Необходими продукти:
250 г кафяви или бели печурки гъби
1 средна глава лук
4 скилидки чесън
2 с.л. меко масло
3 с.л. зехтин
2 с.л. с връх брашно
600 мл. прясно мляко
1 л. зеленчуков/гъбен бульон или вода
1 - 2 шепи, дребни макарони
1 ч.л. мащерка + за допълнително поръсване на порциите, по желание
2 щипки джоджен
сол - на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно и го запържете в маслото и половината зехтин. Когато омекне и започне да се карамелизира сложете почистените и нарязани на дребно гъби и двете скилидки чесън, също наситнени, пише gotvach.bg.
Бъркайте 1-2 минутки и сипете брашното, за да се запържи и то. Ако е нужно намалете огъня, за да не загаря по дъното и добавете и останалия зехтин.
Налейте вода или бульон и оставете да къкри за 10-15 минути.
Сипете прясното мляко, другите две скилидки чесън фино настъргани или пресовани. Овкусете с подправките и сол и оставете супата да заври. Тогава сложете дребните макарони и варете толкова, колкото е указано на пакета. Ако е нужно, разредете с още течност.
Поднесете топлата гъбена супа, поръсена с още ароматна мащерка.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Бат Бойко нощния бандит
16:08 21.09.2020
2 Апетитна
Коментиран от #4
16:11 21.09.2020
3 како Вени
17:07 21.09.2020
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Помията
17:46 21.09.2020
6 Кулинарка
15:10 22.09.2020
7 3m1v
Моят съвет е да публикувате повече такива рецепти, а не разни изюдени буломачи, дето за приготвянето им е необходимо 3-4 часа работа, тънко познаване на кулинарното изкуство, както и продукти на стойност 500 лв.
15:39 22.09.2020
8 Хкйгг
07:10 24.09.2020