5 388 10

5 предмета, които ще ви навлекат проклятие (ВИДЕО)

Има предмети, които е по-добре да не докосвате

Нашите предци са вярвали, че съществуват вещи, носещи в себе си проклятие, предмети, заредени със толкова силна негатива енергия, че могат да влияят на своите притежатели. От тези вярвания са се родили множество истории и поверия, свързани с предмети с отрицателен заряд, който се предава върху хората.

Вижте 5 предмета, за които се вярва, че ще навлекат проклятие на всеки, който ги притежава:

Леденият човек

Останките на човек, за който се смята, че е на повече от 5 000 години, са открити в Алпите през 1991 г. През следващите 13 години седем от хората, участвали в експедицията, умират. Повечето от тях внезапно, а не по естествени причини. Така например един от тях загива по време на автомобилна катастрофа, преди да изнесе реч за артефакта. Друг изследовател губи живота си в лавина скоро след това. Останалите умират заради нарушение на кръвта, диагностицирано веднага след откриването на останките.

Камъкът от Бларни

Смята се, че ако целунете камък от Бларни в Ирландия ще имате късмет, но премахването на всяко парче от него ще доведе до проклятие. Хората съобщават за нещастия, които включват депресия, загуба на работа и финансови проблеми. Има няколко случаи, при които хората, които вземат у дома част от камъка, го изпращат обратно в рамките на няколко седмици или месеци, след като разберат за проклятието.

Черният орлов диамант

Черният орлов диамант е откраднат от монах от храм на индусите. Скъпоценният камък се е предавал от жена на жена, много от които впоследствие са се самоубивали. Най-малко две от тях са загинали след падане от висока сграда. След като бижуто е било продадено на бижутер в Ню Йорк се оказва, че проклятието е било нарушено.

Картината „Плачещото момченце“

От 80-те години на миналия век в домовете, в които се е намирала картината, винаги са избухвали пожари. Но докато къщата и вещите около картината биха били изгорени до основи, картината винаги била недокосната от пламъците. В резултат на това много хора вярват, че окачването на това произведение на изкуството в дома им може да предизвика пожар.

Диамантът на надеждата

Диамантът на надеждата се намира в Смитсоновия институт във Вашингтон, но преди да се озове там се е смятало, че е прокълнат. Той е бил откраднат от свещеник, който по-късно е бил заловен и измъчван заради кражбата. Диамантът е бил собственост на френски търговец на скъпоценни камъни, който е бил убит от група бесни кучета.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мнение
  Отговор
  1 21:48  21.04.19
  тия простотии явно си се движат с еволюцията . от векове разни хора изгарят от желание да втълпяват страхове на други хора дори от това да няма печалба
 • ИОЦИ
  Отговор
  2 21:58  21.04.19
  Е ПРОКЪЛНАТ ПРЕДИ 5000 Г.И КЛЕТВАТА ОЩЕ ДЕЙСТВА.
 • 3 21:59  21.04.19
  Този коментар е премахнат от модератор

 • 4 23:09  21.04.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Деси
  Отговор
  5 06:19  22.04.19
  Живеем в 21 век и все още има хора които вярват в такива дивотии? Явно да, така че имам новини за тях. Снощи почти се сблъсках с Елвис на входа на хотел Маринела. Видя ми се малко отслабнал.

  Коментиран от #6, #8

 • Велика България
  Отговор
  6 07:17  22.04.19

  До коментар #5 от "Деси":

  Ами намали малко тревата и няма виждаш Елвис...

  Коментиран от #7

 • Деси
  Отговор
  7 07:31  22.04.19

  До коментар #6 от "Велика България":

  Ииииии, верно бе, мерси за полезния съвет.
 • Бачо Киро
  Отговор
  8 09:31  22.04.19

  До коментар #5 от "Деси":

  Иначе пък вижда около себе си България след 30 години демокрация. Не съм сигурен кое е по-добре...

  Коментиран от #9

 • Бачо Киро
  Отговор
  9 09:31  22.04.19

  До коментар #8 от "Бачо Киро":

  Предният коментар е до #6

  Коментиран от #10

 • Деси
  Отговор
  10 09:59  22.04.19

  До коментар #9 от "Бачо Киро":

  Не знам кой български хайдутин има репутация на най-безмилостен, но ми се ще шайката наречена българските политици за миг да си представят как в парламента като буреносен облак влиза Индже войвода с окървавена сабя в дясната ръка и главата на някой от известните прокурори в лявата. Кръвта им да се смрази и да разберат че е дошъл денят на разплатата.

Напиши коментар:


Публикувай