Last news in Fakti

23 Декември, 2019 10:05 12 096 6

Рецепта на деня: Кебап със свинско месо и праз

  • свинско месо-
  • праз-
  • какво да сготвя

Истински зимно ястие

Рецепта на деня: Кебап със свинско месо и праз - 1
Снимка: Shutterstock

Зимата и особено по Коледа свинското месо е задължително! Без ястия със свинско месо рядко може да мине както Коледната трапеза, така и Новогодишното меню. Кебапът със свинско месо и праз е едно истински зимно ястие, което се приготвя лесно и бързо и е подходящо и за най-начинаещите готвачи.

Необходими продукти:

1 кг свинско месо

2 стръка праз

2 сушени чушки

1 к.ч. олио

сол, черен пипер и чубрица на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте свинското месо и го нарежете на едри парчета. Поръсете месото с около 1 чаена лъжица сол и го осолете добре с ръце. Измийте и почистете праза и го нарежете на колелца. Сушените чушки измийте и почистете от семената и нарежете на парчета.

Изсипете олиото в тенджера и след като се сгорещи изсипете месото. Запържете месото, като разбърквате от време на време, за да не загори, за около 20 минути, докато придобие леко златист цвят. След това добавете нарязаните праз и чушки, изсипете подправките, разбъркайте, захлупете тенджерата и оставете да се задуши, докато празът омекне, като разбърквате от време на време.

Поднесете с чаша червено вино.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Старите хора

    3 7 Отговор
    Нямат апетит...!
  • 2 Обикновен Бг

    7 5 Отговор
    И с червено вино.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 дедо Медо

    1 1 Отговор
    Малиииийййй..що червено вино пие таа манджа...и зелев сок..