата - 1
Снимка: shutterstock

Членовете на екипаж на авиокомпания Ryanair, чийто полет е бил задържан и забавен в испанския град Малага поради буря, са били принудени да спят на пода. Бивш пилот на Ryanair Джим Аткинсън сподели фотографията в своя акаунт в Twitter.

"Те спят на пода в стаята на екипажа на Ryanair. RYR е спечелила 1,25 милиарда евро през тази година, но не настанява екипажите в хотел за през нощта, в случай на забавяне на полет", написа авторът на публикацията.

Един от потребителите в мрежата се усъмни в правдивостта на снимката, отбелязвайки, че "жената в предната част изглежда така, сякаш се усмихва".

Аткинсън отговаря, че хората на снимката "открито признават, че това е "протестна снимка". Според думите му, по този начин те искат да разкажат на целия свят, че "Ryanair не осигурява места за спане през нощта за екипажи, които се е наложило да чакат полета". В тази стая те са прекарали от един часа през нощта до шест сутринта.

Вестник Mirror съобщи, че от авиокомпанията са потвърдили оставането на екипажа на летището, защото в Малага не е имало свободни хотелски стаи. Причина за това стана бурята "Лесли", която достигна Португалия и накара летищните власти в страната да пренасочват полетите към Испания.

В същото време от авиокомпанията критикуват фотографията и заявяват, че това изображение е явно инсценирано и нито един екипаж "не е спал на пода",

СНИМКА на екипаж на Ryanair потресе мрежата

В съобщението от Ryanair се отбелязва, че екипажът е прекарал кратък период от време в стаята си, преди да бъде прехвърлен във ВИП залата. На следващия ден всички членове на екипажа са били транспортирани в Португалия като пътници.

Профсъюзът SNPVAC, представляващ португалските екипажи на авиокомпанията, потвърди, че екипажът е бил поставен във ВИП залата, но "той не е имал достъп до храна и напитки".

Много потребители в мрежата изразиха своето възмущение от случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванката

    17 26 Отговор
    каква новина какво чудо...

    Коментиран от #2

  • 2 Комагрев

    21 6 Отговор

    До коментар #1 от "ванката":

    Ти си последната дупка на кавала
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хаха

    38 11 Отговор
    Тия пък кво искат?Ако ги настаняват в хотел компанията ще има ли 1 млр печалба?😂
  • 5 Петър Георгиев

    41 9 Отговор
    Да им покажа снимка къде и как живеят масово бабите и дядовците ни?

    Коментиран от #6, #13

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бесен

    32 2 Отговор
    "Възмутените" потребители могат чисто и просто да откажат да ползват услугите на райън и тогава ще видя печалбите им какви са!
  • 8 браво на

    7 7 Отговор
    компанията...ами мислят хората за своите служители и за заздравяване на семействата им,със сигурност е компанията с най-малко разводи сред персонала (знаем с каква слава се ползват... стюардесите особенно)...
  • 9 Филип ll

    10 11 Отговор
    Малко ФАКТИ да не стане някое недоразумение. Печалбата на господин о’Лиъри за миналата година е 2.64 милиарда лева (ще карам в левове да ви стане по-ясно). Годишна заплата на пилот в Рйан - 260 000 лева или 21 600 на месец. На стюардеса - 26 000 лева или 2160 лева на месец. Няма по-евтини билети, и винаги съм стигал навреме без никакви проблеми. Последно пътувах от Лондон до София и обратно за £60 (132лв), и това не беше най-евтиния билет. От няколко години насам съм забравил че има други авиокомпании. Просто цената на Рйан убива всяка конкуренция.

    Коментиран от #10, #16, #21

  • 10 Туй то

    17 3 Отговор

    До коментар #9 от "Филип ll":

    Пълни глупости,пилот( командир) в Ryanair 4800 евра на месец,стюард в зависимоист от ранга от 1150 до 1400 евро,това от кухнята къде ги измисли тези 21 000 не знам.

    Коментиран от #14, #15

  • 11 Койчо

    6 11 Отговор
    Видно от снимката, всички налягали се опитват да скрият лицата си. Защо ли? Никой не се е заявил, въпреки, че има завивки в самолета и т. н.

    Коментиран от #12

  • 12 Юргана

    15 2 Отговор

    До коментар #11 от "Койчо":

    Tи когато слизаш от самолета взимаш ли си завивките с теб? Може би и възглавницата?
  • 13 Azimir

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Петър Георгиев":

    Понеже не помагаш на баба си и тя живее в мизерия дай работодателите да се държат с работниците си като с роби.
  • 14 Филип ll

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Туй то":

    Daily Telegraph 2018/07/25 https://www.telegraph.co.uk
    Не се изненадвам от полижителните оценки за теб /и минусите за моя коментар/. Никой няма да си развали хатъра и да признае че се изказва неподготвен, но нейсе, такава е човешката природа: Homo Homini Lupus Est
  • 15 Филип ll

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Туй то":

    Съжалявам, пропуснах да спомена източника си: “Ryanair publishes staff payslips amid pilot strikes” Daily Telegraph
  • 16 Летящия

    6 5 Отговор

    До коментар #9 от "Филип ll":

    И кво....? Трябва да съм впечатлен от летателния ти план ли? Убиват конкуренцията на село. Като се повозиш няколко пъти с Върджин ще разбереш за какво се плаща повече. Няма какво да ми швалиш нискотарифна компания. Фъркай си с тях щом ти е кеф.

    Коментиран от #17

  • 17 Филип ll

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Летящия":

    Когато пътуваш много, предпочиташ да запазиш парите за себе си. Пътувах с Върджин от Лондон Юстън до Бирмингам Ню стрийт на техните тилтинг пендолинос. Скъп билет, същото обслужване. Не случайно загубиха франчайза на йист коуст. Има други оператори, като DB които се справят еднакво добре за по-малко пари. Нали някой трябва да финансира Вирджинските острови и космическите планове на Ричард Брансън. Нищо не ми трябва при полет - нито сервиране, нито фалшиво усмихнати момиченца в червена униформа. Нищо. Точно това получавам от Рйан и никой друг не ми трябва за момента.
  • 18 Eire

    2 0 Отговор
    Дори заплатите не знаете, бля бля, патувам четири пъти на месец с Ryanair, oт 16 години, за мен цената на билета е важна а и самолетите са нови, за септември 6 % нагоре продажби. Синдикати бля бля.
  • 19 Доста летял

    3 1 Отговор
    Тази "новина" трябва да породи съчувствие ли?:)
    Не виждам защо се оплакват!
    Очевидно е, че позират за тази снимка.
    Поредната реклама... ;)
  • 20 Ирина

    5 3 Отговор
    Явно никой от вас коментаращите, не знае, какво е да си стюард/стюардеса.
    По просташките изказвания личи, колко ви е умствения багаж. Ръчен е!
  • 21 Малко уточнения

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Филип ll":

    Така казано заплатите изглеждат космически,само че пропускаш основен факт-абсолютно всички разходи се поемат лично от служителите.Униформи,тренажори,хотели и тн.