Last news in Fakti

22 Октомври, 2018 17:39 10 318 6

8 исторически факта за секса, за които не разказват в училище

  • хора-
  • човечество-
  • история-
  • секс-
  • сексуално-
  • факт-
  • факти-
  • училище-
  • урок

Как се е развила сексуалната история на човечеството?

8 исторически факта за секса, за които не разказват в училище - 1
Снимка: Shutterstock

1. Руската императрица Екатерина II е наемала хора, които са я гъделичкали по петите. Преди срещите със съпруга си, при Екатерина II са идвали специално обучени момичета или евнуси, които я гъделичкали по петите и ѝ разказвали неприлични истории, за да я накарат да се възбуди и да бъде по-дейна в леглото.

2. Първият пръстен за члена е изработен от козя кожа. Той е бил направен в Китай още през 1200 г. от н.е. като е изработен от кожата на коза. Пръстенът бил използван от мъже, които имали проблеми с ерекцията.

3. Първият вибратор е изработен от камък. Най-старият вибратор е открит в Германия и е на възраст 28 хиляди години. Той е изработен от камък и е полиран много внимателно. Има един недостатък - много е студен. Ето защо, по-късно вибраторите били обтягани с кожа, за да е по-топло и по-приятно.

4. През 20-те години на миналия век се провеждали петинг партита. Девойките тогава се намирали под строгия контрол на родителите си, така че дори не можели да мечтаят за секс преди брака. Затова организирали специални партита, където момичетата можели да се срещнат с мъже, да се целуват и да се погалят един на друг. Но не и да правят секс помежду си.

8 исторически факта за секса, за които не разказват в училище
Снимка: Shutterstock

5. Жените се обръщали към лекарите за лечебен оргазъм. През 19 век, ако жена се оплаче от безсъние, безпокойство или нервност, веднага ѝ поставяли диагнозата "истерия". Отстраняването на проблема се случвало по прост начин: лекарят работел усилено с ръце, докато жената не достигне оргазъм (който считали за припадък).

6. В Англия е имало пътеводител за секс. През XVIII век в Англия е можело да бъде закупена развлекателна брошура, в която били показани цените, възрастта, описанието на външния вид и услугите, които предлагат проститутките в района. Това е било за улеснение на избора при пристигане в големия град.

7. В Шотландия е имало секс-клубове. Шотландците ги посещавали не само за лесно достъпен секс, но и за четене на забранени книги. За начинаещи се организирало специално посвещение. Мъжът трябвало да постави семенната течност в специален съд под формата на пенис и да я изпие.

8. Средновековните момичета подправяли тестове за девственост. Жените трябвало да се оженят чисти и непорочни, но всъщност доста неща се случвали в живота им. Препоръчвано било да се прави така при не толкова непорочните: преди сватбената нощ жената трябва да сложи пиявица на срамните устни, след което кръвта се появява. А след ухапването се образува малка коричка, която при акта се разчопля и кръвта отново потича.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антрополог

    21 2 Отговор
    Как решиха че артефакта е Дилдо на 28 000г!!не е виб.... защото преди 28 000г. не е имало батерии!!
  • 2 ЦСКА умре

    12 21 Отговор
    А ЦСКА УМРЕ, АЛЕ, АЛЕ, АЛЕЕЕЕЕ!

    Коментиран от #4

  • 3 специалист-сексолог

    10 3 Отговор
    Въпреки ,че съм с тази професия ,ама нищо не разбрах...!!!!!Екатерина , пети, петинг,,и пиявицата накрая разказа играта на всичко....!!!!!
  • 4 ХАКАМ ТИ ГО

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "ЦСКА умре":

    НА ЦСКА
  • 5 Гост

    14 4 Отговор
    Това което аз разбрах от тази статия че хората не са помръднали като манталитет от хилядолетия насам. От зората на човечеството жената винаги е била втора ръка. Някакво по-нисше създание с непрестани ограничения. Към днешна дата в 21 век нещата не са се променили кой знае колко. Ако жената не е домакиня и не може да готви явно светът свършва. Винаги ми е било интересно вс тези мъже със своите претенции ръцете и краката в г*зовете им ли са та не могат да се изперат и да си сготвят сами. Някакви примадони ли са какво?

    Коментиран от #6

  • 6 Атака

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Това е така !!!!Но ако го правиш много пъти ,омръзва,освен ако не е любимата му работа на човек...!