Last news in Fakti

27 Септември, 2021 19:35 51 505 70

Зловещата монахиня още броди из България (СНИМКИ)

  • монахиня-
  • предизвикателство-
  • броди-
  • българия-
  • популярност-
  • стряска-
  • плаши-
  • tiкток-
  • социални мрежи

Това е най-новото предизвикателство в TiкТок, което набира плашеща скорост у нас

Зловещата монахиня още броди из България (СНИМКИ) - 1
Снимка: shutterstock

Зла монахиня плаши хората и буквално им изкарва ангелите в тъмното. Това е най-новото предизвикателство в TiкТок, което набира скорост у нас. В социалната мрежа са качени множество клипчета, от които се вижда как жена, предрешена като монахиня, обикаля градовете из страната, пише вестник "Телеграф".

Според очевидци, които са имали нещастието да я срещнат, тя се държи изключително налудничаво и плаши хората. Диша тежко, върви бавно, следвайки стъпките ви в тъмното, крие се по сенките на дървета и храсти.

При други случаи просто изскача изневиделица и започва да се кикоти със силен гърлен смях, така че да отеква ехо в околните сгради. Смехът ѝ напомня този на вещица. Разхожда се облечена в черно от глава до пети, свети с фенерче, прави резки движения.

Зловещата монахиня още броди из България (СНИМКИ)

Началото

Проверка на изданието показва, че предрешени като монахинята има както жени, така и мъже. Това са предимно млади хора, които са повлияни от новото предизвикателство на социалната мрежа. То е вдъхновено от едноименния филм на ужасите от 2018 година, част от "Вселената на „Заклинанието", разказваща за някои от най-зловещите случаи на Ед и Лорейн Уорън - изследователи на паранормални явления, свързани с видни случаи на предполагаеми преследвания.

Първите прояви на зловещата монахиня у нас са засечени още преди година в Радомир. През август 2020 г. родители дори са сигнализирали в полицията, че в центъра на градчето жена вероятно с психични отклонения, облечена изцяло в черно е изплашила децата им, докато си играят навън след залез слънце.

„Търсех ключовете си пред нас и я видях. Освети пътя си с фенерче и светна след това и към лицето си. Видях я. Гледаше злобно някак. Сви бързо пред блок 10 и тръгна към околните блокове. Изкара ми буквално ангелите", споделя Селина Димитрова от Радомир. „Беше ме страх да пусна детето навън, за да не се уплаши от жената”, коментира Лиляна Петрова.

„Вечер, когато се возехме с приятели между Радомир и Перник, по пътя в тъмното се разхождаше монахинята, колкото повече се приближавахме към нея тя започваше да свети с фенерче срещу нас или изскача на пътя пред колата", разказва Петър. Местните имат предположения, че въпросната монахиня всъщност е мъж, който се преоблича като жена и се крие по храстите.

Метрото

Зловещата монахиня още броди из България (СНИМКИ)

Това лято монахинята на няколко пъти се появи и в Перник. После подобна проява в тъмното имаше в Петрич, а през август бе засечена в Несебър. От седмица потребители във фейсбук групата „Шофьори Несебър" публикуват редовно клипове на дама, облечена с черни дрехи и черно наметало, която се скита из улиците.

Потребители, интересуващи се от монахинята, са получили различни сигнали, че е била забелязана началото на септември в Благоевград. Хора от града дори са изпратили клип, на който се вижда, че наистина монахинята обикаля из квартал „Струмско" след 22:30 часа.

Последните прояви в социалната мрежа са от градовете Пловдив и Варна. Някои твърдят, че тези дни субектът е бил забелязан и в Кюстендилско, наричат го "Монахинята от Радомир". Наскоро монахинята бе забелязана и на метростанция „Сердика" в софийското метро.

Във Facebook групите за „Люлин" потребители съобщават за човек, облечен в черни дрехи с фенерче или жена, приличаща на монахиня, която причаква по тъмно край метростанциите и върви след хората. Някои дори се опасяват, че това е крадец, който иска да ги обере в тъмното. „Бяга доста бързо, май е момче".

Това е поредната идиотия на пубертетите", пише Михаел Живков във Facebook. Коментиращите обобщават, че разпространението на тенденцията е със същата скорост като панде­мията.

Зловещата монахиня още броди из България (СНИМКИ)

Паника

Новото явление бук­вално предизвиква същинска паника в со­циалните мрежи. Всич­ки говорят и пишат за неидентифициран су­бект - мъж или жена, облечен в черно расо, понякога с качулка, по­някога със забрадка.

