Last news in Fakti

16 Юли, 2012 08:16 1 289 3

Миглена Тачева: Решението на ВСС е смешно

  • всс-
  • мирослава тодорова

Бих приветствала решение на ВСС, дори с край уволнение на конкретен съдия, ако делото с изтеклата погасителна давност беше разглеждано изцяло и беше казано - абсолютната давност е 10 години, съдията е направил това и това, по веригата, които са били, всички с един аршин наказани.

Това каза пред „Здравей, България“ по Нова телевизия Миглена Тачева, бивш министър на правосъдието за уволнението на съдия Мирослава Тодорова. "Това решение за пореден път постави въпроса за структурни проблеми във ВСС. За това, че този ВСС не можа да свърши нито едно нещо, освен да произведе скандали в съдебната власт", категорична е Тачева.

Да приемем, че моята отговорност съм си я понесла, в смисъл, че сега не съм министър на правосъдието. Ако следващият министър след мен беше продължил по стъпките, които бяхме начертали със същата упоритост да работи с ВСС, нещата можеше да се случат, обясни Тачева.

Според нея, остава усещането, че решението за уволнението на съдийката е взето под неадекватност. "Ясно е кой има интерес Мирослава Тодорова да бъде наказана. Не може един министър, който и да е министър, без да познава фактите, да излиза и да говори в публичното пространство какви решения е взел един съдия", подчерта Миглена Тачева. Тя е категорична, че този ВСС не работи в услуга на съдебната власт.

„Бих адмирирала такова решение на ВСС ако беше еднакво поставено и за други съдии, които имат забавени дела, а сега звучи просто смешно", повтори Тачева.

За предстоящия евродоклад Тачева коментира, че механизмът за сътрудничество и проверка няма да отпадне, след като погледнем какво се случва в последно време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фатмака

    0 0 Отговор
    Ако не беше завела дело срещу Цецо крадецо,може би всичко щеше да е наред,но в случая не просто смърди а дори вони на полицейщина.
  • 2 OТНЕСЕН

    1 0 Отговор
    На Тачева , първо и липсват първите 7 години , след това ние помним какви ги натвори нейният кръг / палаво езиче/, така я че да се потапя в дупката в която е и да не се показва въобще....!
  • 3 гражданин

    0 0 Отговор
    А да не би Цветанов да не е прав!? Или трябва непременно да се защитава някой съдия, само защото е съдия, а де не се гледа какви ги е вършил...