Last news in Fakti

18 Февруари, 2022 13:58 2 918 4

Спасиха ленивец от ужасяваща смърт (ВИДЕО)

  • ленивец-
  • спасителна операция-
  • акция-
  • застрашени видове-
  • колумбия

Разтревожени граждани сигнализираха за малък ленивец, висящ от електрически стълб

Спасиха ленивец от ужасяваща смърт (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Ленивец, незнайно как попаднал в капан между електропроводите в колумбийската провинция Антиокия, е спасен по-рано тази седмица от работник на холдинга за обществени услуги Empresas Publicas de Medellin (EPM), предава БГНЕС.

На видеоклип, разпространен в интернет, се вижда как 38-годишният служител Виктор Уго Лопес се качва на електрически стълб и подава ръка на застрашеното животно, което от страх първоначално се отдръпва.

След това Лопес протяга пръчка, за която ленивецът все пак се хваща. След като го отдалечава от кабела, Лопес прегръща ленивеца и се спуска заедно с него по електрическия стълб.



"Вълнуващо е да се види това видео, в което Виктор Лопес спасява в Тараса ленивец - вид, който е на ръба на изчезването в Колумбия. Ленивецът е най-бавното животно в света", написа в своя акаунт в Twitter Мабел Лопес, вицепрезидент по комуникациите на EPM.

Спасителната акция е проведена в понеделник следобед след няколко обаждания от разтревожени жители на Тараса, които предупреждават, че ленивецът виси там от сутринта.

Часове след спасяването животното е върнато в естествената му среда.

"Добре дошъл на свобода, малък ленивецо. Качи се на дървото. Не падай, хайде да се качим", се чува гласът на Лопес във видеото, което показва момента, в който животното се изкачва обратно на дървото, където е било оставено.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vasik atanasova

    9 0 Отговор
    браво този мъж има топки !
  • 2 456

    7 1 Отговор
    Това в България няма как да се случи. Поздравления за чудесната работа.
  • 3 Делян Добрев

    3 0 Отговор
    Това бях аз, качих се на стълба, за да крадна ток за Бойко Борисов, но ме спипаха!
  • 4 Лоренцо

    0 1 Отговор
    Мамуняко знае да не бара фазата не КАТ нашио Пешо бог да го прости Ей го е на мамуняко се оказа по умен от Пешо бог да го прости