Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 13:27 2 366 2

"Мис Вселена" призова да не се политизира конкурсът за красота в Израел

  • мис вселена-
  • конкурс за красота-
  • израел-
  • политизиране-
  • палестинци-
  • солидарност-
  • натист

Изказването на Андреа Меса е по повод на натиск върху участнички да се оттеглят като солидарност с палестинците

"Мис Вселена" призова да не се политизира конкурсът за красота в Израел - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Настоящата носителка на титлата "Мис Вселена" призова дългогодишният конкурс за красота да не се политизира. Апелът на мексиканката Андреа Меса бе провокиран от това, че следващото му издание се провежда в Израел на фона на натиска върху състезателките да се откажат от надпреварата в знак на солидарност с палестинците, пише вестник Times of Israel.

Седемдесетото издание на конкурса "Мис Вселена" ще се проведе в южния израелски курорт Ейлат на 12 декември.

A post shared by Miss Universe (@missuniverse)

Десетки участнички от цял свят ще започнат да пристигнат там през следващите седмици. Те ще се представят в национални носии, вечерни рокли и бански костюми. На сцената красавиците ще отговарят и на редица въпроси по актуални теми.

Конкурсът е в светлината на прожекторите, тъй като се провежда в Израел на фона на призиви за бойкот на страната заради отношението ѝ към палестинците. Малайзия вече обяви, че няма да изпрати своя участничка, като официално посочи за решението си Ковид-19. А властите в Република Южна Африка заявиха, че оттеглят подкрепата си за красавицата, която е избрана да представлява страната.

"Всeки е с различни вярвания, различен произход, различни култури, но всички те се събират и забравяш за политиката, за религията си," заяви 27-годишната Андреа Меса. На въпрос дали може да предложи решение на дългогодишния конфликт между Израел и палестинците, мексиканката заяви, че не вярва в насилието и че ключът е в комуникацията.

"Хората трябва да правят компромиси и аз наистина се надявам, че ние можем да направим това чрез разговори", каза Андреа Меса, която е завършила софтуерно инженерство.

В конкурса "Мис Вселена" участие ще вземат представителки на Мароко и Обединените арабски емирства - държави, с които Израел започна да нормализира отношенията си.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не лилявожълта, не 2&1, ами от андите..

    2 2 Отговор
    Лош вкус, отново, ако е за едните чушки лютиви, да се,, подмазват,, ами то така стана, за, всичко стана почти по,, съсетски,,.... ало, ало.....от там има за всекиго по нещо...!
  • 2 Хихата

    2 1 Отговор
    Че той конкурса си е политически бе, моме! И къде ще се провежда - е Израел (!?!) В най-фашистката и ксенофобска страна... е накъде повече?