Животът на британската кралица Елизабет II е обвит в мистерия и тайни. Всеки детайл, свързан с нея предизвиква куп въпроси. Но с течение на времето тайните около британския монарх падат една след друга. Така сега падна друга интересна тайна, свързана с Елизабет II.
Всичко започнало малко преди 1961 година. В същата година тогавашният американски президент Дуайт Айзенхауер и съпругата му били на гости на британската кралица и съпругът ѝ принц Филип в замъка Балморал.
Малко след като си тръгнали Елизабет II пратила писмо на американския президент, в което му споделила едно от най-сладките си изкушения.
По време на важната визита готвачите на кралицата нагостили американския президент и жена му с любимите палачинки на кралицата. Оказа се, че това са т. нар. шотландски палачинки.
В писмото, което Елизабет II пратила на Айзенхауер написала и рецептата за приготвянето им.
„Рецептата е за 16 порции. Когато има по-малко гости, обикновено слагам по-малко брашно и мляко, а останалите съставки използвам в обичайното количество.
Опитах също да ги залея със сладък сироп вместо захар (направен от вода, захар и лимонов сок) или сироп от меласа. Оказа се много вкусно.
Също така имайте предвид, че сместа трябва да се разбърква дълго и старателно. И е добре веднага след като е готова са се пекат палачинките“, споделила още английската кралица.
„Уважаеми господин президент! Когато видях снимката ви в днешния вестник, където стоите пред пъдпъдък на скара, се сетих, че не ви бях изпратил рецептата за палачинки, която ви обещах в замъка Балморал. Надявам се да се насладите на палачинките ”, така започвало писмото на Елизабет II до американския президент.
Ето я и рецептата за любимите шотландски палачинки на кралицата:
Необходими съставки за 16 порции:
2 яйца, 4 супени лъжици пудра захар, 2 чаши мляко, 4 чаши брашно, 2 чаени лъжички сода за хляб, 3 чаени лъжици бакплувер и 2 супени лъжици разтопено масло.
Начин на приготвяне:
Смесете яйцата, захарта, част от млякото и цялото брашно. Разбийте добре.
Към получената смес добавете останалото мляко, содата, бакплувера и разтопеното масло. Разбийте отново добре.
Изсипете част от сместа в нагорещен тиган и печете докато станат златисти.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 рецепта за баница
Коментиран от #9
12:56 06.04.2020
2 ЗигЗаг
Коментиран от #3
12:59 06.04.2020
3 Хе хе
До коментар #2 от "ЗигЗаг":
Да, ама влезе тук да четеш, нали?Коментиран от #6
13:07 06.04.2020
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Рошко
13:10 06.04.2020
6 ЗигЗаг
До коментар #3 от "Хе хе":
Влязох, но не прочетох статията докрай. Ти да не би да я прочете, заядливко?Коментиран от #8
13:16 06.04.2020
7 Защо не
С уважение "Защо не"
13:37 06.04.2020
8 Защо не
До коментар #6 от "ЗигЗаг":
Моля за едно важно уточнение: "рептил" (предполагаемо влечугоподобни хуманоиди)- кой визирате …? Нали нямате предвид авторката... не че нещо , но аз напоследък много се интересувам от тази авторка и всичко свързано с нея някак силно ме интересува!13:45 06.04.2020
9 дсдс
До коментар #1 от "рецепта за баница":
А колко араби и индийци са загубили живота си заради техните военни действия и робовладелски наклонности? Основно военните конфликти в световен мащаб се палят от тях понеже се мешат във всяка една суверенна държава без да питат за позволение който и да било.14:52 06.04.2020
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Този коментар е премахнат от модератор.