Last news in Fakti

13 Август, 2021 13:33 9 095 10

Връхлита ни мощна магнитна буря

  • енергия-
  • слънчеви изригвания-
  • слънце-
  • магнитните бури

Пазете се от проблеми с кръвното налягане

Връхлита ни мощна магнитна буря - 1
Снимка: Shutterstock

Горещият август месец няма да пропусне да напомни за себе си. Слънцето се готви да изригне цели 5 пъти. В началото магнитните бури няма да са осезаеми и не се очаква да засегнат хората, които са здрави. Метеочувствителните хора и онези, които страдат от хронични заболявания или имат проблеми със сърцето, ще бъдат повлияни обаче.

Очаква се мощна магнитна буря в периода 13 – 14 август, предава actualno.com.

Много вероятно е да се чувстват отпаднали през по-голямата част от времето. Няма да имат сили да се справят с извършването на всички онези задачи и ангажименти, които обикновено са част от ежедневието им. Пийте много течности и си почивайте минимум по няколко часа на ден.

Учените са на мнение, че тези промени в магнитното поле влияят на всяка система от човешкия организъм и психиката. Разбира се, най-силно засегнати са хората, които имат сърдечни проблеми. Магнитните бури влияят върху свиването и разширяването на кръвоносните съдове. Именно това може да доведе до проблем и с кръвното налягане.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    5 1 Отговор
    Има нещо вярно и Аз нямам някаква енергия днес.

    Коментиран от #6

  • 2 Механик

    14 1 Отговор
    Добре че горката ми баба не знаеше нищо за магнитните бури и "цветните" кодове, та доживя до 96 годни.
  • 3 факт

    2 0 Отговор
    да не изригне само един път, и край загасна!
  • 4 Суетната

    2 0 Отговор
    Отдавна ни връхлетя.... не ми понася, но какво да направя, само като знам и,, суратите,, под нея, още по зле ми става....!
  • 5 Всичко е в следствие

    4 0 Отговор
    на глобалното затопляне,от септември-който се препича на слънце по морето трябва да е с маска на лицето заради издишвания въглероден диоксит,който както е известно , се използва за пожарогасители,а слънцето е какво???-огън и жупел и издишания он препичащия се В.Д. гаси светилото,то се задъхва и ето ви бури,гео,мео всякви там бури!!! Забранява се и използването на слънцезащитни кремове,слънчеви очила,пиенето на много течности(що'т кът са потим създаваме парников ефект...)
    От ЩАБА за борба със глобалното затопляне и слънчевите изригвания уточниха,че се отраничава и консумацията но боб във всякакви ястия...
  • 6 Има я !

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Провери и стотинките в джеба,че кът знам тия магнитни бури как дърпат жИлязото...🙄🙄🙄😀😀🥂

    Коментиран от #8

  • 7 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    5 0 Отговор
    Гледам прогнозата по europea.com, няма данни за никаква сериозна магнитна буря!
  • 8 Виж ко..!

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Има я !":

    Не се подигравай на, стотинки и 5 лева, не е хубуу така, че муфтите са едно от гадните неща за,, чувек,,....!
  • 9 мария

    0 0 Отговор
    Изригванията на слънцето , ужасно много влияе на психиката.Това се отразява на сърцето.Чувствува се безсилие и подтиснатост!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.