Last news in Fakti

15 Февруари, 2022 16:57 3 592 5

8 холивудски звезди, завършили престижни университети

  • известни-
  • звезди-
  • висшето образование-
  • образование-
  • дипломи-
  • университет

Много от холивудските звезди, сдобили се с дипломи от престижни университети, не работят по специалността си, а преследват слава в шоубизнеса

8 холивудски звезди, завършили престижни университети - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Има десетки хиляди хора по цял свят, които не работят по специалността си и това не е никак учудващо. Оказва се, че и в Холивуд също е доста често срещано. Някои от големите звезди, които познаваме от екрана, имат наистина престижно образование, пише каналът "Celebrity Box" във vbox7. Ето някои такива примери:

Джерард Бътлър

Актьорът всъщност е юрист по образование и учи право в продължение на 7 години. Има скромен опит като адвокат, но в крайна сметка е уволнен от работодателя си, за което е благодарен и до днес.

Скалата

Свикнали сме да виждаме Дуейн Джонсън като актьор и кечист, но не и като криминолог. Но именно това е неговата специалност, като взима дипломата си в доста престижен университет - този в Маями.

Натали Портман

Портман е завършила психология и то не къде да е, а в Харвард. Вместо да е терапевт обаче, Натали Портман избира да се отдаде на киноизкуството и да спечели няколко награди Оскар.

Ема Уотсън

Актрисата, която е пълно копие в реалния живот на най-известната си роля - особено интелигентната Хърмаяни Грейджър, има диплома по Английска литература от университета "Браун". Преди това пък учи в Оксфорд.

2 Chainz

Още един психолог. Рапърът учи в Алабама, като е и сред звездите на басктеболния отбор на щатския университет.

Lil Wayne

Може да звучи странно, но Lil Wayne е политолог. Дипломата му е от университета в Хюстън, като дори има такава за магистратура. Спира се на този университет само по една причина - близо е до родния му град.

Лили Колинс

Звездата от "Емили в Париж" всъщност е журналистка по образование. Учи в Калифорния. Никога не е работила по специалността си.

Кортни Кардашиян

Невероятно, но факт - Кортни има висше образование. То е по театрални изкуства, но досега не е показала таланта си и продължава да се изявява като инфлуенсър и риалити звезда.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дам

    9 2 Отговор
    Като Нов български ли??? Създания на Сорос! После се чудете защо на целокуоното българско население имаме по три "професора" на глава, двама "математици" и един "генерал"...
  • 2 Кажете

    7 0 Отговор
    Кои "звезди" носиха маски на Супер боула в Калифорния, където все още е задължително... Ъ?

    Коментиран от #3

  • 3 Неймлес

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кажете":

    Марчето Американката.
  • 4 Този на

    4 2 Отговор
    снимката е Кирчо като студент в Харвард …

    Коментиран от #5

  • 5 свлачище

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Този на":

    и скалата се оказа ронлива.