Last news in Fakti

20 Януари, 2020 09:33 21 257 27

Тайнствен монолит се показа изпод ледовете на Антарктида (ВИДЕО)

  • зикурат-
  • антарктида-
  • древна цивилизация-
  • откритие-
  • монолит-
  • структура-
  • храм-
  • пирамиди-
  • вавилонска кула

Една от тайните на Антарктида бе разкрита с помощта на Google Earth от любител на мистерии

Тайнствен монолит се показа изпод ледовете на Антарктида (ВИДЕО) - 1
Снимки: shutterstock

Удивителна структура, подобна на мистичната Вавилонска кула, е била забелязана насред ледовете на Антарктида.

Докато разглеждал повърхността на замръзналия континент с помощта на Google Earth, интернет потребител с псевдоним MrMBB333 забелязал странни очертания.

За своето откритие, виртуалния изследовател разказва във видеоклип, публикуван онлайн.

Според автора на видеото, намереното от него е “древен монолит“, изключително сходен по форма с огромните храмови комплекси, строени някога от цивилизацията на шумерите.

Тайнствен монолит се показа изпод ледовете на Антарктида (ВИДЕО)

Видеото моментално привлече вниманието на огромен брой хора.

Изследователят е убеден, че откритието му не е природно образувание, а е построено. По думите му този т.нар. “монолит” представлява много дълга стена и две масивни сгради с пирамидална структура, които са затрупани под тонове сняг и лед.

Тайнствен монолит се показа изпод ледовете на Антарктида (ВИДЕО)

„Има нещо под снега и леда тук отляво, което прилича на една обединена структура - прилича на крепостна стена. Изглежда, че е построена с предназначение. Тази стена или каквото и да представлява структурата, е дълга около 3 метра", разказва във видеото Youtube потребителят MrMBB333.

На картата, която показва във клипа, изследователят показва къде се намират двете огромни структури, които удивително напомнят на зикуратите.

Тайнствен монолит се показа изпод ледовете на Антарктида (ВИДЕО)

Авторът вярва, че това е само малка част от огромната структура, която може да лежи под леда на Антарктида.

Мнозина смята, че находката е поредното доказателство, че някога на Антарктида е имало свръх развита древна цивилизация, за която обаче историята няма никакви данни и сведения и не се споменава в нито един исторически документ.

Интернет потребителите, коментирали видеото имат множество най-разнообразни и разнородни теории за произхода на така наречения "монолит".

Според по-скептичните, авторът на клипа има твърде развинтено въображение. Някои от тях дори се шегуват, споделяйки, че това най-вероятно е домът на Голямата стъпка или пък заровено древно зло, което хората нарочно са изтрили от историята, за да не се завърне отново.

Въпреки това много потребители са убедени, че откритото от MrMBB333 е съвсем реално и може да се отнася до древна цивилизация, изчезнала по време на Всемирния потоп, описан в Библията.

Според теоретиците на конспирацията тази мегаструктура, заровена под ледовете на Антарктида може да се окаже изключително важно откритие, което ще преобърне изцяло представите ни за историята и произхода на човешката цивилизация. Още повече, като се има предвид колко много тя напомня за мистериозната култура на шумерите и техните величествени зикурати.

Една от най-важните структури във вавилонската религия и традиции и вероятно най-известният символ на тази отдавна изчезнала култура са храмовете-кули, по-известни като зикурат.

Тайнствен монолит се показа изпод ледовете на Антарктида (ВИДЕО)
Реставрираната фасада на зикурата в Ур, Ирак - Снимки: shutterstock

Те били големи и внушителни постройки с формата на стъпаловидна пирамида, които служели за религиозни обреди и астрономически наблюдения. Всяко стъпало от тези храмове-кули било отделен етаж, а на самия ѝ връх стоял храм - домът на почитаното божество.

Тъй като се намирали винаги в самия център на градовете и се издигали над всичко останало, тези величествени храмови комплекси служели за ориентир и се забелязвали от далеч.

Тайнствен монолит се показа изпод ледовете на Антарктида (ВИДЕО)
Руините на зикурата в Борсипа, Ирак - Снимки: shutterstock

Днес са известни 32 зикурата в Месопотамия и околностите, като 28 от тях са на територията на днешен Ирак, а останалите 4 се намират в границите на днешен Иран.

Тайнствен монолит се показа изпод ледовете на Антарктида (ВИДЕО)
Зикуратът Чога Занбил в провинция Хузестан, Иран - Снимки: shutterstock

Според древните писания най-високият и величествен зикурат (91 метра) била Вавилонската кула, наречена Етеменанки (Дом, между небето и земята).

