Last news in Fakti

9 Юни, 2020 18:37 14 930 4

Най-високото куче в света с нов рекорд (СНИМКИ)

  • фреди-
  • рекорд на гинес-
  • най-високото куче-
  • куче-
  • порода-
  • немски дог

Немският дог Фреди навърши осем години

Най-високото куче в света с нов рекорд (СНИМКИ) - 1
Снимка: shutterstock

Немският дог Фреди, записан в книгата на рекордите на Гинес, като най-високото куче в света, постави още нов рекорд. Домашният любимец от английското графство Норфолк се оказа най-възрастният представител от своята порода, пише в. Daily Mail.

На 17 май Фреди, който е висок над 2 метра, когато се изправи на задните си крака, и неговата сестра Фльор, която се е родила една минута след него, навършиха осем години.

По този повод стопаните на двете кучета Клер и Чарли Стоунман им устроили празнично парти.

Едрите кучета били приветствани с поздравителни ленти, разноцветни балони и богато нагостени със специална кучешка торта, украсена с кокали.

"Въпреки размерите си, те са много добродушни и слагат лапа върху вас, ако знаят, че сте разстроени. Обичат да се гушкат и аз понякога спя с тях на два матрака в хола през нощта", разказва тяхната стопанка.

Съседското момиче Ери също е много ривързано към кучетата, които са само с няколко месеца, по-възрастни от нея.

"Много се притеснявам за Фреди и знам, че имам късмет, че все още го имам на тази възраст. Той е изключително разглезен и може да има каквото иска в наши дни. Никога не бих могъл да имам деца, така че приемам Фреди и Фльор за такива", споделя още Клер.

Фреди успя два пъти да попадне в Книгата на рекордите на Гинес. Немският дог се оказа най-високият в света с ръст от 1,035 см, измерен на хълбока. Сега той стана и рекордьор-дълголетник и беше вписан в графата "най-възрастен немски дог".

Немските догове са най-едрите кучета в Европа, като породата им има няколко разновидности - пясъчен, арлекин и тигров дог. Тези кучета живеят до 8 – 9 години и достигат средна височина от 70 – 80 сантиметра и тегло между 50 до 80 килограма.

Изхранването на две кучета от породата немски дог си е истинско предизвикателство. Особено когато се радват на много добър апетит, както Фреди и Фльор. Храната на двамата питомци струва месечно на г-жа Стоунман около 500 британски лири, пише вестник Mirror.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Забелязъл.

    26 15 Отговор
    Като гледам как глезят кучетата в Англия за пореден път разбирам защо има само джейндъри в голямото велико кралство.
  • 2 Религиоузен

    5 9 Отговор
    Готини кутрета, бих им помогнал да пораснат още малко
  • 3 Грауч

    11 2 Отговор
    Ти я по хубаво отивай пак да си четеш библията недей се излага с глупави коментари.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.