Last news in Fakti

20 Януари, 2024 11:49 1 788 4

Куче спаси стопанина си, пропаднал в ледено езеро (ВИДЕО)

  • спасителна акция-
  • спасителна операция-
  • куче-
  • спасение

Кучето Руби изигра важна роля в спасителната акция за изваждането на стопанина ѝ от ледените води

Куче спаси стопанина си, пропаднал в ледено езеро (ВИДЕО) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Мъж, пропаднал в ледените води на замръзнало езеро в Мичиган, беше спасен, след като съобразителен служител на щатската полиция използва кучето на бедстващия мъж, за да му достави спасително оборудване и да го изтегли на безопасно място, съобщи „Гардиън“.

Случайни минувачи се обадили на спешния телефон на 18 януари, след като 65-годишен мъж паднал през леда на езерото Арбутус, съобщиха от щатската полиция.

Телесната камера, носена от Каммерон Бенетс, служител на автотранспортната полиция на щата Мичиган, заснела спасителната акция, като първоначално показала мъжа, попаднал в студените води, само с глава и рамене над тънкия лед, а верният му домашен любимец стоял до него.

На кадъра се вижда как Бенетс първо се опитва да хвърли към мъжа спасителен диск, завързан за въже. Когато той не успява, полицаят моли мъжа да изпрати кучето си при него.

"Изпратете кученцето си тук. Ще дойде ли при мен?", вика той на мъжа, който отговаря, че кучето му се казва Руби.

"Руби, ела тук! Ела тук, Руби!" крещи Бенетс, преди да свирне за кучето, което тича към него и пристига, подвивайки опашка.

Служителят завързва спасителния диск за нашийника на кучето и моли мъжа да извика Руби обратно при него. Когато тя се връща при стопанина си, Бенетс казва на потъналия в леда да вземе диска от Руби и да започне да рита с крака.

"Ритай с крака! Ритай с крака, за да излезеш от водата!", изкрещял полицаят, издърпвайки мъжа на ледената повърхност на езерото, докато дърпал въжето, завличайки го на по-безопасен лед близо до ръба на езерото. След това Бенетс и местен пожарникар успели да го хванат за ръцете, за да завършат спасителната акция.

Щатската полиция съобщи, че мъжът е откаран с линейка в болница за лечение и по-късно е освободен. Той е седял близо час в ледените води, а спасителят му казва, че е истинско чудо, че се е отървал без сериозни последици. Агенцията приветства спасяването в публикация в Х, като похвали по-специално Руби, пише БГНЕС.

"Какво добро момиче!!! Невероятно спасяване от лед", пише в публикацията. "Креативното мислене помогна за спасяването на един живот!!!".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кленя

    7 11 Отговор
    а тоа кравар кво ми е дирил на езерото

    Коментиран от #2

  • 2 Абсолютно.

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "кленя":

    На средата на езерото! Много умен ...
  • 3 НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ☝

    13 8 Отговор
    АМЕРИКАНСКИТЕ КУЧЕТА
    ИМАТ ПОВЕЧЕ АКЪЛ ОТ..
    ...НАСЕЛЕНИЕТО НА ТЕРИТОРИЯТА МЕЖДУ..
    ЮГОСЛАВИЯ И ЧЕРНО МОРЕ...

    Коментиран от #4

  • 4 Тизе

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ☝":

    Си точен представител ! Тап , та не знае що дрънка !