Last news in Fakti

26 Април, 2020 09:30 7 715 11

3 хитови филма от 2019 г., които да гледате, ако сте пропуснали

  • кино-
  • филми-
  • блокбъстъри-
  • 2019-
  • хит

Това са филми, които завинаги бележат годината, в която са излезли, както и променят представата за това, как се правят блокбъстъри

3 хитови филма от 2019 г., които да гледате, ако сте пропуснали - 1
Снимка: Shutterstock

Бързи и яростни: Хобс и Шоу

В България „Бързи и яростни“ не е просто филм – това е религия, пише goguide.bg. Затова и за никого не дойде като изненада, че „Хобс и Шоу“ беше сред най-успешните филми на годината не само у нас, а и по цял свят с боксофис от над 760 милиона долара. За любителите на брутални експлозии, спиращи дъха преследвания и каскади без аналог.

То: Част втора

Стивън Кинг не е най-лесният автор за филмиране на света, но когато се получи добре някоя адаптация по негова книга, крайният резултат е просто магически. В случая на филма „То“ всички фенове на автора са единодушни – това е един от най-добрите примери как от велик роман може да се получи страхотен филм.

Втората част на епичния хорър е още по-смела и по-разтърсваща от предшественика си. Режисьорът Анди Мушети просто е качил визуалния шок на следващо ниво, а вече порасналите деца, 27 години след първия сблъсък, са изиграни от страхотни актьори начело с Джеймс Макавой и Джесика Частейн. Този филм си заслужава дори без да сте чели книгата или да сте гледали първата серия. Толкова грабващо е действието!

Жокера

Много неща се изговориха за „Жокера“, така че изключено е да сте пропуснали съществуването на този филм. Както казва Jay-Z, „Мъжете лъжат, жените лъжат, цифрите не лъжат“. В случая на „Жокера“ те са повече от впечатляващи: приход доста над милиард долара при бюджет много под 100 милиона. Също така рейтинг 8.5 в IMDb от над 700 000 гласа.

Признание във вид на 214 номинации за награди и 86 победи. сред които 11 номинации за „Оскар“ и 2 статуетки (едната, разбира се, за Хоакин Финикс).

Много хора се влюбиха в този филм, други не го харесаха, трети се потресоха, но равносметката е категорична – безразличие нямаше. „Жокера“ без съмнение е един от филмите, белязали 2019, така че задължително трябва да бъде гледан. Най-малкото за да можеш да се изказваш обективно за него.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 YUI

    17 8 Отговор
    Браво, Вени, поздравления за материал различен от секс тематиката, златни душове и дилдо истории. Всъщност Жокера доставя наистина душевен оргазъм. И хубава неделя.
  • 2 глоги

    22 7 Отговор
    Жокери и разни плашещи филми си ги гледайте вие! Аз предпочитам "Хубава жена". "Карибски пирати","Междузвездни войни"1,2,3,4,5 и 6,"Сам вкъщи", "Лоши момчета","Смотаняци","Замръзналото кралство","Красавицата и звяра","Топ гън","Индиана Джоунс","Скалата" и още други забавни филми. Стига с тия ужаси! И без това животът стана ужасен,защо да си го вгорчаваме още?

    Коментиран от #3, #10

  • 3 YUI

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "глоги":

    Защото е магия, психология и илюзия едновременно и вероятно защото те кара да мислиш, за себе си, филма и всичко останало. Обичам дарк фентъзи филми и с удоволствие бих гледал още и още такива, а Жокера за мен е точно такъв.
    И аз харесвам комедии, български, но Парцалев отдавна го няма, хубави български комедии също, затова гледам такива:

    Underworld

    Blade

    Pathfinder

    Victor Frankenstein

    Alien

    Pans Labyrinth

    Army of Darkness

    Crimson Peak


    The Butterfly Effect

    The Crow

    Interview of the Vampire

    Pitch Black

    Vampire Hunter D


    Sleepy Hollow


    Constantine

    Brotherhood of the Wolve

    The Addams Family

    The 13th Warrior

    Dune

    Valhalla Rising

    Red Riding Hood

    The City of lost Children

    The Cell

    Priest

    Gabriel

    Legion

    Lemony Snicket

    Van Helsing

    The Raven

    The Witch

    The Last Witch Hunter

    Perfect Creature

    Delicatessen
  • 4 Бай Влад

    4 6 Отговор
    Жокера е уникален филм, и най-на края се хвърля светлина за много неща около този герой.От друга страна, в "Хобс и Шоу" има два нови персонажа - Ванеса Кърби и Идрис Елба, които правят повечето екшън сцени незабравими. Двамата са много добри актьори, лично за мен. Освен всичко останало, се вижда документирано от къде тръгва КОВИД19. 😂🤣😂🤣😂
  • 5 Лора обабабината

    4 3 Отговор
    Жокера ще го гледам, няма как, другите ще ги пропусна отново...!
  • 6 Скъпоценното ми!!!!!

    4 6 Отговор
    Жокера е за психопати. Властелина на пръстените е номер 1.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Неразбиращ от кино

    4 4 Отговор
    Жокера е много тъп филм.Наистина перфектна игра на Финикс,но като цяло героя няма нищо общо с хаотичната лудост и характера на Жокера от Черния рицар.Загубена е нишката с култовия филм с цел да се опита да се представи една интелектуална "боза".
    Иначе беше много "моден".Като фен на Батман и Жокера през годините,мисля,че си загубих времето в неговото гледане.
  • 9 Пуканки, спалня и шарени чорапи

    4 5 Отговор
    Добра домашна обстановка за гледане на филми..!
  • 10 Ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "глоги":

    Тука някакви пубери само са се събрали.Жокер,Батман,Суперман и Междузвездни войни.Хора,вие освен комикси и Винету нещо прочели ли сте през живота си?ПРОМИТИ МОЗЪЦИ.
  • 11 Най- добрите

    1 0 Отговор
    български филми на десетилетието - " " Лист отбрулен" и " "Ага".