Last news in Fakti

31 Октомври, 2021 22:30 10 717 27

10 любовни съвета на Петър Дънов

  • петър дънов-
  • любов-
  • мисли-
  • мъдрост-
  • съвети

"Не може да мислиш за някого, ако и той не мисли за тебе."

10 любовни съвета на Петър Дънов - 1
Снимка: shutterstock

Учителят Петър Дънов е една от най-ярките личности в българската история. Неговите мъдри мисли се предават от поколение на поколение и винаги, когато ги чуем или прочетем, преоткриваме по-доброто в себе си.

Тези 10 съвета на Петър Дънов ще ви помогнат да успеете поне мъничко да вникнете в същността на едно от най-чистите и красиви чувства - любовта.

1. Да обичаш тези, които те обичат, това всеки може. То е човешко. А да си благоразположен към онези, които не са разположени към теб, то е божествено.

2. Да обичаш човека, това значи, никога да не прекъсваш чувствата си към него. Едно чувство е силно, докато е цяло.

3. Със сърдене, с подозрение и съмнение любовта не се намира.

4. Ако никого не обичате, вие не можете да учите. Вие трябва да обичате поне едно живо същество, за което да учите.

5. Човек може да те обича, докато му даваш свобода.

6. Ако някой не обръща внимание на твоята любов, това нищо не значи. Ще дойде ден, когато той ще прецени това, което си му дал, и на любовта ти ще отговори с любов. Той ще плати с лихва за това, което е получил от тебе. Човек може да губи навсякъде и във всичко, но не и в любовта.

7. Ако страдате от това, че някой не ви обича, че е изменил любовта си към вас, трябва да знаете, че той никога не ви е обичал.

8. Когато обичаш някого, ти не можеш да живееш без него. Това е обич, това е вътрешният смисъл на обичта. Ако мислиш, че и без него можеш, ти не го обичаш.

9. Мисли за този момент, в който любовта ти се усмихва. Ако мислиш за бъдещето – ще страдаш.

10. Искате ли да бъдете щастливи в любовта си, дръжте едно почтено разстояние между вас и любимия ви. Скъсите ли това разстояние, ще изгубите любовта си.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пучо Капучо

    14 8 Отговор
    Добра игра на думи, досущ като древните гръцки философи - въртят, сучат, логически екстра го изкарват... Тия съвети по-скоро на афоризми бият, ама айде...

    Коментиран от #4, #17

  • 2 Стар терикат

    7 4 Отговор
    Огън да я изгори на тази милена където е публикувала статията

    Коментиран от #9

  • 3 Трети Рим

    7 16 Отговор
    Дънов и Ванга са анатемосани от Православната Църква.

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ⚜️Просветен⚜️

    20 17 Отговор

    До коментар #4 от "Просто е":

    Тодор Живков е прост правешки человек , но съгради такава България , от която 30 години по късно все още има какво да откраднеш ! Усмихнатите от Харвард 30 години се опитват да разбият построеното от простия правешки селянин !!! А специално измежду двата избора , които предлагаш , Те са едно и също !!!

    Коментиран от #7

  • 6 ⚜️Просветен⚜️

    27 11 Отговор

    До коментар #3 от "Трети Рим":

    Тя пък Православната църква освен гейчета по манастирите и мазни владици в лимузини , друго произвела ли е? Анатемосала ги е , защото са я изобличили !!!
  • 7 Майна

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "⚜️Просветен⚜️":

    На същото мнение съм
  • 8 да бе ,

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Просто е":

    Просто е , за простите ...
  • 9 Факт

    9 10 Отговор

    До коментар #2 от "Стар терикат":

    Тя не е виновна че има малко мозък. Миленчето едва ли знае че Дънов е бил шарлатанин талмудист. Произхождал е от попско семейство, но в САЩ се е сдушил с евреите и е станал антихрист.
  • 10 ВСЕ ЕДНО ЧЕТЕШ СРЕДНОШКОЛСКИ

    11 2 Отговор
    ЛЕКСИКОН ОТ ПРЕДИ 1989година💋💓❤😘
  • 11 Майна

    5 4 Отговор
    Малко извън темата...,,Докато наближаваме дългоочакваната среща на върха COP26 в Обединеното кралство, човек получава усещане за страховит култов начин на говорене сред някои от висшите ешелони на имперските мислители, които задават културния тон на процедурите, които твърдят, че дълбоко трансформират нова епоха в човешкото история. Световни звезди от Световния икономически форум като Ювал Харари, Клаус Шваб и Рей Курцвайл говорят шеметно за предстояща еволюционна промяна, при която човешкото общество ще се превърне в нещо повече от човешко.

    Известният футурист и водещ инженер на Google Рей Курцвейл даде на този момент на раздвоение име: „Сингуларността“. През 2005 г. той описва този момент, казвайки :

    „Нашата версия 1.0 биологични тела също са крехки и подложени на безброй режими на отказ... Сингулярността ще ни позволи да надхвърлим тези ограничения на нашите биологични тела и мозъци... Сингулярността ще представлява кулминацията на сливането на нашето биологично мислене и съществуване с нашата технология, което води до свят, който все още е човешки, но надхвърля нашите биологични корени. Няма да има разлика, пост-сингулярност, между човек и машина или между физическа и виртуална реалност.
  • 12 Майна

    5 6 Отговор
    Курцвайл и Харари дори предсказаха датата 2050 г. да бъде магическият момент, в който новата ера на обединението човек-машина ще бъде консолидирана, като изкуствен интелект, биоинженерни бебета с технологията CRISPR и свързване на мозъците ни с микрочипове в „интернета на нещата“ най-накрая ще видим раждането на нов вид.

    В проповед на WEF от 2018 г. , Харари каза:

    „Вероятно сме сред последните поколения хомо сапиенс. В рамките на век или два Земята ще бъде доминирана от същества, които са по-различни от нас, отколкото ние сме различни от неандерталците или от шимпанзетата. Защото в следващите поколения ще се научим как да проектираме тела, мозъци и умове. Това ще бъдат основните продукти на икономиката на 21- ви век.”
  • 13 Майна

    4 8 Отговор
    Други съвременни гении в днешния светски пантеон от полубогове като Марк Зукърбърг и Илон Мъск са вложили милиарди в начинания като Neuralink и плановете за мозъчен чип на Facebook за напредък в тази нова ера и „да поддържат хората актуални“ в лицето на машините, които със сигурност ще изпращат нашия крехък вид към динозаврите.

    Ще играе ли Бог роля в тези футуристични уравнения?

    Разбира се, че не. Съвременната еволюционна наука доказа, че всички приказки за Бог, душа, смисъл и цел са абсурдни.

    Всичко, което имаме, е сложност, бифуркация (трансформация на състояния) и случайно стохастично движение на атомите в нихилистичен свят на случайността. За щастие, интелигентният дизайн най-накрая се появи в тази нова ера от хаотичната прищявка на всички минали епохи... и тези интелигентни дизайнери се намират сред спонсорите на Харари, които контролират такива властови структури като Google, Facebook, Microsoft и други властови структури, седнали на върха на пирамидалната йерархия в тази нова дистопия. (1)
  • 14 Майна

    5 4 Отговор
    Слушайки някой от тях да говорят, някак си създавате усещането, че Харари и неговата елитна група философи от Давос искат да станат първосвещеници на нова синтетична религия, наречена трансхуманизъм.

    Преди да се поддадем на схващането, че или „Сингуларността“, или „Трансхуманизмът“ са по някакъв начин нови концепции, възникнали в съзнанието на тези светила на Великото възстановяване, бъдете сигурни, че колкото и могъщи да изглеждат тези съвременни свещеници , креативни не са.

    Всъщност самата същност на сингулярността и трансхуманизма намират своя произход в най-ранните формулировки на евгениката на Галтън и циничното възраждане от Ницше на старите теории на Горгий.

    Коментиран от #26

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Госあ

    13 1 Отговор
    Самураят казва, че най дългата и силна любов е несподелената… ето затова японците знаят за България с добро. Защото българина е мъдър и древен човек ;)
  • 17 всъщност

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пучо Капучо":

    Петър Дънов е един от най-значимите духовни учители не само в България, а и въобще за човечеството! Духовното му име е Беинса Дуно и е признат и почитан от хората с по-висши духовни възприятия и стремежи за духовно извисяване. Такива като него никога не са били любимци на официалната наука, както и на църквата защото са изобличавали несъвършенствата и противоречията на първата и лицемерието и фалша на втората! Може да бъде възприеман като велик мъдрец, който е призван да учи и наставлява хората в пътя им към духовно пробуждане и извисяване! Изобщо тези като него, Ванга, Слава Севрюкова и други на които е дадена свише дарба да отварят очите на хората за света, вселената и свръхестествените процеси и явления в нея винаги са били отричани и забранявани защото властимащите не искат "простолюдието" да знае и се интересува от нещо повече от ядене, пиене, плащане на глоби, данъци, ипотеки и сляпо подчинение на изградения световен ред! Такива като Петър Дънов са изпращани на Земята от Висшия Разум на Вселената - този който наричаме БОГ, с мисията да учат хората кое е добро и кое лошо, как да се преборим срещу злото и да бъдем по-добри и всичко това с идеята да живеем в един по-добър и хубав свят! Затова и неговите послания са ценни и трябва да се опитаме да ги разберем(не всеки може) и да се поучим от тях!
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    ГОЛЕМИ МЪДРОСТИ

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Наску диаманда

    3 3 Отговор
    Отново прочетох това име и отново ми изникнаха,, ненормални образи,, чесно.....ще кажа още нещо, за да има,, покритие,, това което казвам,, ако не си помошнеш сам, няма кой да ти помогне,, или,, ако се вслушаш в чужди,, съвети,, още повече може да с бъркаш, така че слушай, най добре собственото си,, Аз,, за да се чувстваш малко по добре в този,, мръсен,, и,, мухлив,, свят, изпълнен с омраза, лицемерие, завист и какво ли още не,,....!
  • 21 Далай лама

    3 0 Отговор
    Абсолютно вярно, шапка му свалям.
  • 22 Rock

    1 3 Отговор
    Не разваляйте любовта с брак. Може да си влюбен до безумие- не и като глупак. По - добре е да се срещнеш с любовта и да се разминеш- отколкото въобще да не я познаваш.-DP-,, Soldier of Fortune,,
  • 23 Колко пъти...!?

    4 1 Отговор
    Един ли, два ли... флюбен,, човек може да бъде влюбен, най много два пъти, другото не знам какво е.....!

    Коментиран от #24

  • 24 Rock

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "Колко пъти...!?":

    Човек може да се влюби много пъти, но обич и истинска любов са нещо съвсем друго.

    Коментиран от #25

  • 25 Не, знам, чешит..!

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Rock":

    Ти можеш, аз не мога, два пъти се влюбих, това, другото е перверзиа, щом идваш до нашия контейнер....!
  • 26 111

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Майна":

    Трансхуманизма е фалшивото безсмъртие, с което Сатаната иска да замени безсмъртието, което Бог е обещал на хората. Матрицата иска да ви вземе акъла, преди да сте осъзнали, че вие всъщност можете да я управлявате!
  • 27 кочо

    0 0 Отговор
    през 1971 г. казваха че през 2000г. ще има дрехи от фроур и няма да се перат и още и още но.......