Last news in Fakti

30 Декември, 2021 18:28 762 0

7 храни на празничната трапеза, които ще ви донесат късмет през 2022 г.

  • храни-
  • трапеза-
  • празник-
  • късмет-
  • 2022 г.

Според гърците наровете са плодове, които носят късмет

7 храни на празничната трапеза, които ще ви донесат късмет през 2022 г. - 1
Снимкa: Shutterstock

Зелении за здраве и богатство

Два късмета, каквито всеки се надява да му се паднат от празничната баница са богатство и здраве. Смята се, че зелените зеленчуци като спанак, марули, зеле кейл, коприва, лапад и други ще донесат в дома късмет с парите и здраве, пише az-jenata.bg.

Мед

Въпреки че той присъства на трапезата ни на Бъдни вечер, медът е символ на здравето и плодородието. Затова не пропускайте да го добавите и на новогодишната ви трапеза и разбира се да хапнете от него.

Кисело зеле за дълголетие, късмет и пари

За късмет, киселото зеле присъства почти през цялата зима на нашата трапеза. Обичаме да го хапваме на супа, салата, с месо или ориз, боб.

Зърна нар за късмет

Според гърците наровете са плодове, които носят късмет. Извън всякакви култури и традиции, нарът е много полезен за здравето на сърцето, баланса на кръвната захар, имунитета. За вашата празнична трапеза добавете нар към салатите, основно ястие или десерт.

Пилешко месо

Древните римляни вярвали, че пилетата са предсказатели за бъдещето и поличби за късмет. Ако в новогодишното меню сте предвидили да опечете цяло пиле, разиграйте играта с чупенето на ядеца. Легендата разказва, че ако напречната кост се счупи равномерно между двамата играчи, които я дърпат, и двамата ще сбъднат желанията си. Ако костта не се счупи точно по средата, човекът с по-дълъг край ще изпълни желанието си.

Цяла риба

Според легенда, изяждането на цяла риба в празничната вечер означава, че ще имаме добра година. Ако ви се хапва и на вас риба, вижте как да си я приготвите по разнообразни начини.

Леща за успех

Още една късметлийска храна за 2022 г е лещата. Сгответе я както я обичате и успехът няма да ви избяга.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА