Last news in Fakti

9 Февруари, 2022 13:15 2 805 3

5 неща, които ще видите само в 5-звездните хотели

  • хотел-
  • 5 звезди-
  • блогърка

Моника Хъмпшир, пътуваща блогърка, споделя впечатленията си от един 5-звезден хотел

5 неща, които ще видите само в 5-звездните хотели - 1
Снимка: Shutterstock

Повечето от нас се задоволяват с посредствени БГ хотели, които на теория имат четири или пет звезди, но на практика са доста далеч от истината. По света нещата обаче изглеждат доста по-различно и се оказва, че има неща, които родните хотелиери трябва да знаят, пише каналът "OMG Facts" във vbox7. Моника Хъмпшир е пътуваща блогърка, която споделя впечатленията си от един 5-звезден хотел, който я е изненадал доста.

Няма микровълнови печки

Ние може и да очакваме микровълнови печки и електрически кани, но в класните хотели няма подобни домакински уреди в стаите. Гостите обикновено притежават диамантени огърлици и надали ще си топлят вечерята в микровълнова печка. Кафемашини обаче със сигурност ще откриете, казва Моника.

Козметиката

Във всеки хотел има оставени шампоан и сапун. В класните места за отсядане ще откриете, че има доста повече продукти. Банята обикновено е цялата в мрамор, а на тоалетката ще откриете миниатюрен комплект за шиене, лосион за тяло и пила за нокти, шапка за душ, вода за уста, паста за зъби и соли за вана.

Подаръци

В класните хотели апартаментите са задължително оборудвани с минибар, който е пълен с лакомства и аперитиви. Важно уточнение – безплатни са! Е, поне Моника е попаднала на хотел, чиято практика е такава. Има и други лични подаръци, които те карат да се чувстваш специален.

Телефони

Вече сме отвикнали да използваме стационарен телефон, но в луксозните хотели ги има все още. Не само в спалнята, но и в банята, разказва още Моника.

Нощно обслужване

На вечеря сте, но искате да си легнете. Толкова сте богати и глезени, че искате друг да ви оправи леглото преди лягане. Обаждате се на рецепцията, за да поръчате човек, който да подготви леглото ви за сън, да напълни ваната и да сложи соли. Пълно обслужване, а вие трябва само да се съблечете.

Коли

Често луксозните хотели предлагат автомобили, за които не плащате наем. Е, вероятно са включени в цената на стаята. Важното е, че може да се възползвате и от тази услуга.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 психо

    10 8 Отговор
    като изгасиш лампата навсякъде е еднакво

    Коментиран от #3

  • 2 Гейтака

    12 5 Отговор
    Комплекта за шиене в банята е за разпрани ануси.За това ходя само в 5 звездни хотели.
  • 3 Нормален

    19 0 Отговор

    До коментар #1 от "психо":

    Но като се събудиш е различно.