Last news in Fakti

22 Август, 2021 18:24 9 102 11

Какво се случва, ако миете лицето си със солена вода всеки ден?

  • сол-
  • солена вода-
  • грижа за кожата-
  • кожа-
  • измиване

Солта съдържа кристали и минерали, които помагат за кръвообръщението

Какво се случва, ако миете лицето си със солена вода всеки ден? - 1
Снимка: Shutterstock

Имам една позната, която отдавна е надхвърлила 50-те, но въпреки това кожата на лицето ѝ изглежда страхотно! Всеки път, когато я видя, ми е много трудно да повярвам, че цифрите, изписани в личната ѝ карта, отговарят на действителността, споделя читателка на jenata.blitz.bg. Кожата ѝ винаги има свеж и привлекателен вид, никога няма торбички под очите...

Един ден реших да я попитам как успява да поддържа лицето си толкова красиво. Оказа се, че тайната ѝ е много проста. Всеки ден се мие с разтвор от морска сол.

Първоначално се усъмних сериозно в думите ѝ. Но когато се поразрових в интернет, разбрах, че подобна грижа за кожата се използва още от древни времена.

После се замислих. След всяка почивка на морето установявах, че кожата ми сякаш е станала по-красива, а когато я докоснех с пръсти, сякаш пипах коприна. Тогава си мислех, че тези промени се дължат на морския въздух, почивката и пресните плодове и зеленчуци, с които съм се хранела.

Сега обаче се оказва, че всичко се дължи на солните бани. Може би затова реших да изпробвам метода.

Солта играе ролята на стимулатор на кръвообращението. След измиване със солен разтвор, кожните клетки се обогатяват с минерали, притокът на кръв се подобрява, а кожата се подмладява. В допълнение, тя отпуска мускулите на лицето, акнето изчезва бързо, а порите се стесняват.

Препоръчително е да правите процедурата сутрин, след ставане. Преди да измиете лицето си, е добре да го почистите с гел, предназначен за измиване.

В 1 литър вода със стайна температура сложете 1 чаена лъжичка сол (препоръчително е да е морска), след което разбъркайте добре, за да разтворите веществото.

Мийте лицето си със солената вода за около 2 минути. След това изплакнете с топла вода, подсушете и нанесете овлажняващ крем.

Правете го всяка сутрин в продължение на седмица. После направете кратка пауза, защото солта изсушава кожата на лицето. Което пък я прави изключително подходяща за хора с мазна кожа.

След едноседмичен курс кожата ви ще стане по-свежа, без пъпки и няма да е толкова мазна.

Методът не се препоръчва за хора със суха кожа. Ако по лицето си имате бенки, брадавици и папиломи, също не трябва да използвате разтвор със солена вода.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Графиня

    12 3 Отговор
    Статията е супер! Но искам да дам повече информация от опит. За да имате хубава кожа на лицето и прекрасен овал, първото и най-главно условие е осанката - ходете изправени. Второто условие е ежедневна гимнастика на лицето - има много филмчета в Интернет, но само някои от тях показват безопасна гимнастика. Това означава гимнастика, която подсилва мускулите, без да прави бръчки. Третото условие е масаж на лицето, но не масаж само на кожата. Трябва да се масажират мускулите на лицето, защото това подобрява кръвообращението. Кожата се подхранва чрез кръвта, а не чрез кремовете. Последните са само за най-горната част на кожата - епидермиса - и не могат да направят кой знае колко. Пишете повече статии за красотата и повече съвети за красота. От това ще имат полза и дамите и господата, които се грижат за външността си. Събирайки информация за статиите, ще бъдете полезни на самите себе си.
  • 2 NaCl

    14 2 Отговор
    Като си измиете лицето сутрин, може и един душ да си пуснете, все пак е лятно време.
  • 3 mi6osp

    8 0 Отговор
    Ако в продължение на две седмици за половин час потапяте в голяма кофа/леген с хладка до 25 градуса вода плюс две-три супени лъжици морска сол, разширените вени на прасеца и сттъпалото се прибират за месеци.
  • 4 Винкело

    5 6 Отговор
    Солта Е натриев хлорид и другото за минерали и кристали са бабини деветини.

    Коментиран от #11

  • 5 Наску диаманда

    1 3 Отговор
    Нека да продължава да си мие лицето със солена вода, но без пари.... много ,, струва,, на съсетчету, знам на всички лицата..... да епилаторова...!
  • 6 Явно, жината от мъшки рот

    3 0 Отговор
    Не е виждал такъв ромски,, буклук, че и дърт, доста странно, млади мъже, не се привързват така към млади жени, такова чудо не срещано.... джафкай паленце слет,, омряла та,,....няма ли майка тос...?!
  • 7 един от многото

    5 3 Отговор
    Ще заприличате на колибарска сланина!
  • 8 Радо

    2 1 Отговор
    Пълен тестис - като се върна от морето съм съсухруен, спаружен и състарен, трябват ми 2 седмици, за да се възстановя...тва със солта ама хич не го вярвам чесно.
  • 9 Ще за приличате на, мумии

    1 3 Отговор
    Едно време така ромите си кърпеха колибите, да не им е студено,.. не знаеш как те мразя туббуклук....!
  • 10 Гост

    0 3 Отговор
    Ако това беше вярно, старият морски вълк щеше да е като Бандерас. Вместо това, той на 35 е съсухрен като осолена риба.
    Солта състарява. Всички го знаят. Една солна баня ви опъва кожата за ден-два, но солта си състарява.
  • 11 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Винкело":

    И малко йод, ако не са забравили да я йодират. Уж беше задължително за трапезната.