Last news in Fakti

25 Януари, 2022 14:28 3 675 9

Таен пътник оцеля по чудо след 11-часов полет в колесника на самолет

  • самолет-
  • полет-
  • колесник-
  • оцеля по чудо-
  • пътник-
  • билет

Мъжът, качил се на самолета без билет, е летял от Йоханесбург до Амстердам през Найроби

Таен пътник оцеля по чудо след 11-часов полет в колесника на самолет - 1
Снимка: Shutterstock

Полицията в Нидерландия откри в отсека на колесника на самолет пътник без билет, който е пропътувал разстоянието от Южна Африка до Амстердам. Властите съобщават, че все още не са сигурни как беглецът е попаднал на борда на полет на KLM от Южна Африка до летище "Схипхол", предава traffcinews.bg.

Те информират, че мъжът е в стабилно състояние и е откаран в болница, след като е бил открит в предния колесник на самолета, който е летял от Йоханесбург до Амстердам през Найроби. Органите на реда обаче тепърва ще разговарят с него, за да установят самоличността му и дали е възнамерявал да остане в Нидерландия или да отиде в друга държава.

"Разследваме няколко неща, като например националността му и точната му възраст", заяви пред Euronews Робърт ван Капел, говорител на Кралската военна полиция на Нидерландия.

"Той е на възраст от около 18 до 30 години и знаем, че е дошъл от Южна Африка и е имало спиране в Кения, но каква е националността му, е нещо, което се надяваме да разберем днес. Провеждаме разследване за незаконно преминаване на границата или контрабанда на хора, така че очакваме да разберем дали се е качил сам в самолета или някой му е помогнал", допълниха властите.

Полетът от Йоханесбург до Амстердам, дълъг 9000 км, отнема около 11 часа, но нередовните пътници при полетите до Нидерландия са рядкост. През 2021 г. кенийски тийнейджър оцеля при кратък полет от Лондон до летище Маастрихт в колесника на товарен самолет, а миналата година граничната полиция откри тялото на нигериец в ходовата част на самолет, пристигнал в Амстердам.

"В повечето случаи, когато открием някого в самолета, обикновено той не оцелява при такова пътуване, но това е уникално“, подчертават властите в Нидерландия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 е-БАН

    22 2 Отговор
    Тоя е готов за космонавт, Мъск да го чипира и да го праща на Марс да колонизира.
  • 2 Хаджи Генчо

    16 5 Отговор
    На 11 000 метра е студ и няма кислород.
  • 3 vasik atanasova

    6 5 Отговор
    то не е за вярване ама
    най логично е да е замръзнал а и 11 часа лудница
    без вода
    с тази скорост и височина температурата пада до минус 20 че и повече
    щом е оцелял аз бих го оставил в холандия за мене това е ччудо
  • 4 Чичо Тони

    7 6 Отговор
    На височина 10000м. температурата е от -40 до -60, а кислорода практически 0. Някой нещо не е разбрал.
  • 5 Голям Слон

    8 2 Отговор
    :-) Да, на тази височина кислород практически няма и е много студено. Един факт обаче пропускат четящите: колесниците се прибират във фюзелажа. Херметично изолирани са. Кислород там със сигурност има и не е -60 градуса. Топли дрехи, обувки и много търпение се иска.
  • 6 НИГЕРИЕЦА ЯВНО ИМА ПЕРНИШКА ЖИЛКА

    4 6 Отговор
    ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ 10 ЧАСА НА МИНУС 70 ГРАДУСА ....ИЛИ ВСИЧКО ТОВА Е ЛЪЖА !
  • 7 КАЛДЪРМЪША

    0 3 Отговор
    БЯХ В ТОЗИ САМОЛЕТ В БАГАЖА МИ ЛИПСВАШЕ ВАТЕНКАТА И ВИАГРАТА ТОЯ НЕ ГО СПОМЕНАВАТ СЕ Е УБИЛ ОТ ЧИКИ........
  • 8 Димов

    0 0 Отговор
    Авторът знае ли, колко е студено при колесника, на 11 000 метра височина? А как се диша там, че на Еверест (8848 м) е тегаво без апарат.
  • 9 Факилтету

    0 0 Отговор
    НашТи ора и до луната могат да стигнат ако ги отървът на летището