Last news in Fakti

27 Януари, 2022 13:28 5 235 6

Диетоложка изуми с призив

  • диета-
  • хранене-
  • призив-
  • здраве-
  • здравословно

Валери Агуеман е сертифициран диетолог и основател на собствен уелнес уебсайт

Валери Агуеман е сертифициран диетолог и основател на собствен уелнес уебсайт. Още когато е на 15 години, тя много добре знае, че иска да се занимава професионално с изготвяне на хранителни режими.

„Растейки аз трудно приемах тялото си и нямах добри отношения с храната“, казва тя пред Women's Health. Добавя, че е искала да промени косата, цвета на кожата си и телосложението си, за да се впише в обществото.

За да направи това обаче тя се изтощава физически и психически.

„Тренирах прекомерно, ядях по-малко от това, от което тялото ми имаше нужда. Никога не бях доволна от себе си“. Така Валери започва да изследва правилното хранене и каква връзка има то с перфектната фигура.

Открива, че храната влияе върху това как се чувствате и как функционирате. „Храната е наука и аз исках да науча повече за нея“, казва тя.

Десетилетие по-късно Агуеман вече дава професионални съвети на хора от цял свят, които нямат представа как да постигнат желаните ефекти. „Едно от най-големите недоразумения, които жените имат по отношение на храненето, е мисленето, че има универсален подход към отслабването. Всяка жена е уникална и има специфични хранителни нужди“, казва диетоложката. Добавя, че не трябва да се демотивирате, ако видите, че един режим работи при другите, а при вас не дава резултат.

Валери споделя с Women's Health ежедневното си меню, с което се надява да вдъхне кураж на всеки, който е тръгнал по нейния път.

Агуеман често променя сутрешните си хранения. Понякога яде остатъци от вечерята си или пък се задоволява с кисело мляко. Други сутрини пък си забърква две яйца с моцарела, задушени зеленчуци и нарязано авокадо. „Комбинацията от протеини и мазнини ми помага да се чувствам сита“, обяснява тя, пише сайтът Zdrave.to


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 курнелия

    11 1 Отговор
    Да си пие редовно хапчетата!
  • 2 Зззз

    10 0 Отговор
    Открила Америка!
  • 3 цербер

    2 2 Отговор
    Валери Агуеман е сертифицирана диетоложка и основателка на собствен уелнес уебсайт.
  • 4 Студопор

    10 0 Отговор
    Няма как човек, който не изглежда здрав да ми дава акъл как да се храня, за да бъда здрав...
  • 5 свидетел

    9 0 Отговор
    анорексията е психично заболяване, което е доживот ! няма отърване ! тая решила от болестта си и псисясването на други нещастни души да прави пари ! проклета да е !!!
  • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор
    Хората са различни. От години нито ям, нито пия до 12-13 ч. и се чувствам енергичен и продуктивен....