В различни полицейски управления има сигна­ли за подобен род изя­ви. Източници разкриха, че мъж в черни одежди с психични отклонения, който плаши деца и старци по парковете, е бил задържан през ля­тото от полицията в Монтана.

Мъжът е бил прибран в държавната психиатрична болница - Карлуково, където специализиран екип се грижи за него. Според различни потребители в мрежата това не е обикновено предизви­кателство сред тийнейджърите, а е секта.

Мъж на средна въз­раст, качил клип в една от групите в социална­та мрежа, твърди, че монахинята го е пре­следвала и се е опитва­ла да го хване. Според други коментари жена­та е опасна, защото на­пада деца и животни, но всъщност никой не е сигурен дали пък не е и мъж. Всички са едино­душни в коментарите, че човекът, скрит под расото, е опасен и ви­дът му плаши.

Над 33 хиляди потребители са лайкнали клипчета и реактнали сторита със зловещата монахиня в ТiкТок.

На видеата монахинята се появява на различни места у нас под съпровода на страховита музика. Само един от злокобните клипове е с над 3000 споделяния. В социалната мрежа фенове на „Новия феномен" са разработили система, с която постоянно получават сигнали на смартфоните си къде се намира зловещата жена.

Покрай страха и истерията около монахинята се появиха и зевзеци, които преработват видеа с нея или сами се снимат с цел забава, качвайки смешни клипчета и танци.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    295 4 Отговор
    Накрая ще изяде юмруците.

    Коментиран от #6, #25

  • 2 Цеко сифоня

    222 3 Отговор
    Неколко пъти като играе дреновицата и ще им се охлади ентусиазма.
  • 3 Ежко

    249 3 Отговор
    Трябва да си изключително тъп пубер за да се занимаваш с тик тот тъпанарщини. Скоро ще влезе в болница тази "монахиня" ми се струва.

    Коментиран от #41

  • 4 Е, това е - идиоти

    123 2 Отговор
    Без граници!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 точно

    141 1 Отговор

    До коментар #1 от "хъхъ":

    В тубата е пълно с клипове на пранкери които си изяждат боя. Даже един го гръмнаха, защото решил да се направи на Джак Изкормвача.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 sixмикс

    43 9 Отговор
    Този сайт копа яко!
  • 10 Измерението Х

    61 6 Отговор
    Прилича ми на онази фенка, която благославяше Вожда. 😂😂😂
  • 11 Чумата

    55 7 Отговор
    То бива простотия, но чак толкова! Факти надскочиха себе си!
  • 12 КВО ТОЛКОВА....

    67 4 Отговор
    ДНЕС ПЪК ЕДИН СПЪТНИК НА ЗЕМЯТА СЕ РЕГИСТРИРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ 😬😬😬

    Коментиран от #14, #49

  • 13 Грульо

    88 0 Отговор
    Не знам дали е наистина, но веднъж гледах в ютубата клип с фалове на пранкове, и един се беше скрил в пощнска кутия на едно кръстовище да плаши хората, и поредният пранкнат извади пистолет и стреля в кутията няколко пъти. Пазете си децата от простотии, че да не им е за последно.
  • 14 кой

    18 3 Отговор

    До коментар #12 от "КВО ТОЛКОВА....":

    Оня падналия ли? Съберете си най-после боклука, свини такива!
  • 15 Ха ха

    38 1 Отговор
    А на мен на забулена талибанка ми мяза.
  • 16 Снайпер

    49 0 Отговор
    Де да има късмет да ми попадне в полезрението!
  • 17 Гост

    49 1 Отговор
    Поредната простотия , тъпи шеги пускани в тъпо сайтче . Или там каквото е тук ток. Западни идиотщини. Ако някой скочи от покрива ще го последват ли тези който са го гледали в нета.
  • 18 2loop

    69 1 Отговор
    Още ли не сте го спрели тоя тик ток, в китай е забранен за прости подрастващи
  • 19 Кали Маа,Кали Маа

    8 3 Отговор
    шакти де !
  • 20 На, лошо ги

    15 2 Отговор
    Учите, любопитни са, вече, искат да видят и да пипнат всичко..!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 баш пияч

    68 2 Отговор
    Тотална забрана на това гнусно и тъпо олигофренско приложение.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Мунчо

    25 1 Отговор
    Защо ни занимават с откачалки!
  • 25 Ха ха ха🤣

    57 0 Отговор

    До коментар #1 от "хъхъ":

