Last news in Fakti

9 Ноември, 2023 08:34 3 480 10

Няколко причини защо не ни пускат да слезем от самолета веднага след кацането му

  • самолет-
  • кацане-
  • екипаж-
  • слизане

Екипажът обменя необходимата информация и документи със служители на летището

Няколко причини защо не ни пускат да слезем от самолета веднага след кацането му - 1
Снимкa: Shutterstock

Всеки, който е летял със самолет, е бил свидетел на ситуацията, в която самолетът е кацнал и е приключил движението си по пътеката за рулиране, но пътниците трябва да изчакат в летателната машина. Вратите се отварят едва след 10-15 минути, понякога и по-късно. Какви са причините за това забавяне?

След кацане е необходимо да се извършат редица работи за подготовка за слизане на пътниците и те започват едва след пълно спиране на двигателя.

Работниците проверяват самолета за външни повреди, поставят 16-килограмови блокове под колесника и конуси под върховете на крилата, за да улеснят водачите на наземни превозни средства да се движат около самолета.

Ако полетът е международен, служителите по сигурността трябва да се приближат до самолета, включително граничната охрана. Когато всичко е сглобено, стълбата се регулира. На по-малките летища всичко това се прави от един и същ човек, така че отнема повече време.

Първите са на колела, карат ги до самолета, пътниците слизат, качват се на автобус и отиват на терминала. Те веднага стигат до терминала чрез телескопичния мост. Това е по-удобно, но инсталирането му отнема повече време. С помощта на дистанционно управление специалистът направлява конструкцията, като ръчно изравнява височината, така че преходът от салона към прохода да е плавен. Внезапните движения в този процес са неприемливи - съществува риск от повреда на стълбата или самолета, така че всичко се случва бавно и внимателно.

Когато всички тези дейности са завършени, можете да отворите вратата. За международни полети това е разрешено само в присъствието на гранична охрана. Екипажът обменя необходимата информация и документи със служители на летището: понякога е необходимо да се прехвърли поща, да се изясни какъв вид поддръжка изисква самолетът, докато е паркиран. Едва след приключване на преговорите пътниците се освобождават.

Други причини

Ако самолетът е спрял да се движи, това не означава, че няма да започне да се движи отново, така че трябва да останете на място, докато знакът „затегнете коланите“ е включен. Той се изключва от капитана на екипажа, когато самолетът вече е на ръчна спирачка.

Ако сте регистрирали багажа си, няма нужда да бързате - разтоварването му отнема доста време и ще трябва да чакате нещата си на лентата за багаж, пише pochivka.blitz.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 сведетел

    14 0 Отговор
    десетки пъти съм пътувал със самолет. не съм забелязал такова забавяне.
  • 3 Българин

    11 0 Отговор
    Уникални глупости нямащи нищо общо с действителността.
  • 4 още една причина

    3 3 Отговор
    Има бомбена заплаха на летището. Свиквайте!
  • 5 Гешевче

    15 0 Отговор
    Ужасен превод. Когато не знаеш български и си мислиш, че знаеш чужд език....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 681

    4 1 Отговор
    За да не си счупим краката
  • 8 рептил

    14 2 Отговор
    Първо тайно се свалят празните туби с кемтрейлса, след това може да се слиза!
  • 9 БРАВО

    2 0 Отговор
    Не ги знаех тези работи, а аз все си мислих, че пилотът има запек/диария и е още в клозета
  • 10 Русоробскu фронт

    1 0 Отговор
    Нашите простааци,когато се връщат от Париж,още не е кацнал самолета преди минути и не е изключил двигателя капитана,нашенците веднага скачат да си свалят ръчния багаж,раниците и торбите от багажниците горе...и стюардесите ги умоляват да си седнат и да си сложат коланите....мила родна картинка.А пък тъмнозелените в летище Бове,стават нервни и блъскат по банкета и се карат с персонала че искат веднага да се качат преди всички и не могат да чакат и бързо се изнервяли