Тайнствен монолит се показа изпод ледовете на Антарктида (ВИДЕО)
Снимки: shutterstock

Асирийския цар Синахериб през 689г. Пр.Хр. превзема Вавилон и Етеменанки започва да се руши. Зикуратът е възстановен от Навуходоносор II. След унищожението на Юдея, евреите биват преселени във Вавилон. Макар да липсват доказателства, не е изключено евреите да участват във възстановяването на Вавилонската кула.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 37 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    69 22 Отговор
    80-90% от популацията са невменяеми и трябва да бъдат третирани като маймуна, докато не докажат обратното. Защо публикувате простотиите на невменяеми и маймуни, каквито са повечето? Някакъв гледал Гугъл ърт и хоп - станал Откривател на арктически Вавилон.
  • 2 Гост

    54 5 Отговор
    Евреин и работа! Нещо като дървено желязо - нонсенс! Виж, да са търгували, да са я изтъргували няколко пъти, по ми се вижда възможно.
  • 3 Въййй

    27 3 Отговор
    Тайнствената Антарктида, която много я харесвам...!
  • 4 Трифонов

    37 11 Отговор
    Егати идиотщините!!! Не е за вярване колко изпростя населението на този свят. Абсолютно е невъзможно човечеството да оцелее.
  • 5 Идиоти

    23 10 Отговор
    Купища скали-нищо друго...Ама пусти сензацииии Вече за едни лайкове в нета са готови на куп идиотщини
  • 6 Behemoth

    13 3 Отговор
    На мене ми прилича на машина на времето ако гледам снимката по диагонал....и на база на марсианците ако я гледам отпред....
  • 7 БАН

    14 1 Отговор
    Споко,професор Пимпирев тръгна на там.
  • 8 някой

    20 8 Отговор
    "подобна на мистичната Вавилонска кула". И кой, я е виждал, че прави сравнения?

    Коментиран от #25

  • 9 илюминат

    12 17 Отговор
    Там живеят рептилите - смъртните врагове на русоробите.
  • 10 Чичо Вирт

    10 2 Отговор
    Това е фрагмент от бункера на Адолфчо
  • 11 Erectus Maxsimus

    2 5 Отговор
    Там живее Супермен.
  • 12 Jack Bauer

    12 3 Отговор
    Монолити и в частност обелиски има по целия свят. Най-големият открит до момента е в Баалбек, Ливан, с тегло около 1650т и размери около 6.0х5.5х19.6м. Тъй като са направени от монолитен камък който в същност е минерал, едно от основните му свойства е провеждане на чиста енергия. Възрастта на много от обелиските е датирана на над 3500-4000 години. В далечното минало са използвани за провеждане на чиста енергия по целия свят, подобно на кулата на Тесла.

    Коментиран от #13

  • 13 Morgoth

    6 7 Отговор

    До коментар #12 от "Jack Bauer":

    А мармоти използвали ли са при увиването им?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 наивен

    4 1 Отговор
    Аз не четох, само снимките гледах и не разбрах: тия кули от снимките ли са били в антрактида?

    Коментиран от #19

  • 16 ЛУДИЯ ОТ КАРЛУКОВО

    12 11 Отговор
    аНТРАКТИДА Е ЗАБРАНЕНА ЗОНА. ако искате да отидете там ще се изненадате че няма да ви допуснат . вярно там ходят експедиции но само по крайбрежието . средата се охранява и не се допуска никой защото ЩЕ ВИДЯТ КРАЯ НА СВЕТА И ЧЕ ЗЕМЯТА Е ПЛОСКА.

    Коментиран от #17, #23

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 фантазьор

    6 3 Отговор
    На снимките се виждат само скалисти хребети ! С развита фантазия може да се видят палми, слонове, пирамиди и даже извънземни как си пият бирата
  • 19 от там са

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "наивен":

    Ами според автора май са от там
  • 20 СвръхАз

    3 3 Отговор
    Хахаха, земята била плоска.. Как се казваше костенурката, дето я носи на корубата си? И един въпрос със звездичка! Как се е казвало кучето на хан Аспарух, което е привлечено в жертва? Историците?
  • 21 Шамара

    2 1 Отговор
    Това е публичен дом на извънземните а това до него е казино.

    Коментиран от #24

  • 22 А пък

    0 0 Отговор
    Това е обителта на костенурките-нинджа... Очевидно е!
  • 23 Карлуково 2

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "ЛУДИЯ ОТ КАРЛУКОВО":

    НИЩО НЕ ЗНАЕШ ! ЗЕМЯТА Е И КВАДРАТНА И ЛЕЖИ ВЪРХУ ГЛАВИТЕ НА ТЕЗИ ДЕБИЛИ ОТ ПАРЛАМЕНТА
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Бай Вуй

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "някой":

    Има я ..в една стара книга. Вярно, рисунката е от 50 те години на миналия век и не се знае фантазия ли е ,или по някакви още по древни рисунки. Но така или иначе, има неко за сравнение,въпроса е доколко ,,базата,, е автентична.
  • 26 апрвдс

    1 0 Отговор
    "Нещото" от едноименния филм!!!!
  • 27 Гост

    0 1 Отговор
    Един континент се топи.... Друг ще замръзне.... И след време пак дали ще има идиоти които ще си мислят че хората са единственото нещо което съществува в космоса..... Галактики много... Планети също.... Аз не мисля че сме единствените..... Ако континента не е в интерес защо тогава има експедиции.... Има нещо но ние сме толкова малки че никога няма да го разберем.....