    Като нищо. Преди години гледах в ютуб скрита камера, в която някакъв тип с маска на мъртвец, изскачаше до раменете от дупка на тротоара... Изплаши няколко човека, но един пич трениращ източни бойни изкуства го нацели със зверски шут. Предполагам, че му изби поне половината зъби и му натроши мандибулата...)
  • 26 Джендърмерист

    28 7 Отговор
    Туй не е монахиня а е Кунчев с файзер шприц. Дебне зад ъгъла.
  • 27 ПЕПИ

    35 0 Отговор
    ДА ИМА КЪСМЕТ ДА МИ СЕ ЯВИ. МАЙКА МУ НЯМА ДА ГО ПОЗНАЕ.
  • 28 Цвети

    29 0 Отговор
    Да има нещастието да ме срещне, трябва да си търси в последствие ПЛАСТИЧЕН ХИРУРГ
  • 29 Цвети

    24 0 Отговор
    Да има нещастието да ме срещне, трябва да си търси в последствие ПЛАСТИЧЕН ХИРУРГ
  • 30 Пловдив

    35 1 Отговор
    Тва ако го видя, още отсега предупреждавам, че ще му потроша кокалите от бой, ясно ли ви е, бе оу, нещастници?! Копнея да барна едно такова кирташко семе, ще му извадя бъбреците!
  • 31 Кукумявкафа

    35 3 Отговор
    Преди 30г. ,когато децата ми бяха малки и капризни, ги плашех с Анастасия Мозер.Многобобичаха да им разказвам приказки за вещици и оприличаваха вещиците от приказките с тази противна за цялата ни рода жена. Голям цирк беше,като им кажех,че тя ще излезе от кутията на телевизора и ще им изяде кашичката.

    Коментиран от #54

  • 32 Петър

    22 2 Отговор
    Снимката от метрото не е на "монахиня", а на жена с хиджаб и черни дрехи.🤦‍♂️
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Танев

    10 4 Отговор
    Очакваше се, особевво при жените. Луднали сте пред смартфоните да си играете, а не си помисляте, че излъчването може да ви навреди.
    Ще стане още по-лошо, след въвеждането на 5Г. От 0 до 100 гигахерцовата честотна лента, особенно 60 гигахерцовите честоти, за които черепът е прозрачен.
    И тази Ковид кампания, изкара страхът на хората напред. Двете неща, соито провокират халюцинациите на психически неустойчиви хора.
  • 35 Тази или този, който сее облякъл като

    25 0 Отговор
    Монахиня ще "однесе" някоя лопата по гърба някоя вечер и ще Реве като магаре!!! Ище приключи тази игра!!
  • 36 Бездействие

    16 0 Отговор
    Къде е полицията

    Коментиран от #47

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Цвета

    17 0 Отговор
    Казано е,че простотията не ходи по гората.
  • 39 Бабугер

    6 4 Отговор
    Тази е Роска от Видин на Бойко куфара.
  • 40 AnonymouZ

    11 0 Отговор
    Спрете се с ваще Тик Тъпанарщини!
    LetsDownTikTok
  • 41 Бежко

    17 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ежко":

    С тия резки движения може и да не мине през болницата
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Перничанин

    23 0 Отговор
    Всичко това ще продължава .... до първия винкел в сурата
  • 44 От Раднево

    7 0 Отговор
    По добре звучи Радомир, все пак....!

    Коментиран от #50

  • 45 ЛегнаЛангеЛ

    9 2 Отговор
    И зловеща ШАЙКА все още броди из РОДИНАТА ни !
  • 46 Миленооооо

    3 1 Отговор
    Нали знаеш че си най тъпото мисирче
  • 47 А Ми

    2 3 Отговор

    До коментар #36 от "Бездействие":

    Рашков е в някой от кенефите си
  • 48 Костова

    13 1 Отговор
    Не,, монахинята" е страшна, а поражението на умовете на децата от Тiktok. Малолетните като папагали следват всяка глупост, качена там. Някои дори и клиповете за самоубийство от покривите.
  • 49 незнайко

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "КВО ТОЛКОВА....":

    Спътника се казва ЛУНА !!!
  • 50 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "От Раднево":

    Там поне децата си играят на улицата сами след залез слънце. А не седят като зомби
    на компютъра с електронни игри.
  • 51 Мустафа

    7 0 Отговор
    Таз монахиня с тоз шпагат на първата снимка - не ще да е монахиня !
  • 52 Мими

    4 3 Отговор
    Още през соца израснах на село.Нямаше компютри и мобилни телефони но...късно вечер сме се увивали в бели чаршафи и сме се разхождали по оградата на църквата.Имаше хора,които се стряскаха сериозно.Бяхме деца и....това ни забавляваше.

    Коментиран от #57

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Какво

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от "Кукумявкафа":

    съвпадение... Ние пък ги плашехме с Дърева и А. Райчев.😀
  • 55 Простотия до шия

    12 0 Отговор
    Тази глупост поставя в опасност истинските монахини. Някоя баба-послушница може да бъде малтретирана заради откачените скучаещи пубери. За справка - горните коментари.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Костова

    4 2 Отговор

    До коментар #52 от "Мими":

    Забавленията ни като деца нямат нищо общо с пропагандата на социалните мрежи и въобще на всякакви платформи в Интернет. Че дори и електронните игри. Всичко е с цел да се въздейства на детските умове. Леко, под формата на игра и забава. Дори и в обратното направление. Например - внася се изкуствено вирус на тотална депресия сред разглезените ученици. Показват се клипове как тази или онази девойка е дълбоко депресирана. От скука навярно.Леко им се подсказва изход - да посегнат към успокоителните. И титейджърите масово и с готовност го правят . Днес ще са само хапчета, утре и нещо по-силно. Тези деца после израстват
    в личности, които нямат собствено мнение и напълно се подчиняват. Готова, прослушна, итертна маса за управляващите. Ще тръгнаг натам, накъдето им посочи Tiktok или друг Интернет авторитет .
  • 58 КуКуРуКу

    10 0 Отговор
    Оригигиналът е луда жена от Радомир. Но не е чак толкова луда - пробира само жени, деца и стари мъже, като с мъжете държи дистанция все пак. С млади мъже не се закача.
  • 59 Уплашен

    3 0 Отговор
    Няма да излизам по тъмното, защото се страхувам, и всичкото това, което чета е много страшно.
  • 60 Един

    1 7 Отговор
    Има един военен на дондуков, дето плаши хората.
  • 61 Шаран БГ

    5 1 Отговор
    Нека си ходи по тъмното, по сенките.....да плаши хората...Все някой път ще срещне някого , я с "Макаров", я с " Валтер", чиито нерви няма да издържат и уплашен или не, ще дръпне един-два пъти спусъка . Или някой ще извърти някоя здрава тояга....... На стотина-двеста души, сигурно ще се намери, някой , дато му е писнало от началници, жена,тъща и деца. Хич няма и да се замисли и до тук с "монахинята от Радомир"
    И после - писане, разпити, дела, съдии, първа-втора -трета инстанция ,че хайде обратно и присъди даже и условни....... Абе работа си е това - няма шега .......
    Нека си ходи по тъмното, по сенките .....да плаши хората.....Ще си намери майстора !!!
  • 62 Warrior

    4 0 Отговор
    Намалете злобарките и ракията и няма да виждате монахинята.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 vasik atanasova

    1 2 Отговор
    поредна глупост
    явно е че няма новини и си измислят
  • 65 Йо Несбьо

    5 0 Отговор
    Монахинята от "Анабел" и "Заклинанието". Абе, половината от пишещите тук ще се изпонасрат от страх, ако действително им изскочи някой такъв тип с извратено чувство за хумор посред нощ и в сенките в съпровод с подходяща музика. Не говорим за връщане по смешните пловдивски улици, а например в парк като "Бунарджика"/Младежкия хълм. Помните ли демона от тези филми - лицето, погледа, пръстите с черните нокти? Само си представете как някой е поставил умишлено черни свещи във формата на обърнат пентаграм, запален малък огън, източник на миризма на сяра, касетофон с въздействаща музика, вие се връщате към къщи пеш около 2 посред нощ и изведнъж чуете драскането от нокти по дърветата и видите Монахинята на 3 метра от себе си. Въобще няма да се учудя колко разтреперани ще има. Но и човекът, способен да извърши нещо такова, си е за затвора, а нищо чудно някой наистина да го гръмне. Такава гледка и страх може да докара някого до инфаркт или полудяване. Аз изобщо не бих се замислил. Изглежда реално, значи и побоят ще е реален.
  • 66 1234

    2 0 Отговор
    да не чуе зловещо как с един тупаник и скъсат броеницата
  • 67 Студопор

    3 0 Отговор
    Те у Перник това чакат...
  • 68 Иван

    5 0 Отговор
    Я тая монахиня да дойде у Мошино, па да види що е винкел у главата!
  • 69 айде

    2 0 Отговор
    Правете реклама на тази тъпотия
  • 70 Извод

    1 0 Отговор
    Тия шегички в Булгар приключват с тротоарна екзема